Profi záznam zvuku

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 10 zář 2007 07:20

nunu píše: a nejake pluginy,bohuzel pro mne jsou slozite
nechapu jaktohle muzes napsat a v dalsi vete popisovat slozity elektronicky zalezitosti, o kterejch asi vetsina uzivatelu "slozitych" pluginu nema paru :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

orbis
Příspěvky: 206
Registrován: 05 zář 2007 14:45

Příspěvek od orbis » 10 zář 2007 09:48

nunu: děkuji za vyčerpávající odpověd. uvidim. spíš bych se bál těch ovladačů:/

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 10 zář 2007 10:25

Ja mam hodne zkusenosti, s Mboxama, Digi 001,002 a vzdycky byl proste nejaky problem s ovladaci--znenadani to prestalo jit, absolutne bezduvodne, musel se preinstalovavat jednou za cas ovladac, odpojovat zapojovat snura atd..velice nestabilni...
mam multiface a oproti digi 001 to byl naprosty High end ...Digi003 na tom mozna bude lip ale vzheldem k tomu jak zni protools HD to zadna slava asi taky nebude..chipy na desce nejsou to jedine co je dulezite pro prevodniky, dulezite je cele zpracovani analogove casti.transformatory.napajeni atd.
RME mam zapojene at uz PCMCIA nebo PCIA a zadny problem...jsme proste nikdy nemel
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 10 zář 2007 11:47

Pytkin píše:ctirad : no lebo hovoris o tom ze RME zije s HYPE PCi kariet ..
Ne. Říkám, že RME jako první přišlo s na svojí dobu s ojedinělým řešením s výbornou stabilitou, které nemělo skoro žádnou konkurenci. Její výrobky si dodnes drží punc něčeho výjimečného i když mezi tím už mnoho dalších firem dělá obdobně dobrá a stabilní řešení za stejné nebo i menší peníze.
a potom porovnavas FW a PCI(alebo cardbus) .. externe FW rackove boxy su vzdy drahsie ako interne ..
Opakuji znova, že v zadání nebylo nic o tom, že by karta musela být nutně mobilní a na firewire. Ale i takových jsem pár jmenoval.
je fakt ze uvazujem , ze to dam vsetko prec a nahradim to MADI (od RME samozrejme) .. Ale proste s RME mam absolutnu spokojnost ..
Ano, to je přesně ten segment, kde RME stále kraluje. ADAT karty do PCI, MADI. Tam opravdu konkurenci nemá.

Pochop, že se nesnažím pomlouvat RME. Pouze naznačuju, že jsou i jiné alternativy, které mohou být mnohem vhodnější a navíc i levnější.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 zář 2007 11:58

ctirad : ano rozumiem .. ale popisujes to tak ako keby RME bolo zle .. mozno si to mal napisat trosku inou .. To je jedno .. Hlavne ze sme sa pochopili ..

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 10 zář 2007 12:01

Kermitak píše:Ctirad: co nemaji ostatni ? Treba TotalMix, stabilni drivery (jasne, neni to zadna hruza, ale proste RME je drzak, u kteryho se driverama v podstate vubec nemusis zabyvat) a latenci 1,5ms na FW (a je to znat, at si kdo chce co chce rika).
Tak zrovna u FW bych nikdy nevrdil, že je to "držák, u kterýho se driverama v podstatě vůbec nemusíš zabývat", bez ohledu na to, kdo ho vyrobil. FW je prostě potenciálně problematické rozhraní a výrobce s tím moc nenadělá. Těch diskusí o problémech s lupající FF jsem už taky pár viděl.

Zásadní problém je ale v tom, že orbis vlastně asi ani neví, co chce. Nevidím proto důvod cpát mu hned bezhlavě zvukovku za 25 tisíc.

orbis
Příspěvky: 206
Registrován: 05 zář 2007 14:45

Příspěvek od orbis » 10 zář 2007 12:18

chtěl jsem jen doporučení na něco, s čím je většina lidí spokojena, abych měl jistotu, že to, co budu nahrávat, bude znít kvalitně. Nevím, jestli má někdo zkušenosti se zvukovkou ESI Quatafire 610. Ale ted stoji zhruba kolem 7-8tis. A jestli si přplatim dalších nevim nekolik málo tisíc, myslim, že ty rozdíly budou minimálíní. Jen jsem doufal, že je v téhle době na trhu něco, na co je spoleh a s čím jsou hudebníci spokojeni. Nič viacej..

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 10 zář 2007 12:19

1) nikdo mu nic necpe
2) vubec ne bezhlave
3) 25k za zvukovku neni moc
4) potrebuje ted hlavne monitory...

kodex na ptani se na ezone pro novacky:
a) mam to to a to
b) potrebuju delat to a to
c) mam na to tolik penez

Zasadni chybou je resit jednu vytrzenou vec z kontextu (tady zvukovka...), protoze na vysledcich se vzdycky podili celek a nacpanim penez jenom do jednono clanku retezce a ignorovani ostatnich proste nefunguje.


takze orbis znova a pokud mozno vycerpavajicim zpusobem:
a) co mas?
b) co chces delat?
c) mas na to 60tis?

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 10 zář 2007 12:31

matucha: A titul "Muž železných nervů roku 2007" získává, ano přátelé, Matouš Godík. Nejen, že obětavě radí ve svém volném čase nováčkům, ale navíc jeho rady mají hlavu a patu. On sám je nenápadný a skromný, ale jeho přítomnost na Ezone je pro tento server esenciální... Matouši, můj respekt.

Saša

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 10 zář 2007 12:49

orbis píše:Nevím, jestli má někdo zkušenosti se zvukovkou ESI Quatafire 610.
Hlavně jde o to, jaké zkušenosti s tí máš ty, ne? Jako entry level to není špatná věc. Jestli ti nelupe, nešumí, nebrumí a nechybí ti tam vstupy a výstupy, tak s ní klidně ještě můšeš dlohuho vydržet, než si ujasníš, co vlastně chceš.
Jen jsem doufal, že je v téhle době na trhu něco, na co je spoleh a s čím jsou hudebníci spokojeni.
Na trhu jsou toho hromady. Jde o to, co potřebuješ ty. V prvním příspěvku píšeš, že ti "něco chybí". To něco může být způsobeno čímkoliv a tím, že koupíš relativně drahou zvukovku, se nemusí vůbec nic vyřešit. Takže si musíš nejdřív ujasnit, co přesně ti chybí, kdy a kde. Jestli při přehrávání čehokoliv, při nahrávání z linky, při nahrávání z mikrofonu, při snímání nějakého konkrétního zdroje zvuku, při míchání...

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 10 zář 2007 12:57

ja bych to specifikoval 60% muzikant- 40% jak to sejmes...
z tech 40% :45% mikrofon s akustikou 35% preamp 20 prevodnik-tech 5% okolnosti:))
zalezi co ti chybi..
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

orbis
Příspěvky: 206
Registrován: 05 zář 2007 14:45

Příspěvek od orbis » 10 zář 2007 13:22

syncro: netvrdím, že si toho nevážím. naopak. jen jsem nečekal, že to je zas taková věda. myslel jsem, že když člověk nahrává jakýkoliv zvuky, ať je to ze synths nebo zpěvy či nástroje z miců, základ by mohl být podobnej. omlouvám se, jestli jsem se mýlil.

matucha: Nedávno jsem vytvořil takovou nahrávku, která by možná trochu vystihovala to, co bych chtěl tvořit. je tu, když tedy opomeneme, že to u mě pořádně neslyším.
http://pc204c.fzu.cz:8080/~ezone/Orbis% ... places.mp3
Možná bych chtěl trochu užívat i ty jazzový prvky a určitě nějaký female vocal. A to jsem se zatím ještě ve větší míře neodvážil;)
Používám synths a k tomu třeba hraju na trubku s dusítkem nebo na fujaru. Tohle jsem nahrával na micu RODE NT1-A. Synthy mám toho K2K a Alpha Juno 2. Nahrávám přes mix UB1204FX s jakými preampy vy víte:/ (mix teda docela handicap) do zvukovky ESI Quatafire. Doufam, že v tom je to, co mam a co chci dělat. A těch 60tis, pokud by to mělo stát za to, bych určitě investoval. Ne-li vic, jestli by to mělo stát opravdu za to;) a ještě jednou Ti děkuju moc.

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 10 zář 2007 13:35

orbis: Ale ty se vůbec nemáš proč omlouvat. Ono je spíš z principu obtížné na tenhle typ dotazu odpovídat. A Matouš tady dokáže tenhle kolotoč roztáčet dál a dál, proto jsem mu vyjádřil obdiv. Nedávno u mne byl na návštěvě jeden "začínající producent" a já si uvědomil, jak nesmírně těžké je něco mu radit v podobě strukturované natolik, aby na to jeho dosavadní znalosti a zkušenosti stačily. Taky mi došlo, jakou svatou trpělivost se mnou měli a mají lidé, kterých se na nějakou radu ptám já. Omlouvám se za off topic,

Saša

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 10 zář 2007 13:49

Proc jedes pres ten mix a ne rovnou pres ESI? Ten mix signalu urcite nepomaha. Preci nepotrebujes jet vsechno live? Jeste me tak napada, kdyz pouzivas jakykoliv efekty, at uz vst, nebo nejake jine na upravu tvych nahravek, tak se neceho rozumneho doberes jen pokud uslysis, co vlastne delas. Takze se pripojuju k navrhu na koupi monitoru a klidne pak ty VST muzes zase zkusit. A pak jeste ta ESI ma S/PDIF, takze pokud ti jeji preampy nestaci, tak k ni muzes dokoupit nejakej preamp se S/PDIF a neni hned nutny davat 25k za Fireface. Rozhodne, jestli mas ted na poslech bedny od veze, tak jsou lepsi DA prevodniky zbytecna investice. Ale vlastne nerikam nic co by tu uz receno nebylo. Mozna bych jen dodal, ze neni nutny hledat hned ultimativni reseni, ale mnohdy je lepsi si setup ladit postupne a nikam nespechat.

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 10 zář 2007 14:05

syncro : dik... ja mam obcas takovou naladu... a jindy zase nemam naladu vubec na nic odpovidat..

orbis : sory tu ukazku proste neumim otevrit (a ted se mi nechce resit proc.. vim ze kermitak by mi s tim asi pomoh)

ja quatafire neznam, ale ta zvukovka je urcite vklidu na zaklad (ty preampy v ni jsou horsi nez v Ulimixu?)

------------------------------------------------------------------------------
takze jak bych to videl:

zvukovka: RME FF400 (stale me nenapada lepsi moznost) 26000,-
poresi optiku pro kurzweila, dostatek analog vstupu pro vsechno Juno pripadne dalsi veci a preampy na mikrak(y), ani prevodniky ani preampy nikoho nemuzou urazit, jsou obyc, ale dobry. (vice tu bylo probrano v nekonecnejch debatach)

monitory: zvol si podle vlastniho uvazeni, ja bych asi vzhledem k cene sel do adamu a7 za 18000,- ale je mozny, ze ti budou vyhovovat vic Dynaudia nebo jiny.

sluchatka: mas sluchatka? potrebujes aspon jedny dobry uzavreny sluchadla 2000-5000,-

mikrak: k rode bych jeste koupil oktavu mk319 pro temnejsi zvuk, urcite se ti bude hodit na trubku vic nez vostrej rode a asi se bude vubec hodit vic na spoustu veci nez rode... dalsich 5000,- (tady by se dalo jeste premejslet o nejakym levnym paskaci od thomanna, ale to bych nechal byt, protoze to chce hodne dobry preampy a nejakou tu zkusenost)

to jsme zhruba na 55000,-

prodas ESI a koupis rockwool a latku za 5-10tis a udelas si pasti do rohu a osetris mista prvniho odrazu od repraku a od mikraku pokud na to mas koutek. (hledej na tomhle foru).

s tim se otrkas (minimalne rok na to potrebovat budes) a pak vrazis dalsi penize do preampu a prevodniků

-----------------------------------------------------------

pozn. urcite je vic moznosti, sem s nima
Naposledy upravil(a) matucha dne 10 zář 2007 14:16, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět