kytara live i recording

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
peetr1

Re: kytara live i recording

Příspěvek od peetr1 »

@Cyril. Zkoušel jsem pouze amplitube, Fender a ostatní směs od IKMultimedia, potom Guitar rig, a fakt to znělo špatně. Používal jsem default. přednastavení.Je fakt že bez impulsů. Měl jsem za to že simulace reproboxů jsou součástí těchto plugin. Nebo to neumím nastavit, nevím. Fakt je ten, že kdyby mě někdo zavázal oči tak hned poznám jestli jde o tady tyto simulace nebo o HW. Zajímalo by mě co používáš za impulsy, není -li toto tajemstvím.
@Wohma - jinak pamatuji éru kdy i v Sharku používali PODa2 na přímé nahrávání, a Marshaly ležely zaprášené v koutu - ale to asik bolo, pár let jsem tam nebyl. :D

Cyril

Příspěvek od Cyril »

peetr1: no tak to ve vlastnim zajmu zkus ty nama doporucovany pluginy... a samozrejme se s tim musi pohrat. Ja impulsy zkousim ruzny, na netu jich vsude mozne najdes stovky, napriklad na guitarampmodeling.com, recabi.net, atd. Obecne to chce sledovat diskuzni fora typu vyse zmineny Sneap Forum (zamereny na metal- http://www.ultimatemetal.com/forum/andy-sneap-151/), tam se vetsinou objevujou novy. Ale ja nejsem moc dobrej priklad, neumim udelat dobrej zvuk, ale sleduju snahu ostatnich na forech a casto jim z toho lezou fakt skvely zvuky...

peetr1

Příspěvek od peetr1 »

@Cyril Ok dík za tip. Který plugin používáš pro načtení impulsů?
Tak sem nahlíd do manuálu Vetty a píšou tam, že digit. IN OUt slouží i pro přímé nahrávání do PC. Myslím si, že to bude dost podobné jako nahrávání z PODu X3. Docela by mě tedy zajímalo jestli někdo používá přímé nahrávání do PC z PODuX3. Jak tyto nahrávky zní, a jestli potom ještě přidáváte impulsy, nebo to necháváte takto syrové - blbá otázka já vím. Jinak zkusím prolistovat forum, možná se to tady řešilo někdy dříve.

peetr1

Příspěvek od peetr1 »

Tady je text z manuálu VettyII
34. AES/EBU digital I/O: This allows for digital connection to other digital
devices with AES/EBU interfaces such as effect processors, digital mixing consoles,
digital recorders or computer interface cards. Up to 24-bit, 96kHz quality.
35. S/PDIF digital I/O: This allows for digital connection to other S/PDIF digital
devices such as effect processors, digital mixing consoles, digital recorders or
computer interface cards. Up to 24-bit, 96kHz quality.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

peetr1: osobni zkusenost nemam, ale co sem cetl, tak lidi doporucujou pouzivat impulsy misto tech PODovskych simulaci. Na nacteni impulsu pouzivam Voxengo Boogex, pouzit se taky da KeFIR, LePou LeCab (tam jdou dat dva impulsy najednou a zpracovavat treba kazdym jeden kanal, coz ve spojeni se stereo funkci LePou simulaci hlav je naprosto bombasticka vychytavka, protoze pri michani muzes nastavovat zvuk a rovnou slysis vyslednej sound obou kytar! mluvim samozrejme o pripadu, kdy mas jednu stopu vlevo a druhou vpravo).

peetr1

Příspěvek od peetr1 »

Dík za tip, zapojuje se to asi do insertu že j. Jenom doufam, že ty pluginy budou chodit i ve vistách 64bit.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

peetr1: jojo, do insertu... u toho boogexu je ale potreba povypinat nektery veci, to ted nevim z hlavy (on umi sam o sobe naky zkresleni, a to je potreba stahnout na nulu)... jo a podivej se treba po impulsech od typka co si rika GuitarHack, az budes hledat...

Wohma

Příspěvek od Wohma »

peetr1 píše:@Cyril. Zkoušel jsem pouze amplitube, Fender a ostatní směs od IKMultimedia, potom Guitar rig, a fakt to znělo špatně. Používal jsem default. přednastavení.Je fakt že bez impulsů. Měl jsem za to že simulace reproboxů jsou součástí těchto plugin. Nebo to neumím nastavit, nevím. Fakt je ten, že kdyby mě někdo zavázal oči tak hned poznám jestli jde o tady tyto simulace nebo o HW. Zajímalo by mě co používáš za impulsy, není -li toto tajemstvím.
@Wohma - jinak pamatuji éru kdy i v Sharku používali PODa2 na přímé nahrávání, a Marshaly ležely zaprášené v koutu - ale to asik bolo, pár let jsem tam nebyl. :D
Tak nez Marshalla, tak bych asi taky pouzil nejakej POD :lol: :lol: :lol:
Guitarhackovy impulzy muzu taky doporucit.

radek_p

Příspěvek od radek_p »

Cyril píše:LePou LeCab (tam jdou dat dva impulsy najednou a zpracovavat treba kazdym jeden kanal, coz ve spojeni se stereo funkci LePou simulaci hlav je naprosto bombasticka vychytavka
LePou LeCab ve stereo rezimu mi funguje pouze na 44kHz nebo 48kHz. Na 88kHz / 96kHz mi funguje pouze v mono, jakmile prepnu na stereo, tak "Cabinet 2" strasne kresli. Chova se to stejne s internim IR i s externim. Je to normalni? Funguje to nekomu na 96kHz ve stereu? Pouzivam Reaper 3.12.

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Vyuzijes vyssi vzorkovacku? Rekl bych, ze ti, co resi impulzy, tak vetsinou nevydavaji veci na DVD Audio :)

radek_p

Příspěvek od radek_p »

Wohma píše:Vyuzijes vyssi vzorkovacku? Rekl bych, ze ti, co resi impulzy, tak vetsinou nevydavaji veci na DVD Audio :)
Vysledek bude samozrejme 44kHz, ale mix delam pri 88kHz. I kdyz kytarovou stopu nahraju jenom 44kHz a ostatni 88kHz, tak pri mixu na 88kHz Reaper tu jednu stopu upsampluje a skrtz tu pluginu to tece jako 88kHz a ve stereo rezimu to blbne... Samozrejme mam cesty, jak to obejit (aplikovat LeCab offline nebo pouzit dva mono LeCaby), ale je to komplikace navic.

Hlavne jsem chtel vedet, jestli je to znama featura, nebo jestli delam ja neco blbe (nesnasenlivost LeCab s Reaperem apod.)

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Bohuzel ja neporadim, na konvoluci pouzivam KeFIR a stejne nahravam do 44,1 kHz. Muzes si zkusit stahnout keFIR a vyzkouset to s nim, aspon eliminujes nekolik zdroju problemu.

vasek

Příspěvek od vasek »

Chlapci radí dobře, jen malý příspěvek ode mně... Dnešní pluginy jsou opravdu jinde, než byly před pár lety - tzn. Amplitube i Guitar Rig jsou překonány.
ALE
Spíš to funguje v oblasti hi-gainu, čím míň zkreslení, tím jsou pluginy tragičtější a nepoužitelnější.

komasix

Příspěvek od komasix »

vasek píše:Chlapci radí dobře, jen malý příspěvek ode mně... Dnešní pluginy jsou opravdu jinde, než byly před pár lety - tzn. Amplitube i Guitar Rig jsou překonány.
ALE
Spíš to funguje v oblasti hi-gainu, čím míň zkreslení, tím jsou pluginy tragičtější a nepoužitelnější.
...a bylo to naopak. Mám pocit že dřív míň zkreslený zvuky v rámci prostoru byly použitelný ale jakmile došlo na "higain" stala se s toho placatá plechovka. je pravda že se situace dost změnila.

vasek

Příspěvek od vasek »

Teď mám trochu víc času se rozepsat, takže...
Vše ukazuje na to, že současný ultimátní postup pro tiché nahrávání je nahrát signál z koncáku a reprobox simulovat konvolucí. Má to spoustu výhod, vidím jen 2 malinkaté kompromisy a jednu malý technický problém:
- silovej signál z koncáku je potřeba srazit di-boxem na mikrofonní úroveň a pak zase zesílit preampem - asi to lehce kurví zvuk
- reprobox se simuluje, ale podle všech možných ukázek, co jsem slyšel, rozdíl není v podstatě slyšet
- je potřeba nějak pořešit tu zátěž na koncák. Bohužel levná krabička na to pokud vím neexistuje. Takže je potřeba si to postavit, což třeba pro mě je nepřekonatelný problém. Takže čekám na to, až si ně mě jedna nejmenovaná dobrá duše udělá čas a postaví to :-) Návod zde: http://www.soundonsound.com/sos/1994_ar ... yload.html

Odpovědět