Profi záznam zvuku

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 09 zář 2007 16:08

nunu píše:Kermitak: je v tom osobni odpor k firme,hlavne ze jeji veci jsou uplne stejne sracky jako konkurencni,ba i horsi
Co od nich mas a na zaklade ceho tvrdis, ze to jsou sracky ? Ja mam pravda jenom HDSP, ale zatim jsem nejak nevidel srovnatelnou kartu, jen E-MU 1212m (ale necham se poucit). Zvuk je paradni.

Ctirad: co nemaji ostatni ? Treba TotalMix, stabilni drivery (jasne, neni to zadna hruza, ale proste RME je drzak, u kteryho se driverama v podstate vubec nemusis zabyvat) a latenci 1,5ms na FW (a je to znat, at si kdo chce co chce rika).

Nechci se RME nejak zastavat, ale dela kvalitni, bezproblemove veci, stara se o zakazniky a tak me rozciluji podobne zbytecne vypady.
Naposledy upravil(a) Kermitak dne 09 zář 2007 16:11, celkem upraveno 2 x.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 09 zář 2007 16:08

nunu > vsechno sice muze byt pravda (a dost urcite je), ale davas tomu korunu tim, ze rikas ze DIGIDESIGN je o necem uplne jinym... sory ale buuhaaaHAHAAAHAHAAHA... to snad nemyslis vazne ;-). Nehlede na ty... drobnosti jakoze drivery na jiny veci jak protools jsou trochu problem.

Jinak jsem samozrejme zapomel na tohle http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,2378 , kdyz uz de o cisty adat, spdif... jestli to ma ok drivery ale fakt nevim

Neznam nikoho, kdo by mel s RME problem... to treba u presonusu skoro vsichni a o Emu jsem prave neslysel moc dobryho (ale to uz neni primo). Taky nejde jenom o ty prevodniky, ale vsechny okruhy okolo... ja to emu proste moc nebastim ani po HW strance.
Ale kazdej at si vybere cemu verit, tehle hracek jsou mraky a maji furt novy verze a revize, clovek se nemuze spolehat na to, ze kdyz karta mela rozumny prevodniky ve starsi verzi, tak ze je bude mit i v novy (viz M-Audio)... vybrat, objednat, dohodnout si moznost vraceni a pripadne vratit, to je asi reseni.
Naposledy upravil(a) matucha dne 09 zář 2007 16:19, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 zář 2007 16:14

toho lightbridgeu by som sa ja bal .. ak neni nutna mobilita , tak urcite radsej PCI ..

i ked ta cena je velmi nizka .. to ma ale opat znervoznuje trosku ..

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 09 zář 2007 16:30

no kdyz zacinaj byt argumentem ceny, tak jsou tu tyhle veci zejo ;-)... ozkouset a treba se radovat, ze mas v kapse 6tis na jiny veci anebo vratit a koupit neco jinyho.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 zář 2007 16:42

matucha : len nie vsade ti to pozicaju na odskusanie .. v tejto brandzi je to uz ale celkom normalne (nastastie) ..

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 09 zář 2007 16:48

RME, RME, RME
doporucuji , doporucuji, doporucuji...
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 09 zář 2007 17:07

Pytkin píše:matucha : len nie vsade ti to pozicaju na odskusanie .. v tejto brandzi je to uz ale celkom normalne (nastastie) ..
No tak koupis pres net a pripadne vratis.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 09 zář 2007 17:10

Kermitakovi - bral jsem v potaz JEN A POUZE externi karty,tam opravdu RME nicim nevynikaji.Sory,mel jsem to upresnit.

Matuchovi: drivery - mas mylne informace, drivery nejsou problem pro zadne aplikace ktere vyuzivaji asio. Pro MME je karta degradovana jako dvoukanalove audio. Nema se rada s notebookama ktere maji pentium M. Jinak pokud mas jine informace,napis mi je do posty,budu rad.Vazne.

konkretne digi003 a fireksicht jsou kazda o necem jinem,jedna ma prevodniky se 120db rozsahem,druha se 100. Co jsou v ni za operaky nevim a ani se mi to nechce znova zjistovat,neco mi rika ze stare zname njm.Digi ma alespon 5532 coz taky neni zadna slava.

Souhlasim ze drivery maji podstatne lepsi.Ale vse ostatni na urovni jinych beznych karet.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 09 zář 2007 17:14

nunu píše:Kermitakovi - bral jsem v potaz JEN A POUZE externi karty,tam opravdu RME nicim nevynikaji.Sory,mel jsem to upresnit.
Porad plati hw totalmix a latence 1.5ms na fw (ma to jeste nekdo jiny ? Nerikam ze ne, ale nevim o tom)

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 09 zář 2007 17:39

www.k2500.wz.cz\latence.JPG

Total mix nepoznam,ale kazdopadne v tomto smeru bude digi chudsi.Kazdy si musi vybrat podle sve chuti.Bude li pristi fireksicht dle mych pozadavku,nebudu mit problem jej vymenit.I kdyz mam tuseni ze pristi karta bude jiz na jine bazi - adat a aes/ebu. Tam bych s RME nemel sebemensi problem ani jakekoliv vyhrady.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 09 zář 2007 17:55

nunu píše:Matuchovi: drivery - mas mylne informace, drivery nejsou problem pro zadne aplikace ktere vyuzivaji asio. Pro MME je karta degradovana jako dvoukanalove audio. Nema se rada s notebookama ktere maji pentium M. Jinak pokud mas jine informace,napis mi je do posty,budu rad.Vazne.

konkretne digi003 a fireksicht jsou kazda o necem jinem,jedna ma prevodniky se 120db rozsahem,druha se 100. Co jsou v ni za operaky nevim a ani se mi to nechce znova zjistovat,neco mi rika ze stare zname njm.Digi ma alespon 5532 coz taky neni zadna slava.
Ne o digi nemam zadny info popravde. Pro me je to vec, kterou pouzivaji lidi, ktery potrebujou nebo chteji pouzivat protools. Respektuju jejich rozhodnuti, potreby...

S odstupem signal sum je to taky celkem sumafuk. Jasne muze to udavat urcitou generaci, ale i to je prece jedno. Moje zkusenost je, ze specifikace a to co je vevnitr za brouky je jedna vec a pak druha je to jak to hraje.

Napr.

Stary m-audio, celkem mekej, lehce nedefinovanej zvuk s jakstaks objemem.

Novy m-audio fw karty, divne kovovej tenkej zvuk... novejsi streva a je to horsi, na necem setrej a je mi to jedno na cem, ta vec je podle me krok zpet


co odlisuje stredni tridu prevodniku (jako je lavry/apogee/mytek...) od lowendu (rme a spol) jsou dle chytrych hlav hlavne ty obvody okolo a vyladeni parametru samotnych cipu, v lavry blue nejsou zadny esotericky soucastky, je to jenom poskladany dobre z toho co je bezne venku a urcite ty soucastky nestojej moc penez o tom nemam iluzi. Apogee k tomu prida peknou krabici a marketing.

ale to zabredavam kam jsem opravdu zabredavat nechtel... nic z tohodle nikoho nemuze zastavit pred delanim hudby a rozumnyho zvuku, protoze vsechno to uz nejak hraje.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 09 zář 2007 18:19

To neni odstup signal sum,ten je nepodstatny od nejake rozumne urovne.Je to dynamicky rozsah.Cim vetsi,tim lepe,s vice detaily, s vetsim rozlisenim dokaze signal zaznamenat.
Co je hlavnim rozdilem mezi tou stredni tridou a lowendem jak uvadis je v tom,ze u te stredni tridy pouzivaji hlavu a hlavne, to je ten nejvetsi duvod co si myslim, nesnazi se usetrit za kazdou cenu a dotahnou to obvodove vic k dokonalosti.Nepouzijou operak za 40 centu,ale pouzijou operak za 3 dolary a ne jen tak bezhlave ze ho tam nacpou,ale vyladi zapojeni tak,aby bylo vhodne pro tento konkretni obvod. V tomto smeru ma mnoho karet pod vedenim cloveka ktery vi o cem je rec sanci byt mnohem blize te stredni tride kterou uvadis. Osetri si napajeni,i tam pouzijou sofistikovanejsi obvod nez je 7805 atp.Ale mas naprostou pravdu,velka exotika tam nebude,i kdyz ani to nebude vyjimkou.Ty opravdu velmi dobre veci budou mit dle meho nejake ty zakaznicke obvody v podobe digitalnich filtru upsamplingu a kdo vi ceho vseho.

Doufam ze jsem zastance RME nijak nepopudil, To ze jsem napsal ze jsou ty externi karty sracky,to nebylo mysleno tak ze by byly k nicemu,ale ze v nich obvodove neni nic moc slusneho co na teto planete je k dispozici.Vetsine lidi to bude stacit asi k plne skpokojenosti.Slibuju ze priste zvolim vhodnejsi termin.

orbis
Příspěvky: 206
Registrován: 05 zář 2007 14:45

Příspěvek od orbis » 09 zář 2007 18:27

Wow, no neměl jsem v plánu to takhle poštvat proti sobě. Ač jsem teď poněkud zmaten, snad se dopídím k rozumnému rozhodnutí.
Jen tak by the way: založil jsem nové téma, kde jsem se chtěl podělit o mou tvorbu, jenže jsem nečekal, že mi nepůjde připojovat soubory, jako mi to už jde tu. Za jakých podmínek budu moci přiložit ten soubor i tam? dekuji

orbis
Příspěvky: 206
Registrován: 05 zář 2007 14:45

Příspěvek od orbis » 09 zář 2007 21:45

Jen tak se ještě dovolím zeptat. jaký tady panuje názor na Digi 003? http://www.thomann.de/gb/digidesign_digi_003_rack.htm

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 10 zář 2007 00:23

Je osazena lepsima AD a DA prevodnikama nez fireface.Ovsem v ne asio aplikacich,coz jsou snad vsechny jine nez muzikantske - tam se digi tvari jen jako dvoukanalove audio zarizeni s moznosti pouze playbacku. Toto mne decela mrzi, protoze ji nemuzu vyuzivat k mericim ucelum pro elektroniku,ale to je vedlejsi. Ve vsech asio aplikacich se chova bezproblemove a korektne.V nynejsich driverech je bug kde se nesnasi s notebookovym pentiem M, s celeronama a jinyma se chova zase korektne.Vyuzivam tu kartu i misto cd prehravace,v podstate zadny nevlastnim a posilam z ni digitalni vystup do externiho DA prevodniku.

Zvukove je to to nejlepsi co jsem kdy mel,nemam zadne vaznejsi vyhrady.Dostanes k ni i protools a nejake pluginy,bohuzel pro mne jsou slozite. Jsem s tou kartou spokojeny.

Neodolal jsem a podival se i dovnitr.Karta se sklada s nekolika casti,jednotlivych desek plosnych spoju.Ty jsou mezi sebou propojeny stinenyma kabelama,zadne paskove vodice.Ma to myslim vyhodu vtom,ze cesta je primerene inteligentni a natazena tam,kde je potreba.Ma spinany zdroj.Osazeni digi je na pozici AD cipem CS5381 coz je vlajkova lod firmy.Na pozici DA je opet cirrus CS4392, ktery ale uz nedosahuje kvalit cipu AD,je o chloupek horsi.Operacni zesilovace jsou zname NE5532 jejichz vymenou by se karta mohla jeste zlepsit,to ale je prace pro lidi kteri maji na vymenu vhodne prostredky a merici zazemi.Nijak mne to nelaka.Karta ma 2 midi vystupy,adat,spdif,wordclock a dva sluchatkove vystupy.

V tuto chvili nejsou dostupne drivery pro system win vista,digidesin uvadi ze budou v roce 2007/2008.Pokud by sis ji chtel osahat,vyzkouset,jsi zvan.

Doufam ze toto nikdo nebude brat jinak,nez ze jsem se snazil co nejlepe dle sveho vedomi a svedomi tu kartu popsat.Nikomu ji nenutim,jen bych si dovolil stat za tim,ze je to primerene kvalitni zarizeni ktere na mnohe veci bude dostacovat. Dle meho mohla mit misto spdif rozhrani aes/ebu aby se daly zcela jednoduse pripojit i nejake opravdu highend zarizeni.Nicmene neni to problem za pouziti redukce ci prevodniho transformatoru.

Po zapnuti power tlacitkem je naprosto ticha,bez jakehokoliv lupance,ci jineho rusiveho efektu narozdil od jinych karet ktere kdyz jsem zapnul v noci a mel zapnuty zesilovac ktery mam 2x100W tak jsem vzbudil vsechny v baraku.Nekolikrat jsem se tak lekl,ze jsem mel kratkou zastavu srdce. To byl trebas duvod proc jsem se nerozmyslel nad MOTU 969HD. Jinak v externim provedeni a zaplatitelne hranici neni zadna karta ktera by extremne vybocovala z rady prumeru.

Dnes,kdy mam na muziku klasicky desktop ktery je kvuli hluku ve vedlejsi mistnosti bych volil nejspis jine reseni, a to PCI nebo lepe PCI-E kartu ktera ma aes/ebu, adat, midi a jako bonus dva audio vstupy a dva audio vystupy pravdepodobne lynx,rme ci nejakou jinou.

To je v kostce tak zhruba vsechno.

Odpovědět