YAMAHA MOTIF XS/XF

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 lis 2007 13:51

martin : VSTi je softwarovy instrument .. tomu dava clock samotny cubase ..

ale pytam sa na motif .. ked ho nemam pripojeny k pocitacu .. ma wordclok ? alebo aspon sa vie zavesit na externe hodiny z spdifu (dufam ze spdif vstup ma ) ?

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 05 lis 2007 14:02

Studio connections ma v podstate dva levely.....Total Recall ten sa da vyuzivat uz na USB rozhrani a je to v podstate VST editor takze si clovek dokaze do svojho projektu ulozit kompletne nastavenie Motifu......ale hovorime stale len o MIDI. Druha uroven je Audio Integration......to je to iste ako Total integration u Virusu TI alebo u Roland nastrojov....a vtedy sa nastroj chova ako ASIO zvukovka a da sa routovat v Cubase aj na urovni audia....ale stale plati vsetko to co sme uz popisali vyssie. Na tento mod treba mLan rozhranie. Ale to je asi tak vsetko. Nic vynimocne dalej sa nedeje.....plati presne to co tu uz nejaku dobu piseme s Pytkinom. A este k tomu "nasledovaniu" Yamahy......ehm vsak ved Yamaha je s vacsich firiem posledna , ktora audio integration spustila.....ale to len tak na okraj.

http://www.studioconnections.org/concept/index.html

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 lis 2007 14:09

ja mam studio connection , i ked to moc nepouzivam .. ale ide to cez USB = vlastne MIDI .. a je to len ovladanie pultu ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 lis 2007 14:11

hubert : ale Martin hovori ze vidi v mixeri aj porty z motifu aj zo zvukovky .. Jedine ze by sa mylil ..

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 05 lis 2007 14:21

Po zakoupení MLAN16E2(IEEE1394 optional board) do XS se ve vst mixeru cubase4 objeví dalších 14 nezávislých výstupů z Yamahy SX.
Tohle se děje, když používáte v Cubase "Studio Connections" a v setupu Cubase máte nastavenou nějakou ASIO zvukovku (RME, ECHO...)
synchronizace není problém.



Je ještě nějakej jinej HW nástroj , který tohle umí?


Těch 14 nezávislých výstupů (bez nutnosti převodníku) je - dle mého názoru- ta největší devize tohoto nástroje.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 05 lis 2007 14:31

Mno zaujimave......ze by Steinberg do Cubase 4 zaimplementoval nieco nove ohladne spravy ASIO zariadeni?.....neviem nemam Cubase4. Pytkin ty mas tak skusaj. Samotnym zariadenim to asi nebude....lebo aj Yamaha pise o tom ako o ASIO drivery. Takze zahada pokracuje......mohol by to v praci vyskusat Poshook.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 05 lis 2007 14:42

ved na motifator.com je dost pokecu o tom, napriklad
http://www.motifator.com/motifxs/Firewi ... OTIFXS.pdf

BTW neverim ze Yamaha by to vyriesila nejako stupidne kedze vlastni Steinberg.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 lis 2007 14:44

hubert : ja zase nemam motif .. ale tiez sa mi to nezda ..

martin : synchronizacia je VZDY problem .. proste tie zariadenia musia mat rovnake hodiny .. inak sa rozbehnu voci sebe .. preto ma zaujima ci sa vie motif zavesit na externe hodiny .. ak nevie , tak je to aj tak nepouzitelne ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 lis 2007 14:48

demsky : no v tom dokumente nic moc nepisu .. Jedine to AI (Advanced Integration) .. to netusim co je .. a treba do do normalneho Cubase doinstalovat ..

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 05 lis 2007 14:50

Nerad se vmesuji do bourlive debety, ale jako uzivatel XT a TI nechapu proc by mel Cubase nutne pouzivat ASIO ovladac Yamahy, kdyz je potreba pouze natahnout audio .. Snad si ten VSTi host dokaze to audio z Yamahy vytahnout i bez toho, ne? To, ze software dokaze vytvorit virtualni audio vstupy, do kterych po FW natahuje z motifu data by snad nemel bejt problem.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 05 lis 2007 14:50

Demsky: to co si sem pastol....nepopisuje nijako inak to co tu my s Pytkinom uz davno tvrdime....aspon teda ja som tam nic ine nenasiel:

Q What is different from mLAN?
A. Again the focus out of the box is on connecting one XS to one computer, not networking multiple
devices. The out of the box experience is easy to setup and easy to use because the connectivity is
predetermined by the connection manager. There is no complex setting necessary nor is it available.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 05 lis 2007 14:53

Vey: nejako som nepochopil vetu : kdyz je potreba pouze natahnout audio .....vsak cely cas tu hovorime o paralenom pouzivani Motifu s mLan a inej zvukovky pod Cubasom.....a samozrejme v realnom case....

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 05 lis 2007 14:57

Kluc bude zrejme v tom AI update Cubasu 4...inak si to neviem vysvetlit....zrejme Steinberg s Yamahou konecne prisli na to ze jedno ASIO zariadenie je pekna kravina....skoda ze o tom ale obe strany zaryto mlcia...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 05 lis 2007 15:01

no tu je manual ku mLan Graphics Patchbay cez ktory sa setuju mLan zariadenia
http://www.americanmusical.com/manuals/ ... manual.pdf
Naposledy upravil(a) EXCOM dne 05 lis 2007 15:13, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 05 lis 2007 15:02

no a tu je dost malo o Cubase AI4
http://www.steinberg.net/1312_1.html

Odpovědět