Gain stage,dbu,dBfs...
Re: Gain stage,dbu,dBfs...
Za prve nevim co je to za HW, jaky ma moznosti nastaveni, ci je tam nejake tovarni nastaveni (VU nebo PPM). Navic nevim jakou mas zvukovku teda spise jeji headroom takze opravdu nevim jak by jsem ti mohl pomoci. Sorry.
Kurzweil.
moznosti nastavenia predca vidno s toho obrazku. tam kde je od ,do je nastavitelna hodnota.
moznosti nastavenia predca vidno s toho obrazku. tam kde je od ,do je nastavitelna hodnota.
Stan ja som tiez stara skola .. A RMS bol dlho moj kamarad .. Preto ma zaskocila tvoja veta:
RMS -6, -10 aj -12 su uz totalne natlacene nahravky .. Na mastering by mala ist nahravka tak -20 az -30 RMS podla mna .. I ked tam by som skoro hovoril o peaku .. ze by nahravka mala mat peak -6 az -12 DBFS ..
Hmm, tak ted jsi me dostal a jak tak o tom premyslim nevim jestli jsem to nezmatlal kompletne.
jeste jedou jsem to projizdel a nasel jsem hodnoty RMS mezi -25dB az -10dB tak nvim kde jsem vzal tu 6-ku

Poziciavam si screen od Gamblera.
A pisem to najmenej 5x, jedine co vidim je odporucane RMS na -20 dBFS a peak -12 dBFS.
Prosim piste k dB aj druhu jednotku.
A pisem to najmenej 5x, jedine co vidim je odporucane RMS na -20 dBFS a peak -12 dBFS.
Prosim piste k dB aj druhu jednotku.
No jo no, tak jeste nekdo se prida? Holt i mistr tesar se nekdy utne. 

Nahravka beziaca v cervenom by bola
1 znehodnotena
2 riadna HiFi by bola asi nanic.
1 znehodnotena
2 riadna HiFi by bola asi nanic.
No podla mna by ten DA nepracoval tak ako ma. No idem trochu postudovat DAC. 

Uz len ked tam mas zosik + ekvalizer tak ti nastane problem.
DAC by produkoval klipy t.j. nastaval by intersamplepeak.
Hmmm.....furt dokola co? 
A u RMS je nesmysl psát dBFS, protože dBFS se týká vlastně úrovně v rámci digitálního záznamu, tj. vlastně to koresponduje s jednou každou hodnotou v rámci každého samplu (protože tuto hodnotu převádí ADC). RMS je fiktivní matematická hodnota, prakticky "obsah" plochy ohraničené samotným průběhem signálu.
Zase v tom kluci nedělejte zbytečný hokej - pořád to vypadá, že tomu víceméně rozumíte
JOKE (znalci českých komedií pochopí).
P.

A u RMS je nesmysl psát dBFS, protože dBFS se týká vlastně úrovně v rámci digitálního záznamu, tj. vlastně to koresponduje s jednou každou hodnotou v rámci každého samplu (protože tuto hodnotu převádí ADC). RMS je fiktivní matematická hodnota, prakticky "obsah" plochy ohraničené samotným průběhem signálu.
Zase v tom kluci nedělejte zbytečný hokej - pořád to vypadá, že tomu víceméně rozumíte

P.
Pavlii a preco je za RMS napisane dBFS?A u RMS je nesmysl psát dBFS

mne to dava logiku RMS ti nic nepovie bez dBFS.