CBS7 & NU6

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Pytkin » 14 pro 2012 20:21

no nemoze to byt uplne rovnake .. ale ano .. pluska su asi otravne ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Kermitak » 14 pro 2012 21:18

Pytkine muze, ani to okno neni potreba. Proste by to fungovalo jako doted a nahore v menu by prvni byl search bar. No problem. Jenze to by nad tim musel premyslet nekdo, kdo s tim dela.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Pytkin » 14 pro 2012 21:30

No ale teraz sa to zavrie, ked pustis mys.. Cize by to muselo fungovat inak.. Inak mne to vzdy liezlo na nervy , ked sa mi pod sebou vyroluje strudla pluginov a mam v nej scrolovat..

matucha
Příspěvky: 5037
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od matucha » 14 pro 2012 21:47

No ale kdybys kliknul do toho hledaciho okynka, tak by se to nezavrelo, protoze by se tam objevil kurzor a ty bys zacal psat a seznam pluginu pod tim by se automaticky filtroval.

Scrollovani v hromade pluginech je uplne separatni problem. A to problem spravy pluginu a jejich listu. Neco co jde u starejch VST udelat tak ze si udelas adresarovou strukturu a rozdelis si to podle sebe. U VST3 prevzal iniciativu Steinberg a nadiktoval jak se to bude radit (nekdy ok, ale s pribivajicima pluginama znovu bordel, nehlede na obcasny nevyhovujici umisteni). Jak wavelab tak soundforge tohle maj udelany civilizovane tak, ze si to proste muzes sam navolit. A prijde mi logicky, ze to tak clovek muze delat, dyt je to jedna ze zakladnich funkci systemu.

Mimochodem ja jsem si UAD rozdelil na nepouzivany, FX, Dynamiku, EQ pristupny ze zakladniho menu, protoze jinak bych se z toho zblaznil. V tech velkejch plachtach plnejch nazvu se neda orientovat dostatecne rychle.

Bedobus
Příspěvky: 87
Registrován: 08 čer 2009 11:33

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Bedobus » 14 pro 2012 23:14

no som z toho dost znechuteny. Vzdy nieco nejde. Teraz sa nenatiahol padshop.Dostal sa na blacklist. Neviem preco. Po case nejdu spustit uad ani ziadne cudzie pluginy v 64 ke. Ten mix je uplne neprehladny mozno je to vec zvyku. Najhorsie je ze neviem ci robim nieco zle alebo je to bug. Kto to kupil za 500 euri toho asi picne.

Uživatelský avatar
EMOTIKONE
Příspěvky: 61
Registrován: 17 pro 2009 14:02

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od EMOTIKONE » 16 pro 2012 15:29

No, je fakt, ze nez bych si ted sypal popel na hlavu, udelal jsem kompromis, veci skladam se 6.5 a master si delam v 7, protoze mam alespon ja subjektivni pocit, ze kdyz tu samou vec vyrendruji v C7, zni ten zvuk jinak, a zatim rikam, ze lepe. Ten mixak je bohuzel asi kontroverzni, ale...libi se mi, ze si ho muzu upnout na jeden z mych tri monitoru, to jsem si vzdy pral...taky jsem si pral, aby to same slo udelat se sekvencnim oknem, a editacnimi okny...ale to nejde.... Neda se svitit, moje prace je porad rychlejsi pod 6.5. Dobre je, ze kdyz se nahodou zapomenete, a projekt ze 6.5 ulozite v C7, C 6.5 to rozezna a otevre si ho v pohode. Strip je zajimavy, ale premyslim, ze si dam jeden monitor na vysku, abych videl vic. Jinak, kdyz vam nefunguji v C7 features, tak jedine co pomuze, je nova instalace, doporucuji pouzit neco jako Revo uninstaller a nechat si vycistit registry. U mne to fungovalo. Jinak ale mam pocit, ze 64 bit verze ma vetsi stabilitu, musim si udelat prehled, jaky vst me jeste v 64bit chybi, ted konecne je uz i podpora 64 bit UAD.

matucha
Příspěvky: 5037
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od matucha » 16 pro 2012 15:34

Jo a jak je to u C7 s VST connections a nahravanim z Group? Je to porad stejny, nebo uz si to pamatuje nastaveni tak, ze to dava smysl? Daj se tam external effects nastaveni routingu ulozit? Da se ze stereo groupy nahravat do mono kanalu jen L nebo R?

md3
Příspěvky: 54
Registrován: 06 lis 2003 22:43

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od md3 » 19 pro 2012 15:57

Zhruba za hodinu bude Martin Jirsák online představovat Cubase 7 zde: http://www.disk.cz/disk/view.csp?!AV,615,589||1306 je tam i možnost se ptát.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Ondrash » 20 pro 2012 00:19

Tak jsem si nahrál nový update 7.01 a je fakt, že několik věcí vylepšili. názvy insertů v mixu jsou lépe čitelné, odstranili to stínování, to samé u panoramy, hodnoty jsou pod pruhem, takže jsou čitelné, konečně vyřešili mřížku v arranži, která je podle mých představ. Další zlepšení je, že i když máte tmavé pozadí v key editoru, nyní můžete nastavit barvu černých kláves tak, že nejsou inverzní. Právě jsem hodinu dělal v Sedmičce a myslím si, že po několika updatech se na to bude dát zvyknout. Teď je to plné bugů. Sedmičku jsem zavíral přes Task Manager, při zavírání, vytuhla.

Jinak zvukově zní Sedmička fakt líp než Šestka. :)

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od vras » 20 pro 2012 00:30

?
Prece je DAW(ve vyznamu sequencer) jako DAW - DAW je neco, co zvuk nedela. Nebo myslis embedded Cubase EQ/COMP pluginy, ze jsou lepsi ?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 20 pro 2012 01:13

Ondrash píše:aky hledám jinou alternativu. Brooklyne, s tím Presonusem si myslím, že je to na dobré cestě. V lednu na něj budu psát test. Teď co vydali nový 2.5 update s celou řadou vylepšení a ZDARMA je vidět, že by ze Studia One mohl být zajímavý sequencer. Nemáš informaci o zvukovém engine? Jak moc je kvalitní? Taky mám pocit, že dobře reagují na postřehy z fóra.
dnes je to snad uz vsechno 32bit floating point, takze enginy jsou vsude stejne znejici.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od delay » 20 pro 2012 08:20

Brooklyn / juanita juarez píše:
Ondrash píše:aky hledám jinou alternativu. Brooklyne, s tím Presonusem si myslím, že je to na dobré cestě. V lednu na něj budu psát test. Teď co vydali nový 2.5 update s celou řadou vylepšení a ZDARMA je vidět, že by ze Studia One mohl být zajímavý sequencer. Nemáš informaci o zvukovém engine? Jak moc je kvalitní? Taky mám pocit, že dobře reagují na postřehy z fóra.
dnes je to snad uz vsechno 32bit floating point, takze enginy jsou vsude stejne znejici.
Jeden track možná, ale co mix? Už pár stop míchaných v různých DAW se stejným nastavením zní trochu jinak... nekonečná debata :P

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Ondrash » 20 pro 2012 12:16

Chlapi, nechci tady vést nějakou akademickou debatu. Říkám jen co slyším, ten rozdíl tam fakt je.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od vras » 20 pro 2012 13:14

no ale bez nejakeho zduvodneni to neni nic jineho nez vykrik do tmy typu "vony u mne ty pozlacene konektory fakt hraji lip", takovych vykriku jsou v nekonecnych diskusich na tema rozdily ve zvuku ruznych daw spousty. Treba se nekomu vic libi rozhrani mixeru, coz se pak podvedome prenasi na lepsi celkovy pocit, co ja vim:-)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 20 pro 2012 13:40

Ondrash píše:
Chlapi, nechci tady vést nějakou akademickou debatu. Říkám jen co slyším, ten rozdíl tam fakt je.
udelej kontrolovanej test, otoc faze...

Odpovědět