CBS7 & NU6

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
md3
Příspěvky: 54
Registrován: 06 lis 2003 22:43

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od md3 » 20 pro 2012 13:43

Hodilo by se udělat dva kratší testovací mixdowny stejného projektu v Cubase 7 a 6 (se stejným nastavením) a poslouchat, co konkrétně je jinak; až bude trial verze, tak si to vyzkouším.

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od SoundsFine » 22 pro 2012 11:09

Ten nový mixer je katastrofa!
Cesta zpět.
:(

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od pavlii » 23 pro 2012 00:08

No já nevím - když už, tak "šlápnutí vedle" 8) cesta zpět by znamenalo, že se to podobá třeba mixeru z VST verze, což ani náhodou (ten je lepší ;-) ).

P.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Ondrash » 25 pro 2012 11:52

Tak jsem si nainstaloval nový update 7.01 a pár věcí se vyřešilo. Především prostředí nastavování barev je nejlepší, které kdy u Steinbergu pamatuju. Nyní si konečně můžu nastavit tmavé pozadí tak, že mřížka je ještě tmavší než moje tmavě šedé pozadí. Kolik let jsem na to čekal? A a další pecka, lze v editoru nastavit, barvu not zcela nezávisle, takže pokud preferujete tmavé pozadí i v Key editoru, tak konečně černé klávesy budou skutečně tmavší. Ten nový systém nastavování barev mi fakt udělal radost, celkově vše působí jednotněni a líp se mi teď dělá.

Na Mixer si začínám zvykat, odstranili stínování u insertů, takže je to lépe čitelné.

To Brooklyn: Fázi jsem otočil, nic jsem zvukově nepoznal. Jak se to má projevit?

Jinak na loadování pluginů jsem si už zvyk, stějně jako na práci se sendy a inserty. Pořád mě vadí špatná čitelnost pluginů v mixu, ale jinak je to už lepší.

Na druhou stranu je v Cubase spousta bugů. Nefunguje mi metronom a nejsem si jistej synchronizací MIDI. :(

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 25 pro 2012 12:37

soubor ze stary cubase vs z novy, u libovolny verze otocit fazi, jestli se odectou. pozor na to, abybyl shodnej panning law. navic mam pocit, ze v mixeru uz jsou jen dva misto tri druhu panningu na kanalu. pro jistotu bych tak nastavil panoramy na stred vsude; a render se stejne velkym bufferem.

matucha
Příspěvky: 5037
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od matucha » 25 pro 2012 14:19

A bez casove variabilnich efektu. Flangery, phasery, tremola, reverby, nektery delaye... ;)

Uživatelský avatar
skeld
Příspěvky: 434
Registrován: 27 kvě 2004 09:29

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od skeld » 25 pro 2012 14:41

Nevíte náhodou kam se v C7 podělo tlačítko na otáčení fáze o 180°, nějak ho nemůžu nikde najít.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od TOM-Thak » 25 pro 2012 16:37

To sem zvedav, kdy bude mit smysl upgradovat.. kdyz je to zabugovany.
Abych nepresel jeste ve finale na jinej DAW :D

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Ondrash » 25 pro 2012 17:05

skeld píše:Nevíte náhodou kam se v C7 podělo tlačítko na otáčení fáze o 180°, nějak ho nemůžu nikde najít.
Ahoj. Najdeš to v mixu v sekci PRE

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 26 pro 2012 01:38

TOM-Thak píše:To sem zvedav, kdy bude mit smysl upgradovat.. kdyz je to zabugovany.
Abych nepresel jeste ve finale na jinej DAW :D
par mesicu pockej, bohuzel to odnesou nadsenci, ktery fungujou jako beta testeri. asi taky proto je nuendo vzdycky "o krok vzad", kdyz je jako ze pro ty profiky. :]

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od TOM-Thak » 26 pro 2012 10:51

Asi pockam a uvidim.. abych nebyl nastvanej, ze sem vyhodil 3,5k za update.

No hooodne me laka prechod na Ableton 9, jenze zvyk je zelezna kosile...

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Ondrash » 26 pro 2012 11:15

Ahoj Tome. Tak to určitě počkej. Mě se ale u Abletonu nelíbí zvuk. :(

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od TOM-Thak » 26 pro 2012 11:17

Me se na abletonu nelibi akorat to, ze nema takovou podporu pro externi nastroje nebo aspon me se to tak zda.. a taky nema realtime export :( to me u Virus TIcka dost vadi. Logic me moc nesedl, co do klavesovych zkratek a pouzivani toolu pri editaci v sequenceru. Btw. ten novej mix.. doufam, ze v nem jde nejakej mini-mod jako to je u staryho mixeru. Pokud nemas zrovna 2displaye, tak abys pak mel sanci neco umichat a videt pri tom sequencer.

Bedobus
Příspěvky: 87
Registrován: 08 čer 2009 11:33

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Bedobus » 26 pro 2012 13:11

Ondrash píše: Na druhou stranu je v Cubase spousta bugů. Nefunguje mi metronom a nejsem si jistej synchronizací MIDI. :(
Ked ides cez control room, tak tam je click implicitne vypnuty, musis si ho zapnut aby si ho pocul aj na sluchatka aj na monitory.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Ondra P. » 26 pro 2012 15:06

Ondrash píše:Ahoj Tome. Tak to určitě počkej. Mě se ale u Abletonu nelíbí zvuk. :(
Sorráč že trochu odbočuji, ale jaký je rozdíl ve zvuku mezi Abletonem a Cubase ?

Odpovědět