CBS7 & NU6
Re: CBS7 & NU6
Hodilo by se udělat dva kratší testovací mixdowny stejného projektu v Cubase 7 a 6 (se stejným nastavením) a poslouchat, co konkrétně je jinak; až bude trial verze, tak si to vyzkouším.
- SoundsFine
Ten nový mixer je katastrofa!
Cesta zpět.

Cesta zpět.

No já nevím - když už, tak "šlápnutí vedle"
cesta zpět by znamenalo, že se to podobá třeba mixeru z VST verze, což ani náhodou (ten je lepší
).
P.

P.
Tak jsem si nainstaloval nový update 7.01 a pár věcí se vyřešilo. Především prostředí nastavování barev je nejlepší, které kdy u Steinbergu pamatuju. Nyní si konečně můžu nastavit tmavé pozadí tak, že mřížka je ještě tmavší než moje tmavě šedé pozadí. Kolik let jsem na to čekal? A a další pecka, lze v editoru nastavit, barvu not zcela nezávisle, takže pokud preferujete tmavé pozadí i v Key editoru, tak konečně černé klávesy budou skutečně tmavší. Ten nový systém nastavování barev mi fakt udělal radost, celkově vše působí jednotněni a líp se mi teď dělá.
Na Mixer si začínám zvykat, odstranili stínování u insertů, takže je to lépe čitelné.
To Brooklyn: Fázi jsem otočil, nic jsem zvukově nepoznal. Jak se to má projevit?
Jinak na loadování pluginů jsem si už zvyk, stějně jako na práci se sendy a inserty. Pořád mě vadí špatná čitelnost pluginů v mixu, ale jinak je to už lepší.
Na druhou stranu je v Cubase spousta bugů. Nefunguje mi metronom a nejsem si jistej synchronizací MIDI.
Na Mixer si začínám zvykat, odstranili stínování u insertů, takže je to lépe čitelné.
To Brooklyn: Fázi jsem otočil, nic jsem zvukově nepoznal. Jak se to má projevit?
Jinak na loadování pluginů jsem si už zvyk, stějně jako na práci se sendy a inserty. Pořád mě vadí špatná čitelnost pluginů v mixu, ale jinak je to už lepší.
Na druhou stranu je v Cubase spousta bugů. Nefunguje mi metronom a nejsem si jistej synchronizací MIDI.

-
- Profesionál
soubor ze stary cubase vs z novy, u libovolny verze otocit fazi, jestli se odectou. pozor na to, abybyl shodnej panning law. navic mam pocit, ze v mixeru uz jsou jen dva misto tri druhu panningu na kanalu. pro jistotu bych tak nastavil panoramy na stred vsude; a render se stejne velkym bufferem.
A bez casove variabilnich efektu. Flangery, phasery, tremola, reverby, nektery delaye... 

Nevíte náhodou kam se v C7 podělo tlačítko na otáčení fáze o 180°, nějak ho nemůžu nikde najít.
To sem zvedav, kdy bude mit smysl upgradovat.. kdyz je to zabugovany.
Abych nepresel jeste ve finale na jinej DAW

Ahoj. Najdeš to v mixu v sekci PREskeld píše:Nevíte náhodou kam se v C7 podělo tlačítko na otáčení fáze o 180°, nějak ho nemůžu nikde najít.
-
- Profesionál
par mesicu pockej, bohuzel to odnesou nadsenci, ktery fungujou jako beta testeri. asi taky proto je nuendo vzdycky "o krok vzad", kdyz je jako ze pro ty profiky. :]TOM-Thak píše:To sem zvedav, kdy bude mit smysl upgradovat.. kdyz je to zabugovany.
Asi pockam a uvidim.. abych nebyl nastvanej, ze sem vyhodil 3,5k za update.
No hooodne me laka prechod na Ableton 9, jenze zvyk je zelezna kosile...
No hooodne me laka prechod na Ableton 9, jenze zvyk je zelezna kosile...
Ahoj Tome. Tak to určitě počkej. Mě se ale u Abletonu nelíbí zvuk. 

Me se na abletonu nelibi akorat to, ze nema takovou podporu pro externi nastroje nebo aspon me se to tak zda.. a taky nema realtime export
to me u Virus TIcka dost vadi. Logic me moc nesedl, co do klavesovych zkratek a pouzivani toolu pri editaci v sequenceru. Btw. ten novej mix.. doufam, ze v nem jde nejakej mini-mod jako to je u staryho mixeru. Pokud nemas zrovna 2displaye, tak abys pak mel sanci neco umichat a videt pri tom sequencer.

Ked ides cez control room, tak tam je click implicitne vypnuty, musis si ho zapnut aby si ho pocul aj na sluchatka aj na monitory.Ondrash píše: Na druhou stranu je v Cubase spousta bugů. Nefunguje mi metronom a nejsem si jistej synchronizací MIDI.
Sorráč že trochu odbočuji, ale jaký je rozdíl ve zvuku mezi Abletonem a Cubase ?Ondrash píše:Ahoj Tome. Tak to určitě počkej. Mě se ale u Abletonu nelíbí zvuk.