Ak pouzivas nejaky analog plugin skus ho hodit na nejaky instrument a nasledne si tam hod frekvencny analyzer..Gain nastav na -30dBFS a postupne pridavaj gain a sleduj analyzer..Ked sa dostanes na na -24, -18 dBFS uvidis ako zrazu pridavas aj harmonie tak ako to robi aj analog hardware..
Predstav si ze mas taky plugin na kazdom druhom instrumente a pustas do nich -6dBFS alebo dokonca 0?Aky to bude mat dosledok na vysledny mix?Myslis ze ti pomoze ucho?Pochybujem...
Generacia co zacala s hudbou len v DAWku v obdobi ked hlasnejsie=lepsie,nevie ako maju poriadne veci zniet,samostatne..Vsetky Vst syntaky a preset banky zneju masivne a super ako single track, no su tak vyhulene ze az..Sample bicich rovnako..Vst nastroje ako Nexus su tiez vyhulene az na hranicu.Ved ja som dlho ani netusil ze existuje nieco ako gain..
Clovek potom ak ma 100 trackov v mixe sa len cuduje, ze sice uberam hlasitost faderom,dal som aj reverb,pouzil eq, no nastroj stale znie ako by mi busil do ucha z 2 cm..Uberiem este viac a bud sa strati uplne v mixe alebo pocut len tu najhorsie znejucu frekvenciu,respektive artefakt co vznikol digital distortion? A navyse stale znie akoby bola 2 cm od mojho ucha

To je dalsia kapitola ktora sposobuje chaos napriec ronzymi DAWkami..Dual-mono,Stereo,true mono,MID-Side,analog mono a ja neviem este co..
Pri single tracku to je jedno znie to dobre tak pohoda..Ale pri komplet projekte si clovek zavari bez gain stagingu nie?
dendy-dik skusim..Inak Studio one ma ten 32bit floating ako moznost pri exporte no vraj sa to neodporuca.