kytara live i recording

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Amorph
Moderátor

Re: kytara live i recording

Příspěvek od Amorph »

Hral jsem na jednom festaku, kde byly kytary zvucene pres tyhle palmery a vsem kapelam znely tak nejak rozmazane a v pozadi. Coz samozrejme mohlo zvukarovi pripadat spravne a treba to slo vyresit nejakou eq korekci. Nicmene sm57 ma dneska snad opravdu kazdej a k boxu si to nastavim jak potrebuju. Naopak mame v kapele uz nejak vyladenej zvuk kde se nase dva boxy takhle doplnuji a to by se tim palmerem pravdepodobne dost zmenilo. Pro nahravani do pc bych dneska zase bez obav zvolil impulsy.

rastis

Příspěvek od rastis »

ono by to mal clovek chvilu vlastnit, naucit sa s tym fungovat, vedet k tomu nastelovat aparat, atd... viem si predstavit, ze ked na nejakom festivale zvucili vsetky kapely cez Palmer, pricom tie kapely s tym v zivote nefungovali, tak to ozaj mohol byt vonku pruser... tiez keby som sa vyskytol na akcii, kde ma budu presviedcat, ze ziadne mikrofony, ale zoberu ma po linke, tak by som mal velke obavy o vysledok :)

peteness

Příspěvek od peteness »

odbornici, pratele, haha, mozna trochu nejapny dotaz, ale neda mi to. Koupil jsem skvelou el.ak. kytaru, jel jsem pro ni az do Bratislavy. Ma to symetricky vystup a prodavajii tvrdil, ze by se do toho nemely pichat obyc mono jacky, nebot se muze poskodit elektronika. Coz si myslim, ze je tezko splnitelne, protoze nesymetricka linka je nastrojovy standard imho.
Je v tom teda nejake nebezpeci nebo ne? (Ze signal bude v symetrice lepsi a hlasitejsi vim, zajima me jestli to fakt muze nejak poskodit)

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Nemas nahodou schemu toho vstavaneho preampu?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

peteness , sak si zaletuj specialny kabel na to ..

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

TRS se někdy používá i na sepnutí napájení snímače/elektroniky z baterie.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Pelf: To byva ale asi vacsinou pri nesymetrickom vystupe. Samica je 3-pinova a po zasunuti "mono-jacku" sa spoji "sleeve" a "ring" kontakt. na ktory je tahany minus z baterky. U symetrickeho vystupu tam bude zrejme nejaky iny spinaci mechanizmus.

V pripade, ze je v tom preampe nejaky symetrizacny operak na vystupe (SSM 2142, THAT 1646... ), znesymetrizovanie by zoskratovalo jeden z vystupov, co by mohlo robit problemy. Osobne nepredpokladam, ze je tam vystupne trafo. V takom pripade by to bolo v pohode. Preto by sa hodila ta elektricka schema.

peteness

Příspěvek od peteness »

Je to Taylor system ES1. Na YT je navod, kde rikaji, ze se daji pouzit jak TS tak TRS kabely. Na forech to nekteri majitele ani nevedeli, ze vystup je symetricky a pak se radovali, ze jim to v symetrice hraje lip.
Tak nevim, si myslim, ze by to melo byt v pohode u takove znacky. Uvidime.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja by som osobne ocakaval , ze elektronika bude mat dake usposobenie na to , ze ked sa tam da MONO jack (co je uplne najbeznejsi insttumentovy kabel) , tak to nemoze nicomu ublizit ..

dog

Příspěvek od dog »

Mám Taylor GA8e s ES1 a jde tam použít jak TS tak TRS. Dokonce je tomu myslím v nějakém starším Taylor magazínu
"Wood&Steel" věnovaný článek. Doporučuju kytaru registrovat na webu a budou ti to posílat až domů... :-)
Dokonce mají v nabídce kabely TSR-TSR i TRS-XLR.
https://www.taylorguitars.com/taylorwar ... lectronics

peteness

Příspěvek od peteness »

dneska jsem ji poprvé zkoušel zapojenou, ale hraje jenom s TRS. Mám original kabel TRS-XLR, to funguje (do mikrofonniho vstupu na Boss RC300), krasne to hraje. Taky jsem ji pichnul TRS-TRS kablem do komba, co ma symetricky vstup - parada.
Bohuzel je ticho, kdyz ji jakymkoli kablem spojim s nesymetrickym vstupem (nastrojovy vstup na Boss RC300).
Jinak je to uplne bombovni kytara v super stavu, za vic nez ferovou cenu.
Cim to muze byt? Dalo by se to treba vyresit nejakou krabickou?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

staci kabel zaletovat ..

Stan

Příspěvek od Stan »

Ne vsechny kabely budou fungovat tak jak maj a pokud neco nefunguje je jednodussi si kabel udelat. Tady jsou zakladni zapojeni.
http://analogdigitalmusic.cz/03-zapojeni-kabelu/2/

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

stan : schemy su super ..ale ta co potrebuje peteness tam tusim neni ..

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Pytkin píše:staci kabel zaletovat ..
pytkin, ked este pridas 2 vety, ze co s cim letovat, tak sa hodnota tvojho prispevku zvysi o 800% a navyse este budes aj vyzerat strasne mudro... :)

Odpovědět