Profi záznam zvuku

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 zář 2007 14:11

no tu uz viac asi neni co pisat ..

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 10 zář 2007 14:21

matucha píše:zvukovka: RME FF400 (stale me nenapada lepsi moznost) 26000,-
To děláš schválně, viď? ;)
poresi optiku pro kurzweila, dostatek analog vstupu pro vsechno Juno pripadne dalsi veci a preampy na mikrak(y), ani prevodniky ani preampy nikoho nemuzou urazit, jsou obyc, ale dobry.
Totéž se dá říct například o Layle 3G (nebo i Gina 3G, pokud stačí dva vstupy s preampy + ADAT) nebo Audiofire, zmiňovaném e-mu 1616m, Alesisu, Focusrite, Presonusu, mám pokračovat?

Ale kašlu na to, nebaví mě to. Ať si každý koupí co chce, když mu těch 15 tisíc navíc stojí za placebo efekt jakési nadřazené spolehlivosti.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 10 zář 2007 14:25

Myslim ze k2000 nema opticky vystup, ale muzu se mylit.I tak je to jedno -))))))

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 10 zář 2007 14:36

Ctirad píše:
matucha píše:zvukovka: RME FF400 (stale me nenapada lepsi moznost) 26000,-
To děláš schválně, viď? ;)
poresi optiku pro kurzweila, dostatek analog vstupu pro vsechno Juno pripadne dalsi veci a preampy na mikrak(y), ani prevodniky ani preampy nikoho nemuzou urazit, jsou obyc, ale dobry.
Totéž se dá říct například o Layle 3G (nebo i Gina 3G, pokud stačí dva vstupy s preampy + ADAT) nebo Audiofire, zmiňovaném e-mu 1616m, Alesisu, Focusrite, Presonusu, mám pokračovat?

Ale kašlu na to, nebaví mě to. Ať si každý koupí co chce, když mu těch 15 tisíc navíc stojí za placebo efekt jakési nadřazené spolehlivosti.
nedelam, ale me si nepresvedcil... nicmene jo jakakoli z tehle veci je schudna a proc ne...

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 10 zář 2007 14:37

nunu píše:Myslim ze k2000 nema opticky vystup, ale muzu se mylit.I tak je to jedno -))))))
jestli nema, tak bych se na vymenu karty vykaslal

orbis
Příspěvky: 206
Registrován: 05 zář 2007 14:45

Příspěvek od orbis » 10 zář 2007 17:53

Matucha: juj, opravdu vyčerpávající. Jsem moc vděčný za Tvou ochotu. Budu z toho tedy vycházet. Na první krok vydím teda nejspíš ty monitory, abych vůbec věděl, co doma poslouchám, a pak nějak spravit tu akustiku. Sluchadla mám uzavřený od Sony. Ale asi už existujou lepší;) No a pak podle toho uvidim, z jaké strany se do toho dál pouštět. Děkuju moc.

Syncro: je to pravda. řekl jsi to hezky. proto si toho vážím. jinač moc se mi líbí Tvá tvorba. nechci si tím nějak šplhat, ale reggae a dub mám prostě rád;) a navíc Ti to hraje hezky, což pro Tebe ostatně nebude asi nějaká novinka;) Věřím, že musí být krásnej pocit, když člověk vytvoří něco, co prostě skutečně hraje.

Děkuji moc i ostatním, kteří byli ochotni se podělit o své názory a zkušenosti.

Jo, a K2K skutečně nemá Optical Out. Jen In. Optický Outy maj až pak K2500 a K2600 series.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 10 zář 2007 17:58

tak to fakt zatim zustan u ty zvukovky co mas

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 10 zář 2007 18:21

Hele,ale pokud mas v tomsvem kacku sampling board,jinymi slovy kdyz se divas na rack tak uplne vpravo mas osazene analod in a optical in, tak na zadni strane bys mel mit dva canony kde je aes/ebu vystup,coz je da se rict profesionalni standart. Z neho si lehce udelas nesymetricky,cili spdif. Pokud bys to chctel resit naprosto korektne tak existuji prevodni transformatory,protoze i nedodrzeni jmenovite impedance ma od jistych kvalitativnich urovni docela velky vliv na zvuk,ale tim se nebudeme zabyvat -))) Pokud tam tedy vzadu mas konektory aesebu,urcite se zamysli nad necim co umi prijmout i digitalni format.

A nebo ne, rozhodnuti je na tobe.Co ze to mas vlastne za zvukarnu,uz jsem to zapomnel a nechce se mi to hledat...

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 10 zář 2007 18:31

Specifications.
- 4 channel analog input (24-bit/96kHz)
- 8 channel analog output (supports up to 24-bit/192kHz)
- 24-bit 96kHz 2 channel S/PDIF [coaxial] digital I/O
- 2 Mic/Inst Preamps with +48V Phantom Power
- 2 port MIDI I/O [32 MIDI channels]
- Headphone Amp with volume control
- Powered by FireWire bus or external power supply
- supports WDM, MME, CoreAudio and ASIO 2.0
- Windows XP Service Pack 1 required
- Mac OS X 10.3.6 and higher version required

Vykasli se na zvukarnu,kdyz to mas moznost propojit digitalne.Spis dej prachy do monitoru,mic,preampu...Zvukarna asi az nekdy pozdeji -)))

orbis
Příspěvky: 206
Registrován: 05 zář 2007 14:45

Příspěvek od orbis » 10 zář 2007 18:35

Jojo, máš pravdu. Koukám dozadu a je tam Digital In a Digital Out. Ale abych se přiznal, moc ještě těmto typům převodu dat nerozumím, takže o tom budu muset ještě něco načíst. Zvukovku mam ESI Quatafire 610. Vzadu ma spdif in/out.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 10 zář 2007 18:51

No,to uz jsem zjistil -))))) Na karte mas digital in,na syntaku digital out...Takze bych to zkusil propojit -)

Sezen si kus 75 Ohmoveho koaxialniho kabelu v delce kterou potrebujes.Plati ze cim kratsi,tim lepsi. Na kacku mas konektor spdif out,je to samec,takze budes potrebovat konektorovou SAMICI. Doporucuju Neutrika.Stineni toho koaxialu zapojis na pin cislo3, zivy konec,prostredek toho koaxu na pin cislo 2. Tim mas jednu stranu.Na druhe strane, kde je zvukovka mas cich samici,takze budes muset koupit,sehnat CINCH samce. stineni zapojis na plášť toho konektoru, zivy konec na stredovy kolik....Mohlo by to chodit.Neni to uplne koser. Lepsi varianta by byla s delicem na strane aes/ebu, ma jine hodnoty napetovych urovni a jinou impedanci nez spdif.No a uplne nejlepsi by bylo prevodni traficko. To bych chtel i pro sebe,delal to treba neutrik.
Pokud jsem udelal nekde nejakou zasadni chybu tak mne opravte,moc mi to nemysli jsem tak trochu "nesvuj" -))))))

orbis
Příspěvky: 206
Registrován: 05 zář 2007 14:45

Příspěvek od orbis » 10 zář 2007 19:49

OK. děkuju za popis. ale jsem z toho teď taky trochu "nesvůj";) na to, že mám za sebou střední elektro tak se toho mám ještě co učit. Ale určitě si ty možnosti projdu a začnu činit. To traficko se snad jeste vyrabí, ne?

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 10 zář 2007 20:05

urcite.

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 11 zář 2007 09:18

matucha: a v com konkretne ti napr Echo Audio zvukovky prijdu horsie ako RME? co sa tyka vnutornosti tak echo audio je na tom rovnako dobre, ak nie este lepsie...a co sa tyka ceny, tak RME je v porovnani s Echo Audio absurdne drahe...

Pytkin: EMU PCI s RME FW mozno nieje fer zrovnanie...ale skus si porovnat RME FIREFACE (FW) a ECHO AUDIOFIRE (FW)...
jihad on riaa & soza.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 11 zář 2007 09:57

FF mi pride lepsi tim, ze jsem to videl/slysel na vlastni oci/usi a vim, ze to funguje dlouhodobe zcela jak ma (dle vlastnika). Echo neznam, nevidel jsem, neslysel jsem, nevim, jak je to spolehlivy. Proto to nemuzu doporucit ani tady vytahovat. Nejsem casopis, kterej testuje vsechno co vyjde na trh a svoje prispevky se snazim limitovat tim, co vim ze funguje. Nic vic za tim neni.

Jak jsem napsal pod ten vycet veci, urcite existujou i jiny alternativy, ale ty uz musej doporucit lidi, co maj zase zkusenosti i s necim jinym. Treba ty treba nunu... od toho je tu forum.

Odpovědět