CBS7 & NU6

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
matucha
Příspěvky: 5037
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od matucha » 14 pro 2012 13:34

Snad na 8ku najmou nejakyho poradnyho UI designera.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Ondrash » 14 pro 2012 14:17

Brooklyn / juanita juarez píše: moc tomu nerozumim - takze zobrazit pluginy, aby kopirovaly strukturu adresaru, kterou si clovek vytvoril, uz nejde?
Jde. Ale už to není tak přímočarý jako v šestce. V Šestce tlačítkem myši máčku na insert, držím tlačítko a už jedu ve struktuře pluginů, automaticky se mi otevírají pod složky (např. UAD - Equalizers - Pultec) pak tlačítko myši pustím a plugin se nahraje. Takhle jednoduše to v Sedmičce nejde. Otevře se ti menu s rozklikávacími tlačítky + / - . Takže jeden click, otevře se okno se stromem, pak click na tlačítko + abych rozbalil nabídku UADu, pak zase + abych rozbalil nabídku Equalizerů a pak click abych konečně nahrál ten pultec. Takže tři clicky místo jednoho. Pokud dám do vyhledávače 1176 tak mi to nabídne minimálně šest pluginů od UADu (3x stereo, 3x mono) a stejně pak v tomto selectu musím vybírat tu přesnou 1176ku, kterou chci. Je to zdlouhavé. Někomu to možná přijde jako drobnost. Jen nechápu tu logiku. Prostě mám jen ty pluginy, které mi vyhovují. Ostatní jsem odstranil. Taky nekradu pluginy a tak jich mám v kompu míň o to víc je používám. Takže mám v nich pořádek a nepotřebuju je vyhledávat přes vyhledávácí okno. Takhle mě to připadá, že využít je spíš pro ty, co mají pluginů v kompu tolik, že se v tom ztrácejí. Na druhou stranu pochybuju, že si všechny názvy pamatují. Sám mě překvapilo, jak v názvech tápu... :)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 14 pro 2012 15:29

steinberg ma proste trochu problem s UX, meli by si na to dat pozor. treba to, ze presety pluginu (VST, ne VSTi) zabiraji misto v mediabayi, pritom se tam s nima neda nic delat (nejdou pretahnout na insert, proste tam jen zabiraji misto). taky by bylo dobry, mit moznost priradit klavesu prikazu treba "na prvni volnej insert zvolenyho kanalu zaves VST plugin X". btw. uz se konecne daji radit VST3 pluginy?

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Ondrash » 14 pro 2012 16:13

Pastuju jeden příspěvek z Steinberg fora od usera, kterému vadí mixer stejně jako mně:

Then the mixer, at first promissing, but then only to find out that point and click is ruined. Where you used to have a very tactile feel to your mixer it now is managed on the sq mm, if you not point exactly in the right area, you will adjust a gain slider rather then unfolding a menu, which BTW are annoyinly slow animated, adding towards the overall SLUGGISH feel of the mixer
The ergonomics of the mixer are killed, I've got a 30" 2560 * 1600 display and i loose 80% screen estate to meshed grey areas trying to look like metal. I just want a tactile interface, can I get my C6 mixer back please
also the folding/unfolding of areas is not my cup of tea. rather would have the good old selector on the left and have something that is usable.

besides the akward colorscheme, the mixer doesn't scale properly either. for the INSERT and SEND boxes to have the same size on my screen as in C6, the faders need to look Teletubbie format, it's ridicilous. Maybe it feels ok on a small laptop but large screen is totally out of proportion.

did I mention I do not like the SW resolution? Cubase now looks like NI TRAKTOR on full screen, a blurry software resolution, i way preffered the hardware resolution of C6

My question would be, can I please get my C6 skin back? and just show all the new goodies in their plugin windows?
If i wanted a SSL type Wannabee mixer toy on my screen I would have purchased Reason, Cubase was tactile work flow, the new GUI killed it.....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Pytkin » 14 pro 2012 16:17

zase ale ak vies vyhladavat v pluginoch podla mena , tak to je super .. rovno natukas , co chces ..

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Ondrash » 14 pro 2012 16:31

Jestli se sem dostanete, tak se koukněte na tento thread:
http://www.steinberg.net/forum/viewtopi ... 2&start=50

Nejsem jediný, komu ten mixer hodně vadí: :)

In my opinion a much better solution would be to offer two, perhaps three fixed sizes with propper bitmaps instead of vectors to suit the different screen-resolutions out there. When you're running 150+ tracks, busses ect, you don't want a [jumbo fader .. it's like playing with lego all your life, and suddenly switching to duplo bricks. /b] I realize that you can zoom it but then the buttons and layout goes to hell rendering it little short of unusable if i'm to have the same amount of channels and control like in C6.5 .. :(
******************
For me, not a hobby (earn money of my studio), can afford it (if I want to), but don't want Cubase/Nuendo to jump on the "Touch-screen hysteria".
I've been a Cubase/Nuendo user since Cubase SX1 and Nuendo 1.6, and I can't speak my mind? Not without stupid comments, such as yours?

Go hang out in another thread. j...

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Ondrash » 14 pro 2012 16:46

Tak jsem si přečetl ještě několik příspěvků na Steinberg fóru a vychází mi, že pokud jste profesionálové, co dělají v projektu třeba s 80 stopami, tak nový mixer bude pro vás noční můrou. Tak schválně. Jestli se tu někdo najde, kdo denně dělá v Cubasi rozsáhlejší projekty, zajímal by mě jeho názor. Prostě ergonomie dostala novým vzhledem mixu dost na prdel. Zatím zůstávám u Cubase 6.5, protože chci hlavně rychle dělat. Uvidím, co přinese první update. Ale nadšenej moc nejsem, i když jiné věci jsou fajn.

matucha
Příspěvky: 5037
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od matucha » 14 pro 2012 17:29

Bohuzel to co pises (a pisou i dalsi lidi) potvrzuje muj prvni dojem ze screenshotu... a mozna to je este horsi nez jsem myslel. Napriklad jsem si myslel, ze se bude dat delat s hodne uzkejma faderama. Ale presne ty veci jako plejtvani mistem, spatny kontrasty, necitelny napisy a celkove nekonzistentni UI to zabiji. A ted si vem, ze to chtej prodavat jako nuendo za 40tis. lidem co michaj filmy s 200+ kanalama.

Kdyz se clovek podiva na mix v protoolech poslednich, tak se mu chce brecet.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Ondrash » 14 pro 2012 17:58

Matucho. Přesně. Už dlouhou dobu přemýšlím o přechodu na jiný sequencer, teď mám další důvod...

matucha
Příspěvky: 5037
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od matucha » 14 pro 2012 18:27

No ja doufam, ze se steinberg chyti za nos a v pristi iteraci to bude davat vetsi smysl. Pockam si.

Jo a to ze musis vickrat klikat pri vyberu pluginu je teda slusny plivnuti do obliceje. Asi by me to donutilo prejit na to textovy hledani, vetsinou si nazvy pluginu pamatuju... ale proc kurna rozbijej co funguje?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Pytkin » 14 pro 2012 18:33

no mozno prave kvoli tomu , aby si mohol textovo hladat ... predtym sa to nedalo ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Kermitak » 14 pro 2012 18:47

K tomu abys mohl vyhledavat nebylo potreba rozbijet to co tam bylo predtim.

Uživatelský avatar
hubart
Příspěvky: 24
Registrován: 31 kvě 2006 11:52
Vybavení

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od hubart » 14 pro 2012 18:51

hlavni problem na cubase 7 (a to niesom sam podla steinberg fora) mam ze nenajde content ...nenacita mi banky na loopmash.padshop nejde. a takisto hallion sonic se...na cubase 6.5 mi banky nacita...mate niekdo taki isti problem na C7?



http://www.myspace.com/chorstha
https://soundcloud.com/floating-planet? ... soundcloud

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Pytkin » 14 pro 2012 19:40

kermitak : predtym sa ti neotvorilo okno , kde by si mohol zadat nazv .. cize to neslo ..

matucha
Příspěvky: 5037
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od matucha » 14 pro 2012 20:01

Az na to, ze kdyz se ti otevre okno, tak tam muze byt to samy co predtim (muze to fungovat stejne), zadny nesmyslny pluska mackat nemusis. To budto delal nekdo kdo s Cubasi nepracuje nebo nekdo kdo je lenivej to naprogramovat, tak aby tam fachalo oboji. Dalsi varianta este je, ze ten nekdo nepremejsli...

Odpovědět