kytara live i recording

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
jazzym

Re: kytara live i recording

Příspěvek od jazzym »

marylin píše:.... lampa je lampa :-)
k tomu sa priklanam .. ja si myslim že pre gitaristov su VST simulacie aparatov slepa ulička , aj ked už poriadne zo široka vyšlapana.
Ide hlavne o ten "feeling" reality , ktorý sa dá nájsť len u lampových aparatov ... a na rozdiel od klavesakov take lampove kombičko neni tak naročne na priestor a udržbu oproti skutočnemu klaviru . v tom mame jednoznačnu vyhodu . ..mne by to nestalo za tu namahu rozchodit aparat v PC .. radšej by som za par šupek kupil nejaky lacny multiefekt, alebo modelingove kombičko s line out :roll:

delay

Příspěvek od delay »

Pro smysluplnou práci bez aparátu to chce na vstupu poctivej analog s charakterem, po 4 letech jsem se vrátil k TECH21 a nic lepšího v oblasti simulací a zároveň nedigitálního prostě neexistuje, takže pokud máš pár tisíc, zaměř se na TEHC21 character series a něco si vyber, jsem s tím spokojenej hodně, veškerý simulace VST nebo i starší VOX Tonelab se tomuhle nevyrovnaj. Dá se říct, že to je lepší než průměrně nabranej drahej aparát a hlavně fakt totálně EASY (nesereš sousedy a nepotřebuješ místnost na nahrávání). Zvuk s klidem na grammy desku :)

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Já bych spíš řekl, že pro smysluplnou práci to chce, aby měl kytarista nádobíčko, které mu produkuje takový zvuk, jaký se mu líbí. A je úplně putna, jestli to je lampový aparát, tranzistorové kombo, multiefekt nebo VST simulace. Můžete s tím nesouhlasit, ale to je to jediné, co se s tím dá dělat 8)

P.

jazzym

Příspěvek od jazzym »

pavlii píše:Já bych spíš řekl, že pro smysluplnou práci to chce, aby měl kytarista nádobíčko, které mu produkuje takový zvuk, jaký se mu líbí.
P.
je pravda , že pokial sa jedná o výsledok práce a spokojnosť so zvukom može vyhovovať všeličo ... možno s Vst amp simulaciami sa da naozaj dosiahnuť ten pravý požadovaný sound ... ale ked sa má jednať aj o pravú zábavu pri hre na gitaru .. existuje jedina volba ..lampy. :wink:

toto je ale forum viac o digitalnej hudbe tak VSTáci radte :D

edit.. ešte by som chcel doplniť male moje skusenosti ..mam len lacny multiefekt , ktory ešte občas použivam aj ako simulaciu gitarovej reprobedne ..ale ako nahraty vysledok sa mi aj tak viac pozdava zvuk ktory leze z maleho kombička snimaneho lacnym mikrofonom :roll:

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

jazzym: VST simulace jsou dneska uz hodne daleko. Vcera jsem si zrovna hral pres retezec LeGion (simulace higain lampoveho preampu), ignition amps TPA1 (simulace lampoveho konce), impuls 4x12 mesa bedny a dost jsem si to uzival. Lampovej zesik mam ve zkusebne a vim jakej to je pocit a v pocitu z tech simulaci mi celkem nic nechybelo (tedy krom toho, ze ve zkusebne si to muzu vic ohulit:). Paradoxne tyhle pluginy jsou free a jsou lepsi nez vetsina komercnich.

delay

Příspěvek od delay »

Higain je trochu jiná kategorie, klasický a hlavně čistý zvuky jako např. AC30, JCM800 ad. prostě z "ničeho" neuděláš. Je to tenký, placatý, hnusný a suchý ať s tím kroutíš sebevíc - samozřejmě některý VST jsou blíž a vcelkku se daj použít tam, kde kytara nehraje hlavní roli :). Trochu jiná situace je, když to jde dovnitř přes dobrej analog preamp a simulace se k tomu třeba přimíchá právě kvůli charakteru, pak je výsledek pěknej. Jen mý zkušenosti...

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Je to prostě jen o přístupu k věci, nic dramatickýho 8)

P.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

delay: na cistej je fajn Lepou LeXTac a Ignition amps Anvil. Doporucuju vyzkouset. Na crunch funguje LeXTac a HyBrit (ten marshall je z nej opravdu citit). Doporucuju vyzkouset. A opravdu mam pocit, ze situaci ted docela vylepsila ta zminovana simulace koncaku TPA1. Signal s tim hezky ozivne a dokaze to pridat takovou tu spravnou "zelezitost". Ale uznavam, ze je v tehle oblasti zatim citelneji co zlepsovat nez u higainu.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

pavlii: jiste, ja jsem spis reagoval na jazzyma, kterej na zaklade toho, ze ma srackovej starej multak, odsoudil vsechny simulace...

jazzym

Příspěvek od jazzym »

K tej pravej zábave len tolko , že som mal na mysli aj celkovu romantiku , ked si v letny podvečer bezstarostne zapnete lampové kombíčko s krásnym Vintage vzhladom, .. počkáte až sa elektronky nažhavia do správnej teploty , a ked vezmete gitaru tak úplne cíťite že reproduktor je akoby v napäťí pripravený vyludiť tie najkrajšie farby lampového zvuku .... neotravuje žiadny hlučný vetráčik PC , neotravuje system že má pripravené dalšie zbytočné aktualizácie :roll: proste viete, že to cez čo hráte sa týka iba gitary a nie všeuměleho "chytrého" stroje :D

delay

Příspěvek od delay »

Amorph píše:delay: na cistej je fajn Lepou LeXTac a Ignition amps Anvil. Doporucuju vyzkouset. Na crunch funguje LeXTac a HyBrit (ten marshall je z nej opravdu citit). Doporucuju vyzkouset. A opravdu mam pocit, ze situaci ted docela vylepsila ta zminovana simulace koncaku TPA1. Signal s tim hezky ozivne a dokaze to pridat takovou tu spravnou "zelezitost". Ale uznavam, ze je v tehle oblasti zatim citelneji co zlepsovat nez u higainu.
Pravidelně zkouším, vždycky když doporučuješ, ty věci od Ignition jsou vcelku dobrý, ale i tak fungujou spíše jako dobarvítko než abych na tom postavil jeden dobrej zvuk od základu, krom toho VST má O-B-R-O-V-S-K-O-U nevýhodu, že si na něj kvůli potřebě nízké latence moc dobře nezahraješ, a když jo, tak ne do pokročilýho projektu plnýho fx... Pak zbývá leda durhej počítač a druhá karta jen pro potřeby kytarového VST, když už v tom teda někdo najde ten potenciál :oops:

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

jazzym píše:K tej pravej zábave len tolko , že som mal na mysli aj celkovu romantiku...
No - ale většina se furt schováváte za jakési pochybné srovnávání něčeho s něčím 8) romantika je jedna věc a názor na zvuk MÉHO vybavení je věc druhá (a obě jsou čistě subjektivní; dokážu si představit romantika, který nedá bez dvou počítačů a virtualizace čehokoli ani ránu...).

P.

jackies

Příspěvek od jackies »

jazzym píše:K tej pravej zábave len tolko , že som mal na mysli aj celkovu romantiku , ked si v letny podvečer bezstarostne zapnete lampové kombíčko s krásnym Vintage vzhladom, .. počkáte až sa elektronky nažhavia do správnej teploty , a ked vezmete gitaru tak úplne cíťite že reproduktor je akoby v napäťí pripravený vyludiť tie najkrajšie farby lampového zvuku ....
... a brnkám si na fendra z kustomšopu "u stánku na levnou krásu..."

rastis

Příspěvek od rastis »

delay píše:Higain je trochu jiná kategorie, klasický a hlavně čistý zvuky jako např. AC30, JCM800 ad. prostě z "ničeho" neuděláš. ..
zrovna JCM800 a kvalitny cisty zvuk, to mne moc nejde dokopy... oni tie JCM800 su hlavne etalonom klasickeho rockoveho / hardrockoveho / 80th-metaloveho skresleneho zvuku a toto vo VST simulacii dokaze velmi uspokojovo aj Guitar Rig a aj ta stara free JCM900 (to je jedno, ci to nazyvaju 800 alebo 900) vec od Simul Analog. nemyslim, ze by tieto aparaty niekto niekedy vyhladaval pre ich ciste zvuky....

ale inak suhlasim - v higaine su dnesne simulacie strasne daleko a osobne si uz velmi dlho netrufam naslepo podla zvuku hadat, co je co. naopak - ciste a poloskreslene zvuky mam tiez pocit, ze simulacie az tak dobre nezvladaju. co som poskusal tak tenke, suche a nudne... ale ono to asi ani nebude problem, ze by taky soft neslo napisat - trebars u Axe FX zneju skvele vsetky simulacie, ci ciste alebo skreslene... skorej si myslim, ze ludia, co vyuziju hlavne ciste alebo poloskreslene zvuky, to cele maju spojene s potrebou mat to z lampoveho aparatu a na SW kaslu, takze asi o take simulacie ani nie je tak velky zaujem, ako o simulacie higainov... ale mozno sa pletiem, ktovie...

rastis

Příspěvek od rastis »

jazzym píše:
marylin píše:.... lampa je lampa :-)
... ..mne by to nestalo za tu namahu rozchodit aparat v PC .. ..
cize vlastne s tymi VSTckami nemas skusenosti ?

inak lampove kombo a bezudrzbovost - to ma k sebe trochu daleko. a vetraky byvaju bezne aj v lampovych zosikoch a casto vacsie, ako tie v PC. je mi jasne, ze VST v ramci gitaroveho hrania nie je pre kazdeho, ale rozhodne si nemylsim, ze je to pre zvukove nedostatky. skorej nie kazdy vie s pocitacom viac, ako internet a mail, nie kazdy to skusa prevadzkovat na serioznej zvukovke a serioznom posluchu a potom vznikaju kadejake myty, polopravdy, az bludy... ... inak na lampy hram 20 rokov, mam par lampovych zosilovacov a s VST simulaciami sa bavkam odkedy existuju. je super, ze su a je uzasne, ako dnes zneju. odkedy to poznam, ani nemam doma uz ziadny aparat, akurat lampovy preamp a ten sa mi tiez nechce vzdy zapinat...

Odpovědět