Reason 4

Trackery, Reason, FL Studio...
Odpovědět
bassline

Příspěvek od bassline »

biscuit:

Tie demotracky teda netreba vobec brat ako smerodajne...Inac velmi uzitocne v novom sekvenceri je to ze mozes klavesami prepinat medzi nastrojmi (ceruza, ruka...), je to pohodlne...z CLIPov som bol zo zaciatku znechuteny, ale nakoniec sa mi zapacilo s tym robit. Taktiez nova vektorova automatizacia je zlozitejsia ale paci sa mi na nej to ze sa daju zadavat ciselne hodnoty pre breakpointy...

Ako to myslis s tym verbom, ja nemam vobec takyto pocit...ked vypnem FX pocujem uplne cisty nezefektovany zvuk oscilatorov...mozno si mal nastavene dlhe amp release, alebo si mal nastaveny nejaky wavetable priebeh alebo nejak si mal zmodulovany zvuk...

bassline

Příspěvek od bassline »

Trochu sa divim ze do 4 verzie nedali ziadne nove FX jednotky...podla mna je to potrebne pre reason ako sol...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

thor: nevim, prislel mi ten zvuk takovej nafouklej.. nevim jak to popsat, proste jsem koukal, kde mam vypnout nejakej interni efekt.

k tomu zvuku: me se proste ten celkovej zvuk nelibi, ale nechci o tom vest flame a hlavne je to letity tema - proste to panove z propellerheads nepovazuji za problem a asi s tim nikdy nic neudelaji. minimalne verze 4 tohle neresi, to jsem jen chtel zkonstatovat.
Naposledy upravil(a) biscuit dne 31 črc 2007 13:23, celkem upraveno 1 x.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

bassline píše:Trochu sa divim ze do 4 verzie nedali ziadne nove FX jednotky...podla mna je to potrebne pre reason ako sol...
vidis a tam ja problem nevidim, myslim ze pomoci kombinaci ulozitelnych v combinatoru, lze "modularne" postavit skoro cokoliv

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

som si precital tie interview o Reasone a v podstate si nevsimate dost podstatny fakt, ze ludia pisu v style ze literally/basically nieco bolo WRITTEN, teda napisane v Reasone. Je fajn mat na jednej kope drummachine, sampler, VA, sekvencer, efekty. Ked uz ale ide do tuheho a treba to aj dokoncit tak MUSI nastupit seriozna DAW.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

no demsky, taky delas elektroniku ne? chapal bych to tam kde jde o melodii, ale elektronika je proste vic o zvuku a ja si nedovedu predstavit to zbytecny srani s tim, to pak predelavat v opravdovem daw (kdyz pominu rewire). to uz je lepsi mit nainstalovany opravdovy daw a par pluginu, to se pak predela daleko snaz.
a jestli jde o zapsani nejaky idey, pak teda staci GM a jednoduchej midi editor, nebo kus papiru a tuzka (kdyz zna clovek notovej zapis), kdyz pujdeme do detailu. a pak jako do nejakyho interview muzu rict "tak tenhle track jsem napsal tuzkou KOH-I-NOOR na toaletak z HARMANECKEJCH PAPIREN" - prijde mi to stejne hloupy..

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

elektri píše:víš tutově, že to dělali čistě v Reasonu? nebo jestli to měli do Cubase přes rewire, nebo jestli to není nějaký reklamní trik ???
Prodigy taky dělali album celé v reasonu, to ale jen říkají na plakátech.
A v cem delali doopravdy? :) na W 30? :-)

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

biscuit píše:no demsky, taky delas elektroniku ne? chapal bych to tam kde jde o melodii, ale elektronika je proste vic o zvuku a ja si nedovedu predstavit to zbytecny srani s tim, to pak predelavat v opravdovem daw (kdyz pominu rewire). to uz je lepsi mit nainstalovany opravdovy daw a par pluginu, to se pak predela daleko snaz.
a jestli jde o zapsani nejaky idey, pak teda staci GM a jednoduchej midi editor, nebo kus papiru a tuzka (kdyz zna clovek notovej zapis), kdyz pujdeme do detailu. a pak jako do nejakyho interview muzu rict "tak tenhle track jsem napsal tuzkou KOH-I-NOOR na toaletak z HARMANECKEJCH PAPIREN" - prijde mi to stejne hloupy..
Stejne hloupy to neni, kdyz ti KOH-I-NOOR i HARMANECKY PAPIRNY poslou na ucet tucnou sumu :-)

80_psu

Příspěvek od 80_psu »

Cyril píše:80_psu: proc to udelali?
Nevim. Nejspis kvuli pohodli, rek bych..

80_psu

Příspěvek od 80_psu »

elektri píše:víš tutově, že to dělali čistě v Reasonu? nebo jestli to měli do Cubase přes rewire, nebo jestli to není nějaký reklamní trik ???
Prodigy taky dělali album celé v reasonu, to ale jen říkají na plakátech.
Vim to 100%.

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

kde se da stahnout demo 4-ky ?

edit: uz ho mam, diky

bassline

Příspěvek od bassline »

ci pana....ti betatesteri by si zasluzili nakopat do riti :lol:

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

tak sem to stahnul a nahodil, hmm, ten thor zni fakt dobre, jinak vicemene klasika, mohli hnout s audioenginem, ale jinak mam reason docela rad

je mi jasny ze si koleduju o tisic chytrych odpovedi typu "nemas usi vole?!" ale stejne pichnu do vosiho hnizda, nevyskytnul se nekde nejakej solidni test zvukove kvality ne ani tak mixdownu (to v reasonu nedelam) ale vubec jak reason hraje, ne ani tak syntaky to se porovnat asi neda, ale cekal bych ze uz nekdy nekoho napadlo porovnat sampl z reasona s jinejma samplerama at softovejma nebo hw, celkem bych si to pocet, protoze se mi reason dost libi ale mivam stridave navaly pocitu ze kdyz ho budu moc pouzivat bude to na mych skladbach slyset a dosahnu stavu jako u fruity, kdy mi pak kamosi pisou "to si zase delal ve fruity ne ? uz se na to vyser!" :mrgreen:

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

nevim jakej treba panuje obecnej nazor na basy z reasona, nebo treba na reverb, kterej se mi ze softovych libi asi nejvic ze vsech (konvolucni, prijde mi zmaknutej dobre, dela co delat ma a prostor umi hezkej) coz me sere u vetsiny ostatnich nativnich verbu, ze znej vetsinou nepouzitelne, reasonem obcas neco halim, ale vzhledem k vyvoji myho cajku uz teda vic delam v HW nicmene reason se mi libi a to nezapiram 8) nicmene to vypada ze ve verzi 4 asi na stary veci nesahli a jen prihodili thora a par blbinek, skoda velka skoda ze se tomu nevenovali vic, tyhle verzi mohli rikat 3.xx, od verze 4 bych ocekaval vyraznejsi upravy

bassline

Příspěvek od bassline »

RV7000 je moc fajn, ma skvele algoritmy a parametre ale nejak sa mi opocuval za tie roky...pred nejakou dobou som skusal reverby v reaktore a znelo mi to ovela prijemnejsie, mal som z tej priestorovosti uspokojivejsi pocit :-D...

Odpovědět