YAMAHA MOTIF XS/XF

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 05 lis 2007 15:22

Tak z toho manualu k mLan som sa dozvedel len to ze sa dal spojit mLan16E s 01X a i88...to je asi tak vsetko.....ale ta informacia je nam na nic kedze sama Yamaha tvrdi ze novy mLan nieje spatne viac kompatibilny so starsimi mLan zariadeniami. A z toho pokecu o Cubase AI som teda nevycital nic o tom ze by to podporovalo viac zvukoviek......pritom ak je to pravda tak si dovolim tvrdit ze to je najpodstatnejsia zmena aku mohol Steinberg urobit....a je mi teda velmi divne, ze sa tym nikde nechvali.

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 05 lis 2007 15:37

hubert píše:Vey: nejako som nepochopil vetu : kdyz je potreba pouze natahnout audio .....vsak cely cas tu hovorime o paralenom pouzivani Motifu s mLan a inej zvukovky pod Cubasom.....a samozrejme v realnom case....
Myslel sem tim jen to, ze v tomhle modu o kterym tu Martin mluvi nebezi Motif jako "zvukova karta" s vyuzitim ASIO driveru. To by, jak rikate s Pytkinem, samozrejme nebezelo .. resp. si vubec nedokazu predstavit jak.

Jeste k tomu "Total/Audio Integration" .. v pripade, ze streamuju nebo routuju napr. TI v Cubase, tak nevim o tom, ze by zaroven Cubase pouzival jiny ASIO drivery nez standartne nastaveny zvukovy karty.

Jednoduse nevim, proc by mel Cubase u kazdyho zarizeni pracovat s ASIO.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 05 lis 2007 15:44

Vey: aku mas v studiu zvukovku okrem TI?

Co sa tyka ASIO driverov.....jasne nemusis ich pouzivat....mozes bezat napr. na WDM......ale s podstatne horsou latenciou

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 05 lis 2007 15:47

Hurá !
Díky Vey!

Měl jsem to doma dva měsíce - a přišlo mi to výborný, vše fungovalo jak mělo.
Prostě ve VSTi jsem si spustil XS a naběhlo mi do mixeru Cubase dalších 14 výstupů z XS.
Žádné problémy se zvukem, synchronem, jsem nikdy nezaznamenal ani při latenci 2ms.
Jako zvukovku v setupu Cubase jsem vždy používal Fireface800.


Možná ale nechápu o co vám jde ... ptám se: " Jak tedy zněl původní dotaz"?

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 05 lis 2007 16:14

OK takze je to tym AI.....kedy proste Cubase dokaze naroutovat dalsie zariadenie s jeho driverom a pritom stale dokaze vyuzivat inu ASIO zvukovku. Tak to je novinka! Tymto sa Vam vsetkym ospravedlnujem. Ja som na to pozeral stale z pohladu modu zvukovky.
Este by ma teda zaujimalo ci v tom mode sa daju vyuzivat nielen virtualne vystupy z Motifu ale ci sa da naroutovat aj jeho audio vstup do Cubase ako zdroj nahravania samozrejme stale s nastavenou inou ASIO zvukovkou.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 lis 2007 16:29

martin : skusal si nahrat 5 min muziky z CD , ktore si pripojil naraz aj do zvukovky aj do motifu ? tam by si pocul ci to ide v synchrone , alebo nie ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 lis 2007 16:35

martin : alebo zobrat 5 minutovy wav .. trebars song z CD .. a pustit to cez MOTIF vystup a Fireface vystup .. ak pojdu spolu , je to v synce ..

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 05 lis 2007 16:51

hubert píše:Vey: aku mas v studiu zvukovku okrem TI?
Tu od tebe .. _) Tu mam standardne nastavenou jako primarni. Jinak muzu jeste pouzit XT, ale stejne jako u TI .. neni duvod.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 lis 2007 14:28

Vey : jak funguje virus TI ? v asio setupe mas TASCAM .. Virus TI sa kde objavi ? musis ho otvorit ako Instrument vo VST instrumentoch ? Vidis jeho audio vstupy a vystupy vo VST connections ? objavuje sa dakde v DEVICES ?

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 06 lis 2007 15:32

Pytkin píše:Vey : jak funguje virus TI ? v asio setupe mas TASCAM .. Virus TI sa kde objavi ? musis ho otvorit ako Instrument vo VST instrumentoch ? Vidis jeho audio vstupy a vystupy vo VST connections ? objavuje sa dakde v DEVICES ?
Omlouvam se, ale o VST Connections jsem v diskuzi nic nenasel .. A ani si nejsem vedom, ze by o tom Martin mluvil. Ve VST Connections se mi samozrejme nic neobjevi.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 lis 2007 15:37

vey : ako to ? ved martin hovori ze motif objavi medzi vstupmi a vystupmi .. Halooo ! o com tu hovorime uz dva dni .. tak si asi vyjasnime pojmy !!!

OK .. tak podme k tomu TIcku .. kde sa TI objavi a ako to funguje ?

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 06 lis 2007 17:03

Pytkine, jak zní Tvoje konkrétní otázka na Motif XS?
Budu-li vědět rád odpovím.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 lis 2007 17:06

martin : ok .. takze .. ako to funguje ?

zapnes cubase .. mas v asio nastaveny fireface .. proste daku inu zvukovku .. ta nas az tak moc nezaujima .. A co sa ti objavi , ked otvoris mixer ? hovoril si o vstupoch/vystupoch .. tie sa ti objavia vo VST connection ? cize tam vidis naraz porty zo zvukovky a z motifu ?

inak najlepsie by bolo odfotit obrazovku ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 07 lis 2007 10:05

Jo - proč tu už dávno není screenshot? IMHO se motáte pořád dokola a možná i mezi dvěma věcma, jak tu už zaznělo :-( zbytečně se to pak komplikuje, mě by tohle třeba taky zajímalo (jen z principu, já nemám XS).

P.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 07 lis 2007 10:07

ja to cez vikend z instalujem vsetko a poslem screenshot

Odpovědět