Ahoj.
Vím, že se asi ptám na věc, která se řešila zřejmě už často, ale zajímalo by mě, jak kdo nahrává své hračky a je-li s výsledkem v závěru spokojen? Řeším také omýlaný problém, jestli koupit yamahu 01v96v2 a spoléhat na FXs a EQ v mixu nebo to řešit uplně jinač, např. pomocí powercoru a SW mixu.. nahrávání pomocí ADAT do PC se mi zatím jeví jako ideální a zvukově kvalitní způsob. Pokud se mýlím, rád se poučím. Teď používám pro nahrávání firewire zvukovku ESI QuataFire 610 a pořád mi ve výsledku něco chybí. Cením si každé rady. Dá se říci, že skutečně v hudbě se začínám šťourat zřejmě od teď. Ještě jednou děkuji moc za rady a odpovědi. Díky.
Hmm, já ti moc v tomhle asi neporadim. Ale dělal bych to tak, že bych si normálně nahrál nástroje/vokály přes kvalitní mikrofony do PC, bez jakýchkoliv efektů, tedy se suchým zvukem. No a potom už si tam ty efekty můžu dát jaké chci, když mám výsledné wavko. Že by na ty efekty byl nutný zrovna a jedině powercore, to nevim, bude lepší než vst, ale s vst efekty uděláš také pěkný zvuk. Osobně bych nahrával bez efektů, protože ty se tam dají vždycky přidat, ale když to je nahrávané již s nimi, tak odebrat už nejdou.
Tak ted nevim, jestli se ptas na zaznam, nebo na mixaz... pokud resis ciste to, jak dostat svoje nastroje/zdroje zvuku do jednicek a nul, pak je to ono obligatni: co nejlepsi zdroj zvuku, co nejlepsi mikrofon/preamp/di-box, co nejlepsi prevodniky a v neposledni rade co nejlepsi poslech, abych vedel, co delam Co k tomu rict... vitej na ezone
Jojo, tomuhle já rozumím. Ale jak už jsem na to časem přišel, pokud není základ dobrý (tím myslím to wavko bez efektů), tak většinou se dá už málo zachraňovat VST plug-inama. Ale díky.
to Cyril: aha. asi přesně to jsem chtěl slyšet:) teď jen najít co nejvýhodnější způsob jak něco takového poskládat... Spíš to je asi myšleno tak, jak by se dalo za slušné peníze docílit co nejlepšího zvuku.. A jestli je 01v96 rozumná volba.. děkuju
pokud ten mix fakt nepotrebujes, tak na nej kasli, dulezity jsou:
super muzikanti
kvalitni nastroje
kvalitni mikraky + clovek co s nima umi
kvalitni preampy
kvalitni prevodniky
karta s dobrejma ovladacema
rozumnej soft
rozumny procesy + clovek co s tim umi
asi v tomhle poradi (+ bych zduraznil toho cloveka)
pro min chytrolinsky rady budes muset asi napsat, co presne chces nahravat/delat...
matucha: jojo rozumím. nadanej člověk je asi nejdůležitější položkou. Takže se dá říct, že trošku riskuju, ač ještě nevím, co ve mě vězí:) můžu se zeptat, co je přesněji myšleno kartou s dobrejma ovladačema? thnx
to je karta jejiz ovladace nezlobi a nabizej nizkou latenci... to je obcas problem s FW nebo USB kartama... ale taky jak u koho... no proste kdo by chtel prskance a vypadky v nahravkach kam nepatri (tj nemyslim clicks'n'cuts )
Kermitak: OK. takže mám bohužel zatím jen skromnou sbírku:) 2ks Synths, z toho jeden je vícevýstupový Kurzweil. Ač bych si "sbírku" doplnil časem rád, teď mi to funguje spíše jako takový dopněk. Rád bych nahrával i akustické nástroje a zpěv, přes nějaký hezký mikrofon(např AKG C414;)). Jen mi přijde celkem důležité, aby ten základ tam byl. Hodně času jsem ztrávil experimentováním pouze ze SW, pak nahrávání přes analogový mix behringer do te ESI quatafire a uz to asi temito metodami vzdavam. proto jen prosim o radu, která mi dopomůže k nějaké zásadní revoluci, byť nejlépe cenově jakžtakž dostupné.. děkuji moc
matucha: když nepočítám preampy, mikrofony, nastroje, jen proste nejaky system, kterym bych mohl dostat kvalitne do PC bych tech 50-60tis investoval. Do toho základu, na kterém by se dalo potom stavet. dik
hm z toho stejne plyne, ze nepotrebujes ultra moc analog vstupu
jestli ma ten tvuj kurzweill optickej vystup (adat), tak to urcite ukazuje na nejakou ADAT kartu a k tomu pridat nejakej 8in/8out prevodnik a jeden peknej mono ci stereo preamp a mas vystarano... vic toho za ty penize asi nepude
karta: RME HDSP? je neco levnejsiho a dobryho s 2x adatem a midi?
prevodnik: nejakej rozumnej 8 kanal za cca 20tis existuje? ja znam nejlevnejsi rozumnou rosettu 800 a ta je lehce drazsi... koukal jsem na Lynx a ten taky neni v 8 kanalech pod $2000... tak nevim mozna nejaky RME z 2 ruky a nebo proste jit do RME Fireface 400
preamp: DAV? v monu se do 20tis urcite vejde, ve stereu uz nevim, ale moh by. Mozna by poslouzil i apogee minime, ted je za 22tis, neni to nejlepsi vec na svete, ale je tam rozumnej preamp i AD (DA v nem stoji za starou belu)
taky to cely muzes vyresit RME Fireface800, to neni uplna spicka v nicem, ale je to dobry kombinovany reseni, kde zadna z jeho casti neni pod psa (v ramci kombinovanejch reseni je to asi spicka)
Naposledy upravil(a) matucha dne 06 zář 2007 17:00, celkem upraveno 2 x.