seriozna zabehnuta firma proste vie odhadnut kolko zhruba urcity typ dizajnu (resp. celeho webu), jednak podla zadania, ale aj podla typu klienta, kolko zabere casu a podla toho nastavi cenu.. ked to potom dizajner stihne v polovicnom case, firma ma vacsi zisk, ked na tom stravi casu viac, ma zisk mensi, v extremnom pripade na tom prerobi - ale aj to si zahrnie potom do tej priemernej ceny.. pri jednom projekte je to lepsie, pri inom horsie, a v priemere je to ako ma byt .. ak ti firma povedala ze chce 30k za dizajn, zrejme to vychadza z ich skusenosti kolko v priemere casu stravi grafik navrhom takehoto typu dizajnu, vratane faktorov ako upravy navrhu na zaklade klientovych comentov, pripadne navrh niekolkych variant z ktorych si klient vybera, atd..
ver mi ze pri serioznej firme sa ti NESTANE ze nebudes spokojny z vysledkom, seriozna firma si tu cenu nastavi tak ako su ju nastavi prave preto, ze prenich je PRIORITA nakonec sa dopracovat (na zaklade konzultacii s klientom) prave k rieseniu s ktroym spokojny bude .. za ten cas co robim pre firmu pre ktoru robim (od roku 2004) sa nepamatam na 1 pripad ked by nakoniec klient nebol spokojny s vysledkom... Proste niekedy sa dari, dizajner navrhne za 2 dni nieco z coho sa klient blahom rozplnie, a inokedy sa trapia 2 tyzdne, neustale sa upravuju veci, prerabaju .. ale nakoniec je cielom vzdy aby bol klient spokojny ..
btw. a nie, nebudem ti sem pastovat ziadne ukazky pretoze to pokladam na uplne zbytocne, nikam by to neviedlo a presne viem aka by bola tvoja reakcia.. takze v tomto pripad sa budem riadit heslom "don't feed the troll"