Schvalujem to lebo je chyba toho kto tam to wavko tak sprasene limiterom nahral, napriek tomu ze vedel ze to tak robit nema, ale ze ma specialne pre streamovacie sluzby mastrovat veci na -14 LUFS. Seriozne masteringove studia to tak robia. Ked to tak niekto nespravil, je lajdak. Toto je verejne znama vec, ziadny podvod na tajnasa. Streamingy davno hovoria "nebudte kokoti, to co nam sem davate mastrujte na -14 LUFS, potom to bude hrat presne tak ako chcete. Inak vam to stisime"
> odľa teba je takýto master OK? Už z pohľadu vidíš, že je tam zabitá dynamika a
Tu dynamiku tam zabil ten clovek co to tam tak sprasene limiterom nahral v prvom rade

oni to len stisili, s dynamikou (rozdiel najhlasnejsej a najtichsej pasaze) nerobili nic.. on to tam mal proste nahrat tak ako to streamingova sluzba pozaduje - nie nabuchane limiterom na -8dBFS (alebo dokonca -4dBFS) ale naporiadok pekne -14 LUFS. Potom by mu nikto nic neupravoval... Ono ten oblznik to bolo aj PREDTYM nez to oni stisil .. len bol vacsi. Ale stale to bol obdlznik, spraseny limiterom "aby to hralo hlasnejsie"
Je to chyba autora. Nie streamingu.
> loudness podstatne nižšie ako všetky wavká zvyšku svet
Prave ze NIE ! Nedaj sa pomylit.. subjektivna hlasitost ktoru budes vnimat bude rovnaka .. o tom je prave to LUFS ! ked maju 2 skladby -14 LUFS znamena to ze ked si ich pustis vedla seba subjektivne pocitivo pre teba budu hrat rovnako nahlas. Len ta co bola predtym sprasena limiter bude mat nahovno zvuk - ubrana dynamika a viac artefaktov koli stratovej kompresii streamingovych dat
Ja už neviem ako to mám ešte vysvetlit

) Je to chyba autora, respektive toho kto robil mastering. Bodka.