Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
On ale ted Pytkin nic nepsal o tom, ze by to tak podle nej melo byt, jen se ptal na muj pocit a vyjadril svuj, ze mu to studene nechutna, nic vic. já když jsem poprvé měl polevku Gaspacho (studena syrová polevka z rajčat a dalších věcí) v době kdy jsem jedl zcela běžným způsobem, tak mi na tom nejvíc vadilo to, že je to studené. A že polévka má být přece teplá. Bylo mi to podáno klasisky pred hlavním jídlem. a možná kdyby mi bylo řečeno, že je to rajčatové smoothie jen tak prostě, tak by mi to nevadilo.
Jinak obecne mi teplé jídlo sem tam chybí, ta jeho teplota. Spíš ale ta rozmanitost, chut. Ale je to u mě asi o zvyku, že už to nejak neřeším. Nicméně závislost na vařeném jídle, tu pořád mám silnou a roste s chutí, beru vařené jídlo jako drogu, podobně jako alkohol, na které vzniká závislost, videl jsem i různá videa a teorie toto tvrzení podporující, ale chápu že takový postoj se už zdá hodně extrémní a vlastně je.
Jinak obecne mi teplé jídlo sem tam chybí, ta jeho teplota. Spíš ale ta rozmanitost, chut. Ale je to u mě asi o zvyku, že už to nejak neřeším. Nicméně závislost na vařeném jídle, tu pořád mám silnou a roste s chutí, beru vařené jídlo jako drogu, podobně jako alkohol, na které vzniká závislost, videl jsem i různá videa a teorie toto tvrzení podporující, ale chápu že takový postoj se už zdá hodně extrémní a vlastně je.
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
To ano, je to určitá umělá závislost ...
-
- Profesionál
- Příspěvky: 3559
- Registrován: 06 úno 2005 01:03
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
tady bych nesouhlasil -- zminujes vytrvalce. behavam maratonsky vzdalenosti a tam je "10" za tuky malo. vytrvalec potrebuje o hodne vic zasob tuku, protoze po vycerpani energie ze sacharidu (a to v maratonu urcite prijde) se bere energie z nich.Ivo píše:Podle mého názoru jsou všechny tyhle teorie kolem bílkovin, tuků atd a jejich předepsaných dávkách jen čistě akademické "vědecké" spekulace, které nemají s reálným životem moc společného ... a nad kterými se příroda a tvorové v ní mohou jen pousmát (pěkně to bylo vystiženo v citátu z Lysebethovy knížky co sem před časem dával Peteness). Osobně bych se tím nějak moc nezatěžoval ... podstatné jsou vnitřní vjemy a pocity, které se navíc velmi prohlubují a zjemnují, čím více přirozené stravy člověk přijímá ..
Tyhle hry s bílkovinami atd se objevují občas i raw stravě, nejznámější je asi dieta 80/10/10 (podle Dr. Douglase Grahama) 80% sacharidů, 10% bílkovin 10% tuků
http://foodnsport.com/shop/books/the-80-10-10-diet.php
http://www.everydiet.org/diet/80-10-10-diet
Atleti, vytrvalci a spol si nad touto dietou velmi libují
-
- Profesionál
- Příspěvky: 3559
- Registrován: 06 úno 2005 01:03
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
mne v souvislosti s timhle a sonoritym napada otazka tahle: proc cinska medicina trva na tom, aby clovek nepozrel nic syrovyho. tohle je primer rozpor s 'raw', pricemz oba pristupy, aspon mi to prijde, si nesou podobnou nalepku uber-zdravyho zivotniho stylu.Ivo píše:Jak vlastně můžou všichni ti ostatní tvorové na zemi žít a mohli žít stamiliony let, když jim někdo neohříval jídlo ?Mně to přijde jen jako věc našeho zvláštního moderního (zlo)zvyku, ale jinak v podstatě docela nepřirozené a nesmyslné ... proč před jezením ohřívat jídlo na vysokou teplotu ? Začalo to v době ledové, kdy by to jinak nerozmrazili, ale pak se to nějak zvrhlo
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
a to já právě uznávám, ten rozpor. Jedl jsem celej zivot normálně vařené a cítil jsem se normálně. Ted jím syrové a cítím se daleko lépe, tak v tom pokračuju a mluvím o tom. A je možné, že někdo jiný to má přesně naopak, je možné že právě vařené je to Ono, jak se to má dělat, alespon podle někoho jiného. To tak klidně může být. Píšu ty zkušenosti jen za sebe.Brooklyn / juanita juarez píše:mne v souvislosti s timhle a sonoritym napada otazka tahle: proc cinska medicina trva na tom, aby clovek nepozrel nic syrovyho. tohle je primer rozpor s 'raw', pricemz oba pristupy, aspon mi to prijde, si nesou podobnou nalepku uber-zdravyho zivotniho stylu.Ivo píše:Jak vlastně můžou všichni ti ostatní tvorové na zemi žít a mohli žít stamiliony let, když jim někdo neohříval jídlo ?Mně to přijde jen jako věc našeho zvláštního moderního (zlo)zvyku, ale jinak v podstatě docela nepřirozené a nesmyslné ... proč před jezením ohřívat jídlo na vysokou teplotu ? Začalo to v době ledové, kdy by to jinak nerozmrazili, ale pak se to nějak zvrhlo
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Nechce se mi věřit že by "čínská" medicína odpírala lidem ovoce, čerstvou zeleninu atd. ...
Brooklyn: k tomu maratonu: http://www.loving-it-raw.com/eating-raw-food.html
http://www.rawrunner.co.uk/raw-food-8.htm
http://rawmarathon.blogspot.com/
http://vanboughner.com/2007/11/29/starting-a-log/
atd,
Brooklyn: k tomu maratonu: http://www.loving-it-raw.com/eating-raw-food.html
http://www.rawrunner.co.uk/raw-food-8.htm
http://rawmarathon.blogspot.com/
http://vanboughner.com/2007/11/29/starting-a-log/
atd,
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
no ved uz som to pisal , ze som zistil , ze mi studene jedlo nechuti .. konkretne trebars to susi .. ryza mi nechuti studena .. i ked trebars dobry riezok s fajnovym chlebom a uhorka .. to je fajn ..Ivo píše:Proč myslíš že by jídlo mělo být teplé ? (kromě toho že to tak jíš)
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
sonority : takze si si zvykol na studene , a uz ti to nevadi ?
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Pytkine, ty mluvíš o uvařených vystydlých jídlech ... to je něco uplně jiného ... já mluvím o normálním jídle , tak jak ho najdeš v přírodě a jak ho všichni tvorové nacházejí ...
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
ja sa povazujem za normalneho tvora a pecene kuratko ani husicku , pripadne reznik nenachadzam v prirode .. takze ho vyzadujem teple .. nemam dovod sa vzdavat tychto dobrot ..
-
- Profesionál
- Příspěvky: 3559
- Registrován: 06 úno 2005 01:03
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
zajimaly me spis vychodiska obou pristupu: kazdy smer ten svuj pristup (vsechno raw vs. vsechno tepelne upraveny) bere hodne rezolutne, a tak by me zajimala motivace -- proste cim to obhajuji a vysvetluji.Sonority píše:a to já právě uznávám, ten rozpor. Jedl jsem celej zivot normálně vařené a cítil jsem se normálně. Ted jím syrové a cítím se daleko lépe, tak v tom pokračuju a mluvím o tom. A je možné, že někdo jiný to má přesně naopak, je možné že právě vařené je to Ono, jak se to má dělat, alespon podle někoho jiného. To tak klidně může být. Píšu ty zkušenosti jen za sebe.Brooklyn / juanita juarez píše:mne v souvislosti s timhle a sonoritym napada otazka tahle: proc cinska medicina trva na tom, aby clovek nepozrel nic syrovyho. tohle je primer rozpor s 'raw', pricemz oba pristupy, aspon mi to prijde, si nesou podobnou nalepku uber-zdravyho zivotniho stylu.Ivo píše:Jak vlastně můžou všichni ti ostatní tvorové na zemi žít a mohli žít stamiliony let, když jim někdo neohříval jídlo ?Mně to přijde jen jako věc našeho zvláštního moderního (zlo)zvyku, ale jinak v podstatě docela nepřirozené a nesmyslné ... proč před jezením ohřívat jídlo na vysokou teplotu ? Začalo to v době ledové, kdy by to jinak nerozmrazili, ale pak se to nějak zvrhlo
jinak gratuluju k dodrzovani raw, verim, ze to je energizujici.
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Ivo, Pytkin: já to tak pochopil, že mluví jen o teplotě jídla, ne o tepelné úpravě jako takové. Je pravda, ze už dřív mi třeba chutnala uvařená čočka odležená a studená. A ted bych třeba asi taky nejedl zelí, nebo jinou omáčku s knedlíkem studené, kdybych si ho dal, ale určitě teplé. Ale spíš už na to nemám ani chut, našel jsem si a zachutnalo mi spousta jídla syrové a protoze jsem je nikdy dřív ani nejedl vařené/teplé, tak mě nenapadá ani, že bych je měl jíst teplé.
Brooklyn / juanita juarez: Já to právě nemám stoprocentě, někdy si ujedu, nevydržím, ale v zásadě těch 90% syrového jo. Je pravda, ze tomu taky nerozumim, tomu ze dva tábory říkají dejme tomu neco úplně jiného a stojí si za tím. Moc o čínské medicíně nevím, vlastně nic. A je i třeba možné že kdybych o ní věděl tolik co o vitarianstvi a naopak o vitarianstvi nevedel nic, tak bych obhajoval cinskou medicinu a hanil vitarianstvi.
Konkrente duvody pro vitarianstvi jsou treba tady http://www.vitarian.cz/search.php?rsvel ... omhlmenu=3 v tech odkazech pod odstavcem. A zda je to fakt pravda to nevim, ale me je na tom dobre a verim v tomhle období zivota, ze to u me funguje.
Brooklyn / juanita juarez: Já to právě nemám stoprocentě, někdy si ujedu, nevydržím, ale v zásadě těch 90% syrového jo. Je pravda, ze tomu taky nerozumim, tomu ze dva tábory říkají dejme tomu neco úplně jiného a stojí si za tím. Moc o čínské medicíně nevím, vlastně nic. A je i třeba možné že kdybych o ní věděl tolik co o vitarianstvi a naopak o vitarianstvi nevedel nic, tak bych obhajoval cinskou medicinu a hanil vitarianstvi.
Konkrente duvody pro vitarianstvi jsou treba tady http://www.vitarian.cz/search.php?rsvel ... omhlmenu=3 v tech odkazech pod odstavcem. A zda je to fakt pravda to nevim, ale me je na tom dobre a verim v tomhle období zivota, ze to u me funguje.
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
sonority : samozrejme som hovoril len o teplote jedla ...
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Takže když si chceš dát třeba jabko, banán, rajče, oříšky, hrozny, nebo se napít vody, vína apod. tak si to ohřeješ ?