MOTU ULTRALITE MK III

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od TOM-Thak » 16 bře 2010 13:30

TAP: a zkoušel si firewire spojení?

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od upman » 16 bře 2010 13:33

Aha, no jestli jede audio v poho, tak to bude driver.... na soudruhy bych se asi vykaslal a koupil si FW kartu za par stovek, vrazil ji do PCI slotu a budes mit po problemech. Lec pres FW jsem nikdy nemel problem.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od TOM-Thak » 16 bře 2010 13:35

Presne! Firewire maka jako vino.. nebo to zkusit uhrat na reklamaci jeste no..

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od upman » 16 bře 2010 13:41

No mozna ta reklamacka taky neni k zahozeni - ono je totiz divny, ze ti to nefacha, ale je to mozna pouze firmware, treba to za chvilku opravi. Jinak moje generalni rada zni

- Mac Mini C2D, vyjde na 14k, dokoupis si 7200 ot/min hardisk (treba 800MB), potom jeste 2 GB pameti (bacha, jsou to specialy), dohromady za 18tis postavis delo, o kterem se PC svetu ani nezda. No a pak v klidu pripojis MOTU, pustis Ableton nebo Logic a jedes - a muzes zapomenout na vsechny problemy s HW a SW v PC svete. Navic, nove OSX je mega rychle, alias v zadnem projektu jsem jeste nezpozoroval zakolisani a to jedu ted bezne 8-10 virtualnich nastroju najednou. Proste beha jako vino, drivery vzdy funguji, neni uz co resit a cas je pouze na kompozici :)
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od TAP » 16 bře 2010 13:44

Já zatím věřím, že se to nějak vyřeší. OK. Vyzkouším firewire, Midi budu stejně používat jen v PC. Noťas bude sloužit jen jako mixpultík do zkušebny.
Vracet to nebudu. Už jsem příliš in love :-)

O konverzi k jabkám budu uvažovat až splatím hybrida.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od TOM-Thak » 16 bře 2010 14:42

Já když jsem si koupil MK3 FW a pak vydali hybrida.. tak jsem se drbal na palici, že jsem měl počkat, ale jak vidím, tak jsem koupil správně :D

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od TAP » 17 bře 2010 20:04

Sakryš, tak úesbéčkem to není. midi blbne i s firewirem. Zlobí klávesy D a B. Teď mluvte :-) !

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od TOM-Thak » 17 bře 2010 20:31

TAP píše:Sakryš, tak úesbéčkem to není. midi blbne i s firewirem. Zlobí klávesy D a B. Teď mluvte :-) !
hele blbej dotaz :D - neni to midi klavesama ? :D

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od TAP » 17 bře 2010 21:37

Neni. Ty s Emou 0404 šlapaly jak hodinky. Ale taky mě to napadlo. I dvě různé midi šňůry sem zkusil. Na dvou počítačích testoval. připojoval přes USB i firewire. Ještě zkusím jiný midi keyboard a pak už zcela viním hybrida, potažmo jeho driver.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od upman » 18 bře 2010 08:48

Je to k nas..... znam, absolvoval jsem s TC.... Bude to driverem, nevim jestli je to verze 1, pokud ne, zkusil bych starsi verzi driveru. Jo a a nebo zapomen na klapky D a B, stejne jsou na nic :D BTW zlobi vsechny oktavy?
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od TAP » 18 bře 2010 09:14

JO, všecky. někdy se nespustí note on, někdy note off, někdy to zahraje o pět oktáv vyšší tón. Ono by to mohla být chyba keyboardu. Večer uvidím.
Driver to dělá i starý i nový (na ntb mám nový na XP starý).

Ale jinak si dovolím poreferovat, že audio funguje perfektně i přes USB(s problémy popisovanými na motunation http://www.motunation.com/forum/viewtop ... 14&t=39578 jsem se naštěstí vůbec nesetkal)
Ve zkušebně jsme napojili co šlo, zapli nahrávání všech stop a i můj nepříliš silný noťásek to utahl. A i když EMU 0404 byla zvukově zcela fajn, tak MOTU je proti tomu fakt maso.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od upman » 18 bře 2010 09:45

Hmm tak to je zajimava zkusenost - ja tomu USB proste neveril z podstaty a pokazdy sem jel pres FW. Takze pokud to slape, tak pohoda jazz a nic bych neresil. Jo, Motu je drzak - uz sis tam zapnul efekty (EQ a Verb) na savlich? Neskutecny....
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od kexik » 18 bře 2010 10:13

ved si over midioxom, co ze ti lezie z klavesov... alebo nejaky vst midi monitor pouzi
ked tam je raz ina nota v midi signale tak ti to midi monitor ukaze

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od TAP » 18 bře 2010 10:19

kexik píše:ved si over midioxom, co ze ti lezie z klavesov... alebo nejaky vst midi monitor pouzi
ked tam je raz ina nota v midi signale tak ti to midi monitor ukaze
Jenomže klávesy zapíchnu do midi in toho MOTU. Takže nezjistím jestli se chyba rodí v klávesách nebo v MOTU. Pujčuju si klávesy zaručeně funkční. Takže budem uvidět. To že tam iná nota je je myslím jasné.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: MOTU ULTRALITE MK III

Příspěvek od TOM-Thak » 18 bře 2010 12:09

Mě je divný, že by ti driver mršil jen midi a audio ti bezelo v pohode. Ten keyboard nema USB pripojeni k PC ? Ze bys ho zkusil bez midi pres zvukovku.
Ale vrta mi to hlavou.

Odpovědět