MOTU ULTRALITE MK III

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od vras » 27 zář 2010 11:01

Flamewar PC vs. MAC vs. treba Linux nema smysl. Pre par mesici jsem taky musel preinstalovavat zasrany win z XP, ktery se postupne zhroutily, na win7/64, stahl jsem posledni motu drivery (maji celkem cerstvou verzi na strankach http://www.motu.com/download) a drzi to a jede to stabilne a naprosto bez problemu - pres firewire, v celem rozsahuju asio bufferu. Mam sice 828 mkIII, ale predpokladam, ze v tom rozdil mezi 828 a ultraline moc velky nebude. Zkus tam nacpat posledni drivery.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od TOM-Thak » 27 zář 2010 11:08

jj posledni drivery mam.. a mam i posledni aktualizace atp. je divny, ze pred formatem jsem jel na tom samem a po formatu to dela kraviny..

No mac mini by mi na praci urcite nestacil a MAC Pro je zase nekrestansky drahej.. ja tu mam Core i5 750, gigabyte desku s Texas Instruments chipsetem..
4giga ram.. a WIN XP. Premejslel sem jestli nezkusim W7 64.

No to vis ze Mek je Mek... mam Macbook Pro unibody 15" a je to jiny kafe.. ale jak rikam, je to otazka penez. Upgrade z PC na MAC by me stal ranec.. upgrade z PC na PC me stal 12K..

No dodealm tu horkotezko jeden projekt, kterej nepocka.. a asi se nevyhnu preinstalovavani driveru a ruznejm pokusum s nastavenima a predpokladam, ze skoncim u formatu :D

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od vras » 27 zář 2010 11:18

Do tech 64bitu klidne bez, u tech Win7/64 si nepamatuju, ze bych tam cpal drivery pro podporu MB/biosu etc., az snad na grafiku, plus samozrejme samozrejme 64bit driver od motu pro tu zvukarnu, zbytek hardware windows7 nejak poznaly. Bezi mi na tom Cubase/32, UAD karty a fakt to drzi,
celkem spokojenost.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od vras » 27 zář 2010 11:22

je divny, ze pred formatem jsem jel na tom samem a po formatu to dela kraviny..
ale vypada to, ze to bude fakt nejaka stupidita, treba nekompatibilni driver pro firewire hardware

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od TOM-Thak » 27 zář 2010 11:35

Tak to asi otestuju ty sedmicky... ja sem ted nainstaloval novej chipset driver pro desku a dela mi to to, co to delalo pred formatem.. pri loadingu win XP se mi to kousne a musim resetovat.. takhle to musim udelat skoro pokazdy a to pro zelezo neni moc dobry... ted jdu otestovat, jesi kvuli tomu chipset driveru pobezi zvukovka.. pokud pobezi spravne tak budu testovat WIN7 a drivery pro WIN7 na motu a powercore.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od TOM-Thak » 27 zář 2010 11:41

Hmm tak s tim novym driverem na chipset desky uz to maka naprosto v pohode .. jako pred formatem :D jenze se mi kousou wokna pri loadingu takze to je doost blbe.. tak aspon muzu ted pracovat... je to vzdycky tak 50% sance, ze se to nenajede LOL.
Aspon ted vim cim to je.. ja doufam, ze to je pod WIN7 vyreseny. Musim projit fora.

emah

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od emah » 14 pro 2010 16:34

tak som objednal hybrida, hadam pride v poriadku a budem spokojny :)

emah

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od emah » 22 pro 2010 21:04

uz je na stole, zapojeny v jablku, zatial ziadne problemy - hra to :D
hra to pre mna o dost vysoky level lepsie ako som mal doma na stole karty (echoaudio, maudio, tc electronic).
updatnem si firmware a drivery este, ked tu na ne bolo frflane :)
dufam ze tak ako to dobre hra, to bude aj nahravat ;)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od TOM-Thak » 22 pro 2010 21:09

na jakejch bednach srovnavas to zda to ma lepsi zvuk?

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od TAP » 23 pro 2010 00:49

TOM-Thak píše:na jakejch bednach srovnavas to zda to ma lepsi zvuk?
Hlavně je hlasitější. Což je subjektivně fajn.
Po prosincové splátce mi už říká pane. S každým zapnutím ho mám čím dál radši. Je to fajn na nic si nestěžovat.

emah

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od emah » 23 pro 2010 05:10

TOM-Thak píše:na jakejch bednach srovnavas to zda to ma lepsi zvuk?
mam adam a7.

a ano, je hlasnejsia :)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od TOM-Thak » 23 pro 2010 08:27

Já nemám s čím srovnávat.. měl jsem jen ESI Juli@, Deltu a Audiophile a samozřejmě proti těm je MOTU jiná cenová a hraje o dost líp.
Já ujíždím taky na MOTU na tom jejich Filter / EQ co je na DSP. Škoda, že to nelze využívat jako VST v DAW třeba něco na způsob Powercore / UAD.
Líbí se mi hrozně charakter třeba na simulaci telefonního filtru na vokál.. má to takovej zvláštní šmrnc, kterej neudělám ani na PoCo ani na Sonnox či jiným EQ. Tajně doufám, že jejich MOTU MasterWorks nativní plug in EQ bude mít stejný zvukový charakter :)

Jinak MOTU spokojenost.. na moje účely jsem asi líp vybrat nemohl.. samo FireFace400, ale tam už byl rozdíl v ceně docela markantní.

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od mONOGRAm » 23 pro 2010 08:54

Tom-Thak: a ako presne /sposob/ vyuzivas ten filter? /mam 828 mkIII a doteraz som nenasiel na vnutornu DSP vyuzitie pri domacom recordingu 8)/

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od TOM-Thak » 23 pro 2010 10:22

mONOGRAm píše:Tom-Thak: a ako presne /sposob/ vyuzivas ten filter? /mam 828 mkIII a doteraz som nenasiel na vnutornu DSP vyuzitie pri domacom recordingu 8)/
Ja ho pouzivam jen pro nahravani svyho hlasu, kde mam vyladenej EQ pac mam zatim spatnej mikrak.. na naky zdravice apod.
Jinak ho pouzivam pak uz jen na odpocinek usi pri mixazi tzn. ze si treba vypnu na chvili nejaky pasmo abych se zameril treba na nedostatky ve spodkach apod.

Ono je to urceny primarne na nahravani venku.. tzn. kdyz jedes ven a chces nahravat kapelu tak ze si tam nastavis EQ a kompresor jako na mixu.
Ja bych to samo vyuzil ve studiu jako VST plug iny, ale to neumoznuje a pouzivat to pak jako return to mi prijde skoda - plejtvani vstupama..

emah

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od emah » 23 led 2011 20:51

chcel som sa spytat - nejako neviem prist na to, ako nahrat zvuk spolu s internym napr. reverbom a eq. vzdy mi to nahra ciste ako to do toho vstupu ide...

Odpovědět