Cubase 5

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 02 úno 2009 22:15

Aha, HUDEBNE zamereny skoly, to pak jo.

greezmen
Příspěvky: 417
Registrován: 19 pro 2006 17:32

Příspěvek od greezmen » 02 úno 2009 22:47

hmm niesom student ale ani nanom nezarabam..
Naposledy upravil(a) greezmen dne 03 úno 2009 10:28, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 02 úno 2009 23:19

Muzes se zkusit zeptat, ale imho ne.

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Příspěvek od Milan » 02 úno 2009 23:40

S EDU verzemi se to má takto:

- pro školy, učitele a studenty hudebně zaměřených škol
- licence nesmí být využívána pro jiné účely než pro účely výuky (nikoliv výuky sebe sama, k tomu slouží obvykle TRY AND BUY licence, že? :-)
- pokud půjdeme do důsledků, je přechod z EDU verzi na retail verzi nemožný. Pokud si tedy koupí student EDU verzi a později už nebude student a bude chtít upgrade na novou verzi, měl by si koupit novou plnou retail licenci :wink:
- ještě je dobré vědět, že existuje speciální licence Trade In, kterou může mít každý, kdo vlastní platnou licenci konkurenčního SW. Tzn. máte-li koupený třeba Sonar, Logic, ProTools apod. a můžete to prokázat dokladem, originálním manuálem, krabicí atd., dostanete Trade In - což je vlastně full licence s HW klíčem za výhodnou cenu.

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Příspěvek od Wohma » 03 úno 2009 00:06

Milan: Diky za osvetleni! To znamena, ze i kdyby nas klavesak, ktery studuje hudebne zamerenou skolu, koupil Cubase k nam do kapely, tak stejne nebude legalni... Ach jo.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 03 úno 2009 09:04

Ja jsem takhle tehda koupil Cubase 4 ze jsem v Disku Milanovi dolozil doklad a seriove cislo od Abletonu a Cubase jsem mel za cca polovic... coz bylo super !

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Příspěvek od Milan » 03 úno 2009 09:32

Jasně. TradeIn licence (crossgrade) můžou být celkem zajímavý pro ty, co už nějaký software mají. Licenční podmínky sice hovoří poměrně přesně, na jaké programy a verze se TradeIn vztahuje, ale dá se tam občas zaimprovizovat, takže když si to někde vyloženě vyžádá, můžu po konzultaci se Steinbergem prodat TradeIn i na jinou licenci (Ableton,...). Stejně tak se dá Trade In využít jako přechod ze starých VST verzí (nevěřili byste, ale dodneška na tom lidi dělají :).

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 03 úno 2009 09:43

Otazka ...pro Milana-:)uz je Cubase 5 na sklade? a dostanu k nemu i novy usb klic?pri upgrade z C4? ten muj uz je totiz oblepeny izolepou jak jsem si ho jednou nechtene zalomil kdyz jsme ho zapomnel v pocitaci a pocitac jsem prenasel.
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Příspěvek od Milan » 03 úno 2009 09:55

K upgradu klíč není, ale můžeš si koupit nový klíč za cca 400 (nebo ti věnuju jeden z těch mnoha, co tady mám v šupleti jako přebytky z různých instalací, kde se shramždovalio více licencí do jednoho klíče) , do něj si přetáhnout licenci z poškozeného klíče a následně upgradovat na C5. C5 už k nám míří, do konce týdne snad budou. A už tady končím, kdyžtak dotazy na mail, abych nebyl nařčen, že tady dělám byznys. :wink:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 úno 2009 14:11

Milan : toto neni o byznyse ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 03 úno 2009 14:20

jasne, toto je o informaciach a tie my mame radi :)

greezmen
Příspěvky: 417
Registrován: 19 pro 2006 17:32

Příspěvek od greezmen » 03 úno 2009 14:28

len niektore moc nepotešili. :( nuž budem si museť počkať kym bude edu verzia dostupná na ebay a tam sa ma nik pytať nebude ci som študent. :roll:

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Příspěvek od Milan » 04 úno 2009 10:43

Podařilo se mi vyšťourat od Steinbbergu jednu možná pro někoho zajímavou informaci, která vyvrací to, co jsem sem napsal ohledně nemožnosti přechodu z EDU verze na retail verzi. popravdě řečeno mě pořád hlodalo, jestli jsem sem nenapsal blábol, tak jsem poslal dotaz a ejhle. Upgrade z EDU verze na retail verzi je možný, a to prostým zakoupením retail upgradu z jakékoliv nižší verze na vyšší. Licenční server dovolí provést upgrade z EDU na neEDU. Jistě cenná informace pro všehny studenty, co už dostudovali a učitele, které vyhodili z práce :-)

greezmen
Příspěvky: 417
Registrován: 19 pro 2006 17:32

Příspěvek od greezmen » 04 úno 2009 12:10

čiže ak mam cubase studio 4 edu tak to viem upgradnut na cubase 5 pomocou tohoto UG balíčka? :) to by šlo

Kód: Vybrat vše

http://disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,4230

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Příspěvek od Milan » 04 úno 2009 12:22

to greeznen: tak jest :wink:

Odpovědět