YAMAHA MOTIF XS/XF

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 08 lis 2007 18:43

Netreba zhravat stopy....mas ich hned v projekte......netreba dratovat zvukovku....co ja viem.....nemyslis ze je to vyhoda? No a samozrejme....HW je HW....ani nie tak o kvalitu zvuku.....ale praca s nim je ina....a pokial mas cudle pod rukami a pri tom pohodu ako VSTi.....to je predsa super....

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 08 lis 2007 19:44

Pytkin píše:excom : no ja myslim ze sa bude chovat uplne inak .. i88x je prevodnik .. MXS je syntak .. alebo sa mylim ? z prevodnika do mixu mozu ist len vstupy .. vnutri sa nic negeneruje .. na MXS sa ti generuje z midi zvuk .. to je dost velky rozdiel ..
priznam sa ze Cubase je pre mna novinka a vidim to cele ako si jednoducho. mozno prave narazim na ten problem ktory sa tu snazis vysvetlit a realita ma prefacka a budem ti vediet povedat ci to ide alebo nie :)

ja nie som moc v Cubase zbehli, v podstate som v nom total novice... nikdy som s nim nepracoval, len som videl v cubase zapojenu tu i88x do cloveka od ktoreho som to kupoval..

koniec koncov ked to budem mat vsedtko doma a rozbehane tak mozes skocit ku mne a si to pozries a je to, ako si omrkol EX5 :)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 08 lis 2007 20:56

pytkin: tu som nasiel(video) pracu s n12 a Cubase AI4, mozno to napovie viac, mam pocit ze takto to vyzeralo aj pri i88x ked nie aj pri XS..
http://www.yamahasynth.com/products/n8n ... kflow.html

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 08 lis 2007 21:09

hubert píše:Netreba zhravat stopy....mas ich hned v projekte......netreba dratovat zvukovku....co ja viem.....nemyslis ze je to vyhoda? No a samozrejme....HW je HW....ani nie tak o kvalitu zvuku.....ale praca s nim je ina....a pokial mas cudle pod rukami a pri tom pohodu ako VSTi.....to je predsa super....
Presto si myslim, ze z programatorskyho hlediska by jim nemel cinit problem tuhle funkci (streamovani audia po USB a vytvoreni virtualnich vstupu v SW rozhrani) naprogramovat ..

Jinak k tomu HW obecne .. Ja mam do systemu zapojeny teoreticky 3 zvukovy karty, ale jen jedna z nich pracuje v rezimu "zvukova karta", proto bych se nepodivoval nad tim jak je mozny provozovat najednou vic zvukovek, kdyz ve skutecnosti jede jen jedna a z ostatnich se tahne (misto po beznych kabelech, tak po USB/FW) audio.

Ale fakt je ten, ze jsme tu chvili mluvili kazdej o necem jinym _) Ted uz se to myslim vysvetlilo _)

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 08 lis 2007 22:03

Tu su celkom dobre postrehy o XS.

http://reviews.harmony-central.com/revi ... f+XS8/10/1

Software integration with Cubase AI4 virtually allows you to complete every task necessary (the software is quite rich in features) and MLANe2 will give the necessary speed and networking framework to set up a virtual studio, but some have complained that this limits the independance of the workstation i.e the XS is only able to record in-board about 6 minutes of continuous audio.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 09 lis 2007 09:34

Ja mam do systemu zapojeny teoreticky 3 zvukovy karty, ale jen jedna z nich pracuje v rezimu "zvukova karta",
Vey toto je presne ono..pokial niecomu hovorim zvukova karta, tak tym myslim zvukova karta......a nie VSTi....ide o to pouzivat spravne vyrazivo.....potom sa problem lahsie vysvetluje. To co si ty napisal vyssie je presne priklad takehoto zmatku...sorry.......ale ano uz vsetci vieme o co ide. A este k veci ohladom streamovania audia po USB.....to nieje len programatorsky problem....ako som uz pisal je to aj o max. datovom toku a ten je limitujucim faktorom v pripade USB1 a toto ziaden programator neobide.

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 09 lis 2007 11:16

hubert píše: Vey toto je presne ono..pokial niecomu hovorim zvukova karta, tak tym myslim zvukova karta......a nie VSTi....ide o to pouzivat spravne vyrazivo.....potom sa problem lahsie vysvetluje. To co si ty napisal vyssie je presne priklad takehoto zmatku...sorry.......ale ano uz vsetci vieme o co ide. A este k veci ohladom streamovania audia po USB.....to nieje len programatorsky problem....ako som uz pisal je to aj o max. datovom toku a ten je limitujucim faktorom v pripade USB1 a toto ziaden programator neobide.
Spis se zda, ze nekteri radej vice psali nez premysleli. Co se tyce vyraziva, tak uz na treti strane je vse jasne receno :
hubert píše: Tak, tak ako vraví Pytkin.......V Cubase alebo Nuende mozes mat len jedno ASIO zariadenie.....popripade viac od jedneho vyrobcu s tym ze ficia na jeden driver a tento podporuje sucasne tzv. multicard....ale dve rozne zvukovky sa nedaju....
Myslim, ze s timhle nema/nemel nikdo problem.
Martin píše: XS funguje v podstatě jako vst instrument (v asio setup se nic nezadává), když spustíš XS (a máš ji správně zapojenou - dle návodu) naběhne ti v vst mixer cubase4 dalších 14 výstupů a 2 vstupy.
Nově u XS je, že mLAN_zařízení může fungovat i jako zvukovka, pak se použije v cubase AI driver od yamahy.
Je na tomhle tvrzeni neco nejasnyho, pripadne pouzit nespravny vyraz?

Peace

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 lis 2007 13:14

VEY : ja nerozumiem stale tym 2 vstupom .. kde sa zobrazia ?

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 09 lis 2007 14:09

Pytkin píše:VEY : ja nerozumiem stale tym 2 vstupom .. kde sa zobrazia ?
To ja taky ne .. _) To nam musi rict Martin nebo nekdo kdo tu masinu ma. Ja jsem tu mluvil pouze o TI a XT a obecne zastaval teorii toho .. proc by se v Cubase nemohlo objevit dalsich 14 audio IN, kdyz integrace u TI je nam toho prikladem.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 09 lis 2007 14:33

Při vší úctě si myslím, že to nemusí říkat ten, kdo tu mašinu má, ale že to může popsat kterýkoli uživatel Cubase :-) VST mixer má přeci sekce vstupů, výstupů a šavlí stop (plus VST nástroje, efektové tracky a group tracky). Takže v té větě nevidím problém - zobrazí se dva vstupy (příslušící XS) v sekci VST Inputs, která je standardně úplně vlevo ve VST mixeru.

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 lis 2007 14:39

no ale VST vstupy dodava ASIO driver .. to je to o com tu uz par dni rozpravame .. kokos vy tomu stale nerozumiete ?????

Alebo ste uz videli daky VSTi ktory dodal hardwarove audio vstupy a vystupy do VST ?? Sem s nim !!! mozno len ja a hubert sme nevzdelanci ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 lis 2007 14:47

aby sme si ujasnili pojmy

Obrázek

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 09 lis 2007 15:23

a neexistuje nejaky VST ktory sa chova ako nejaky "ASIO driver"? a v tom VST by si si vybral z instalovanu kartu ak by si mal trebars 2 v masine tak v jednom VST vyberes prvu a v druhom VST druhu.. je vobec nieco taketo mozne?

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 09 lis 2007 15:24

No, tak ted SH pracuje v rezimu zvukova karta .. a co dal? _)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 lis 2007 15:31

EXCOM : no to je stale o tom istom .. keby to bolo mozne , asi by to uz davno existovalo .. stretol si sa niekedy s niecim takym ? ja nie .. takze to asi neexistuje .. a je to logicke .. keby to slo , tak davno mozes pouzivat viacej asio zvukoviek ..

Odpovědět