kytara live i recording

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: kytara live i recording

Příspěvek od vasek » 15 led 2010 19:31

Wohma: pořád si asi nerozumíme. Pokud já vím, tak brzdy STEJNĚ POTŘEBUJÍ ZAPOJENEJ REPRÁK!!!
Pokud si nerozumíne česky, můžem zkusit anglicky - rozdíl ATTENUATOR / DUMMY LOAD
Určitě jsou nějaký, který třeba ne (třeba ten SPL, nevím), ale v takových cenových hladinách se nechci pohybovat.

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: kytara live i recording

Příspěvek od Wohma » 15 led 2010 20:46

No ja rozumim cesky i anglicky, ale minimalne Weber i Hot Plate lze pouzit i jako dummy load. Prijde mi, ze se diskuze nehybe zadnym rozumnym smerem, protoze vzdycky neco (spatne) predpokladas a me vinis z toho, ze te nechapu.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: kytara live i recording

Příspěvek od kexik » 16 led 2010 00:45

vasek: chlazeni = kus Alu plechu 2mm velky 2dm2 bude klido stacit na 50W... alebo daky profil, ked to musi byt ale dratovy odpor neni polovodic, to znese ohromne teploty... co sa tyka toho delica pre linkovy signal, vobec nepotrebujes nejake prepinanie. na 100W do 8ohm mas na vystupe max 28V, takze delic 1:28 povedzme 100 ohm a 2k7 ti daju 1V na max vykon a 100mV na 1W vykonu, co su perfektne urovne pre hocijaky prevodnik resp linkovy vstup... btw ak mas alebo chces kupit attenuator aj koli samotnemu tichsiemu hraniu, kup taky co ma vyvod na linku a namiesto repra nan zapoj takyto odpor, potom uz staci na prislusne mensi vykon a teda snad aj bez chladenia a sucasne mas aj porieseny problem linkoveho vystupu.
taketo odporove riesenie je 100% 1:1 nabratie signalu z aparatu, lepsie to uz nejde. naopak komercne atenuatory obsahuju kadejake ziarovkove alebo LRC obvody ktore zvuk kadejako menia a snazia sa simulovat reprak, co je skor na skodu ak chces este riesit nieco v pc a pridavat cabinet simulaciu

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: kytara live i recording

Příspěvek od vasek » 16 led 2010 08:51

Nic, je to pravda, diskuse se motá dokolečka. Jestli je to moje vina, tak se omlouvám. Já už jsem si svoje řešení vymyslel a vedle klasického plácání na ezone to uvedu do praxe. Příští týden bude vše po kupě, tak dám zprávu.

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: kytara live i recording

Příspěvek od Wohma » 16 led 2010 09:35

Kdyby nekdo chtel blizsi info o THD Hot Plate, tak shodou okolnosti to budu mit pristi tyden pujceny. A pokud to vyresi muj problem, tak to casem i koupim, ale to muze byt za dlouho :)

rastis
Příspěvky: 2885
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: kytara live i recording

Příspěvek od rastis » 16 led 2010 14:09

kexik píše:vasek: chlazeni = kus Alu plechu 2mm velky 2dm2 bude klido stacit na 50W... alebo daky profil, ked to musi byt ale dratovy odpor neni polovodic, to znese ohromne teploty... co sa tyka toho delica pre linkovy signal, vobec nepotrebujes nejake prepinanie. na 100W do 8ohm mas na vystupe max 28V, takze delic 1:28 povedzme 100 ohm a 2k7 ti daju 1V na max vykon a 100mV na 1W vykonu, co su perfektne urovne pre hocijaky prevodnik resp linkovy vstup... btw ak mas alebo chces kupit attenuator aj koli samotnemu tichsiemu hraniu, kup taky co ma vyvod na linku a namiesto repra nan zapoj takyto odpor, potom uz staci na prislusne mensi vykon a teda snad aj bez chladenia a sucasne mas aj porieseny problem linkoveho vystupu.
taketo odporove riesenie je 100% 1:1 nabratie signalu z aparatu, lepsie to uz nejde. naopak komercne atenuatory obsahuju kadejake ziarovkove alebo LRC obvody ktore zvuk kadejako menia a snazia sa simulovat reprak, co je skor na skodu ak chces este riesit nieco v pc a pridavat cabinet simulaciu

cize 4 hentie odpory a mozem tym bezpecne "skratnut" 8ohm vystup koncaku ? to s tym linkovym signalom - mohol by si to lopatisticky nacrtnut do schemy ? pripadne ako ochranit, aby za nejakych okolnosti nesiel plny signal koncaku na vstup zvukovky...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: kytara live i recording

Příspěvek od kexik » 16 led 2010 19:44

co chces skratovat? 4 vhentie odpory v serii cinia 8.8 ohm za akychkolvek okolnosti... a v pripade ze su nasrobovane na daky vacsi kus kovu, tak znesu spolu 100W. ak chces navrch nejaku ochranu, pridaj par 3V zeneriek... ok, namalujem obrazok

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: kytara live i recording

Příspěvek od kexik » 16 led 2010 20:04

zde
Přílohy
load.jpg
load.jpg (18.93 KiB) Zobrazeno 360 x

rastis
Příspěvky: 2885
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: kytara live i recording

Příspěvek od rastis » 17 led 2010 10:32

kexik píše:zde
dik - akurat to "konzultujem" s mojim dvornym amporobicom :)
kexik píše:...
taketo odporove riesenie je 100% 1:1 nabratie signalu z aparatu, lepsie to uz nejde....
reprak ma impedanciu frekvencne zavislu, ten koncak sa s nim sprava inac. takze tie drahsie profi zatazovacie riesenia sa to snazia robit lepsie prave nejakymi dalsimi kompenzaciami...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: kytara live i recording

Příspěvek od kexik » 17 led 2010 11:01

rastis píše:...


reprak ma impedanciu frekvencne zavislu, ten koncak sa s nim sprava inac. takze tie drahsie profi zatazovacie riesenia sa to snazia robit lepsie prave nejakymi dalsimi kompenzaciami...
uf, uf... to je sice pravda ale pouzit namiesto repra jeho nahradnu schemu podla mna fungovat nebude a nemoze, kedze kazde repro v kazdej ozvucnici ju ma CELKOM inu. odpory su tutovka

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 753
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: kytara live i recording

Příspěvek od nixx » 17 led 2010 12:53

Jako dummy load se da pouzit i normalni reproduktor s odstrizenou membranou :-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: kytara live i recording

Příspěvek od kexik » 17 led 2010 13:13

nixx píše:Jako dummy load se da pouzit i normalni reproduktor s odstrizenou membranou :-)
nebudes tomu verit ale neda... cievka pokial nemeni elektricku energiu na kineticku, ale len tepelnu, velmi rychlo zhori, ona sa tym pohybom totiz ochladzuje. a navyse bez tej membrany a magnetickeho obvodu sa chova takmer ako ohmicky odpor.

rastis
Příspěvky: 2885
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: kytara live i recording

Příspěvek od rastis » 17 led 2010 13:51

ja este k tej scheme - ze tie zenerove diody by sa mali zapojit po spravnosti seriovo. ci ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: kytara live i recording

Příspěvek od Pytkin » 17 led 2010 14:00

rastis : nie tie su spravne ako je nakreslene ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: kytara live i recording

Příspěvek od kexik » 17 led 2010 14:04

no, pravdupovediac, bolo by to lepsie bez nich, pac pridavaju skreslenie. ale chcel si ochranu, tak mas :)

Odpovědět