kytara live i recording
Re: kytara live i recording
rastis: Záleží, co si představuješ pod pojmem čistej zvuk, JCM800 aka PLEXI a všechny odchylky to je pro mě Hendrix nebo Frusciante, čili spíše jemnej špinavej drive, ale to je i moje AC30 nebo třeba Bluesbraker, krystalicky čistej tón to neumí, ale stále to snese označení CLEAN si myslim.
Fender Twin Reverb je tak krystalicky jasny a ostro znejuci cisty aparat, ze az to boli v usiach. alebo Fender Blues De... je tak velky, plny a gulaty cisty zvuk, ze az hladi na dusidelay píše:rastis: Záleží, co si představuješ pod pojmem čistej zvuk,...

ale inak je to jedno, sme OT a hadat sa nechcem

s VST čkami mam asi take skusenosti , že som si stiahol Guitar rig , Amplitube a kedže som nenašiel spolahlivy key unlock , tak som to vzdal po vyskušani free možností .. mam pocit že Amplitube mal o niečo volnejšie free možnosti ... mam spomienky na to , že to davalo vcelku slušnu simulaciu aparatov..rastis píše:cize vlastne s tymi VSTckami nemas skusenosti ?jazzym píše: ... ..mne by to nestalo za tu namahu rozchodit aparat v PC .. ..
Ja mam ale PC taknejak každu chvilu plne rôzneho borelu , že ho treba každu chvilu preinštalovať a nemal som nervy uchovavať programy ktore pochybne funguju free. ..snad sa raz dostanem k tomu , že budem mať jedno vykonne PC len na muziku a potom sa budem zo zaujmu bavit aj s VST ampsim. teraz je mojou prioritou rozchodit VST instrument v podobe drum modulu pre moje e drumky .. ale mam s tym podobny problem ..neviem najsť nič uspokojivo funkčne .. takže už pozerám kolko stojí nejaky origo Hw modul

bezudrzbovost oproti klaviru ....... vetraciky v kombe/zosiku do 100 W snad niesurastis píše: inak lampove kombo a bezudrzbovost - to ma k sebe trochu daleko. a vetraky byvaju bezne aj v lampovych zosikoch a casto vacsie, ako tie v PC. je mi jasne, ze VST v ramci gitaroveho hrania nie je pre kazdeho, ale rozhodne si nemylsim, ze je to pre zvukove nedostatky. skorej nie kazdy vie s pocitacom viac, ako internet a mail,

je to pravda ze vst pluginy su este pre mna taka novinka ktora mi nefunguje tak nadavam .

rastis: Není důvod se hádat, Blues Deluxe byl můj první dobrej aparát, tedy nějaká verze z roku 2003 vyrobená v Mexiku, ale s Weber Vintage reprem, čistej zvuk jakej popisuješ jsem z toho fakt nedostal (ty původní Deluxe s 12ay7 jsou uplně jiný), Twin Reverb je uplně jinej, tam souhlasim - pro mě nuda. Frusciante jede na Plexiny, ten zvuk už se dá celkem poznat a hlavně znám dost živáků, tenhle zvuk mě baví asi nejvíc a jeho současný nástupce Josh K. jede taky na model Major http://en.wikipedia.org/wiki/Marshall_Major což je další Plexi / JCM800 variace + nějakej Fender a další box, ale na poslední desce je to taky samá krásná špína, přesto ten zvuk definuju jako Clean, pač rozdíl mezi jím a dalším stupněm OD je znát
. Konec OT.

napisal som, ze "bezne"... trochu sa poopravim, uplne bezne zase nie su, ale trebars z fleku co si spomeniem, tak v Mesa Mark II a novsich su, a to su zrovna cca 100vky (4x6L6) ...jazzym píše:... vetraciky v kombe/zosiku do 100 W snad niesu...
http://medias.audiofanzine.com/images/n ... -18528.jpg - vpravo hore je chladic a za nim mala vrtula
já natáčím i zvučím přes výstup na reprobedny pomocí DI boxu právě kvuli tomu co popisoval jjj víše. konkrétně The Junction Palmer PDI-09 Cabinet Simulator hraje na to spousty profíků tak proč ne ja podělanej amater
až ta nahrávka bude profi jen přidám mikrofon pro barvu
kos99: No, problém těch speaker simulací je v tom, že pak v mixu to prostě nefunguje tak dobře jako miking cabinet, já jsem takhle točil většinu kytar na desku v klidu domava a právě z důvodu plochosti zvuku jsem pak většinu nosnejch zvuků musel přehrát. Hlavní rozdíl je v tom, že se simulací se zvuk dobře neprosadí, narozdíl od bedny, kdy zvuk nemusí být dominantní a stejně hezky prolejzá. Prostě 3D prostor, který nasimulovat nejde, zvlášť u některých zejména overdrive a clean zvuků.
Myslím, že z obou ukázek je to dobře patrné, navíc další podstatnou věcí je, že mi to většinou z tý simulace zní, jak když se dá majk blízko a přímo na střed, což znamená hodně výšek, ale na úkor tenkosti ve spodních středech.
Na domácí demáče a nějaké doplňkové zvuky je to ale super řešení, které ušetří dost času...
Myslím, že z obou ukázek je to dobře patrné, navíc další podstatnou věcí je, že mi to většinou z tý simulace zní, jak když se dá majk blízko a přímo na střed, což znamená hodně výšek, ale na úkor tenkosti ve spodních středech.
Na domácí demáče a nějaké doplňkové zvuky je to ale super řešení, které ušetří dost času...
ja nahravam uz roky tak, ze nepouzivam box, len lampovy preamp a zvysok simulujem v kompe a nikdy som s vyznenim gitar v mixe nemal problem, ci uz pri cistych, poloskreslenych alebo najviac skreslenych zvukoch.
nazivo osobne skusenosti nemam, ale u nas hrava koncerty z neozvuceneho boxu Fero Griglak tiez uz roky a zvuk mavaju zvacsa jak z CDcka.
pred dvoma rokmi hral u nas Jeff Beck, tiez nemal zvuceny box, takze podla vsetkeho isiel linku zo zosilovacu a hralo im to z PA este lepsie, jak z CD-cka...
tak neviem...
nazivo osobne skusenosti nemam, ale u nas hrava koncerty z neozvuceneho boxu Fero Griglak tiez uz roky a zvuk mavaju zvacsa jak z CDcka.
pred dvoma rokmi hral u nas Jeff Beck, tiez nemal zvuceny box, takze podla vsetkeho isiel linku zo zosilovacu a hralo im to z PA este lepsie, jak z CD-cka...
tak neviem...
Můj komentář se vztahoval k těm ukázkám + mám vlastně stejnou osobní zkušenost, netvrdím, že ten zvuk není fajn, ale tvrdím, že když má člověk možnost snímání a dobrej aparát, tak je to jednoznačně lepší. To je celý.
Ještě k tomu zvučení: Mě se teď stalo, že mě zvukař chtěl dát aparát mimo podium a pouštět mi zvuk do monitorů, kvůli lepšímu vyznění v sále, což jsem odmítl, pač mám rád zvuk se svýho aparátu a taky kvůli feedbacku, je teda možný, že třeba ten Jeff Beck hrál s ampem mimo podium, pač zrovna k němu mi to DI moc nesedí...
A pokud vím tak Griglák hraje na basu ne?, nebo si to pletu??? Tam je DI zcela jiná liga.
A pokud vím tak Griglák hraje na basu ne?, nebo si to pletu??? Tam je DI zcela jiná liga.
Jeff Beck mal postaveny normalny velky aparat, dva 412 boxy, akurat ich nemal nazvucene.
Fero Griglak je gitarista a je u nas povazovany za podobnu legendu, ako u Vas Radim Hladik. na zvuk si vzdy potrpel a vzdy znel svetovo.
ja nezatracujem klasicke snimanie mikrofonom, ale v mnohych pripadoch sa to da aj bez nich s rovnakymi vysledkami, tak naco si komplikovat zivot ?
Fero Griglak je gitarista a je u nas povazovany za podobnu legendu, ako u Vas Radim Hladik. na zvuk si vzdy potrpel a vzdy znel svetovo.
ja nezatracujem klasicke snimanie mikrofonom, ale v mnohych pripadoch sa to da aj bez nich s rovnakymi vysledkami, tak naco si komplikovat zivot ?
delay : mas trosku aj pravdu .. Griglak je aj basista .. ale vola sa Juraj Griglak .. nie mensia legenda ako Fero Griglak 
tu je na dplnenie ten fero :

tu je na dplnenie ten fero :
jasně výsledek je nejduležitější o tom ani potom ...
já jsem zavedl DIbox z jiného důvodu a to zvukaři všeobecně každý sere před box kde co někdy skvělý jindy by se člověk poblil u toho DI boxu je to o dost snaší dospět relativně rychle k přibližně totožnému zvuku jako před týdnem měsícem ....a pod ... navíc odpadají přeslechy na podiu když to stojí někde blízko bicích
zvuk se mi prostě tak nějak stabilizoval na jakém si kompromisu a ven pod podium to prostě funguje a o to jde
já jsem zavedl DIbox z jiného důvodu a to zvukaři všeobecně každý sere před box kde co někdy skvělý jindy by se člověk poblil u toho DI boxu je to o dost snaší dospět relativně rychle k přibližně totožnému zvuku jako před týdnem měsícem ....a pod ... navíc odpadají přeslechy na podiu když to stojí někde blízko bicích
zvuk se mi prostě tak nějak stabilizoval na jakém si kompromisu a ven pod podium to prostě funguje a o to jde