kytara live i recording

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Re: kytara live i recording

Příspěvek od Cyril » 15 led 2010 12:02

vasek: ad ta vykonova brzda, moc se v tom nevyznam, ale neni to treba tohle? http://www.hotamps.com/attenuation/ na instrumentu pisou, ze to stoji asi 1200 (udaj z roku 2007)...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: kytara live i recording

Příspěvek od vasek » 15 led 2010 12:13

brzda je něco jinýho, ta propouští zvuk. Potřebuješ zátěž, která celou energii převede na teplo.
Brzda ti umožní nahrávat vyšťavenej zvuk při menší hlasitosti, ale
- stejně to řve :-)
- dobrej impuls hraje líp, než poloamatérský sejmutí

Každopádně díky moc Cyrile, žes mi připomněl HOTa. Teď jsem mu volal s dotazem,jestli by ta jeho brzda stačila jako jediná zátěž pro slabší zesilovače. P. Horký říkal, že tak do 30W by se nebál to takto použít. Nicméně hovor skončil tak, že jsem si u něj objednal tuto zátěž (ve stejném šasi jako brzda) do 100 W a i s poštovným to bude za 1500 Kč. Paráda, ne?

radek_p
Příspěvky: 232
Registrován: 31 srp 2006 17:37

Re: kytara live i recording

Příspěvek od radek_p » 15 led 2010 12:41

vasek píše: - dobrej impuls hraje líp, než poloamatérský sejmutí
Panové, já potkám elektrickou kytaru v mixu jenom zcela vyjimečně, takže bych se od vás rád poučil, který impulzy na simulaci kabinetu jsou dobrý a kterým se spíš vyhnout. Tj. pls nepište, že to mám poznat uchem, protože si chci právě ušetřit čas s tím, že budu hledat, stahovat a porovnavat desitky-stovky impulzů. Po čem mám šáhnout najisto?
1) LeCab interni SoloC nebo
2) interni impulzy v Boogexu nebo
3) nějaký další impulsy, který bych měl znát?

Jde o čistou kytaru jazz/blues.

Diky za nasměrování.
Naposledy upravil(a) radek_p dne 15 led 2010 13:48, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Re: kytara live i recording

Příspěvek od Cyril » 15 led 2010 13:00

vasek: rad jsem ti byl aspon trosku uzitecnej :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: kytara live i recording

Příspěvek od kexik » 15 led 2010 13:07

vasek:

http://gme.sk/sk/index.php?product=119-901

zapojis 4 kusky do serie a mas pasivnu zataz 8 ohm za 250 kaciek...
co sa tyka diboxu, ani napad, rovno paralelne k pasivnej zatazi sa da odporovy delic a z neho mas rovno linku, ktorou ide krmit zvukovku. hodnota toho delica zavisi od vykonu hlavy

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: kytara live i recording

Příspěvek od Wohma » 15 led 2010 14:15

Jenze brzdy docela zasadne meni charakter zvuku - zvlaste treba ta HOTovka. Slusny brzdy toto vicemene eliminuji (THD Hot Plate, Weber Mass, BadCat *nevimuzjaksetojmenuje*), ale stoji nekolik tisic, nejlevneji vyjde ten Weber - neco malo pres 100 dolaru, plus docela tucna posta.
Dale nesouhlasim s tim, ze by simulace boxu nebyla slyset, podle me slyset je.
Brzdy velice casto maji prave tu odbocku s linkovou hlasitosti, ktera je potreba na vyse zmineny postup.

Ja brzy hodlam poridit Webera nebo Hot Plate, protoze moje 100W lampova hlavicka zacne byt hlasitejsi, nez je zdravo, jeste predtim, nez se zvuk poradne otevre, coz by mi tolik nevadilo ve zkusebne, ale mam ten problem i na koncertech. Bohuzel, zadnou slabsi (aspon 50W) nahradu, ktera by mi nabidla podobny zvuk, neznam :(

radek_p: Nevim, jestli to bude vhodny na tvuj styl, ale za sebe mohu doporucit impulzy od typka, co si rika Guitarhack. Google ti to najde.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: kytara live i recording

Příspěvek od vasek » 15 led 2010 14:38

kexik: problém je právě v tom slově "zapojíš" :-) Navíc to chce nějakou krabici - a co chlazení? Zas tak chudej nejsem, abych si nemohl koupit pořádnou věc 1500. Ale díky za nápad.
wohma: plánuju to odbočovat přes Behringera GI100. Podle čeho soudíš, že tam bude takovej rozdíl? Kluci na instrumentu to zkoušeli a při hi-gainu to bylo stejný (lze exaktně prokázat odečtem wavů). U dynamičtějsího zvuku rozdíl asi bude, ale pochybuju, že velkej.

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: kytara live i recording

Příspěvek od Wohma » 15 led 2010 14:58

vasek: Slysel jsem HOTovku v akci a moc to na me nezapusobilo... Pri priblizne stejne hlasitosti byl ten zvuk takovej sussi, nezivej. Mas nekde odkaz na ten test? IMHO neni ani fyzikalne mozny, aby ten zvuk byl stejnej, kdyz to prozenes nejakou brzdou.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: kytara live i recording

Příspěvek od vasek » 15 led 2010 15:07

Já ten zvuk odbočím před zátěží. Horký mi udělá zátěž, čteš pořádně? :-)
Naposledy upravil(a) vasek dne 15 led 2010 15:11, celkem upraveno 1 x.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: kytara live i recording

Příspěvek od vasek » 15 led 2010 15:11

kexik píše:co sa tyka diboxu, ani napad, rovno paralelne k pasivnej zatazi sa da odporovy delic a z neho mas rovno linku, ktorou ide krmit zvukovku. hodnota toho delica zavisi od vykonu hlavy
No teoreticky to zní asi dobře, ale bude potíž vyregulovat úroveň linky na rozumnou úroveň. Smysl akce je takový, že koncák bude pracovat v odlišných úrovni podle požadavku na vybuzenost a tím pádem úroveň bude velmi rozdílná. Neumím si to představit bez toho, abych různě zapojoval a připojoval různé součástky, byť by to teoreticky bylo možné.

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: kytara live i recording

Příspěvek od Wohma » 15 led 2010 15:22

vasek píše:Já ten zvuk odbočím před zátěží. Horký mi udělá zátěž, čteš pořádně? :-)
A neni lepsi teda rovnou koupit brzdu s odbockou? :roll:
Mimo to tam stejne bude prvek, kterej bude odbocovat/brzdit signal. Jsem zvedav, kdo by dal ruku do ohne za 100% transparentnost :))

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: kytara live i recording

Příspěvek od vasek » 15 led 2010 15:28

Existuje zátěž (ne brzda) s odbočkou? Možná jo, já ale neznám. Horký má na brzdě útlum deklarovaný 91% a jak už bylo řečeno, do 30 W by si to troufl dle jeho slov použít jako zátěž bez dalšího repra. Nevím přesně, jak to mají ty ostatní značky řešený. Pro malý hlavičky by to stačilo, ale lepší je mít možnost zaexperimentovat i s něčím větším.
Samozřejmě tu nikdo (já určitě ne) neřekl, že to 100%-ně nahradí klasický nahrávání... Určitě to bude ale mockrát lepší než nějakej izolovanej box, to je jistý.

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: kytara live i recording

Příspěvek od Wohma » 15 led 2010 15:30

Clovece, kdo tady pak necte? :roll: Psal jsem to par prispevku zpet:
Brzdy velice casto maji prave tu odbocku s linkovou hlasitosti, ktera je potreba na vyse zmineny postup.
Myslim, ze vsechny mnou jmenovany (krome HOTovky samozrejme) linkovy vystup maji.

Mimochodem dneska uz se brzdy zabudovavaji primo do apecu, brutalni frajerina. Dela to u nekterych modelu napr. Blackstar.

Jinak jeste navrhnu postup, jakym nahravam ja - signal nahravam z efektove smycky (na monitoring stopu zavesim simulaci boxu, at to trochu zni), hlava ani nemusi byt naplno zapnuta (minimalne vsechny ENGLy to tak maji), takze ani nepotrebuji zatez. Pote, co mam vsechno nahrany, tak vezmu hlavu, pocitac a zvukovku do zkusebny a prozenu to zpetne hlavou (effects return) pres koncak a reprobox. Vyhodu to ma predevsim tu, ze ve zkusebne to vetsinou clovek muze vysolit (-> lepsi zvuk) a pritom neohluchne, protoze vlastne v te mistnosti pri samotnym snimani ani nemusi byt.

Nekdo muze namitat, ze signal dvakrat projde prevodnikama, ale kdyz clovek pouzije libovolnej digitalni efekt, tak je to v podstate to same.

rastis
Příspěvky: 2884
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: kytara live i recording

Příspěvek od rastis » 15 led 2010 16:45

vasek píše:Existuje zátěž (ne brzda) s odbočkou? Možná jo, já ale neznám. Horký má na brzdě útlum deklarovaný 91% a jak už bylo řečeno, do 30 W by si to troufl dle jeho slov použít jako zátěž bez dalšího repra. Nevím přesně, jak to mají ty ostatní značky řešený. Pro malý hlavičky by to stačilo, ale lepší je mít možnost zaexperimentovat i s něčím větším.
Samozřejmě tu nikdo (já určitě ne) neřekl, že to 100%-ně nahradí klasický nahrávání... Určitě to bude ale mockrát lepší než nějakej izolovanej box, to je jistý.
tie Palmer speaker simulatory co robia zaroven zataz nie su dobre ? ludia co to maju to chvalia.

http://www.palmergear.com/pga04.shtml

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: kytara live i recording

Příspěvek od Wohma » 15 led 2010 17:11

Ten Palmer vypada dobre, ale ma to jeden hacek - nema nesimulovanej vystup, takze pokud by vasek chtel mermomoci pouzit konvoluci, tak nemuze. Resp. muze, ale asi to nebude znit moc dobre, kdyz uz tam jednou ten box simulovanej bude.

Jinak pokud by chtel primo brzdu i se zabudovanou simulaci, tak jsem taky pekny nazory slysel na tohle:
http://www.audiotek.cz/SPL-Cabulator/Si ... y/:3:37754
Ale je to uz docela palka.

Ostatne nekdo tu z fora to myslim ma, ne? Ecson? Mam pocit, ze jsem nekoho videl o tom mluvit.

EDIT: No ne ze by ten Palmer byl o mnoho levnejsi :lol:

Odpovědět