YAMAHA MOTIF XS/XF

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 lis 2007 16:46

neviem ako by to mohla mat yamaha vyriesene .. len tak , ze nemozes pouzit nic ine len mlan zariadenie .. cize ak uz pouzivas daku inu zvukovku , mas smolu , resp. dake asio4all alebo ine riesenie ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 02 lis 2007 16:55

Pytkin píše:neviem ako by to mohla mat yamaha vyriesene .. len tak , ze nemozes pouzit nic ine len mlan zariadenie .. cize ak uz pouzivas daku inu zvukovku , mas smolu , resp. dake asio4all alebo ine riesenie ..
no sak mLAN je FW zapojis do notasu a ficis, k motifu je Cubase 4Ai a ma k tomu aj special drivre pre ten mLAN.. priznam sa este som to neinstaloval, ale v dohladnej dobe sa dotoho pustim apoviem aky je s tym problem.. na notebooku mam vstavanu zvukovku ale to si myslim ze problem nie je.. ked som instaloval M-AUDIO FW Solo tak nebol tiez ziadny problem, proste som isiel cez to, predpokladam ze to bude fungovat u XS obdobne.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 lis 2007 17:23

excom : ved ja hovorim o uplne niecom inom .. napriklad ze mas m-audio solo FW .. rozsiris motif o mlan kartu .. a v cubase ti pojde bud motif alebo m-audio .. nepojdu naraz .. lebo len jednu si mozes vybrat v asio setupe ..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 02 lis 2007 17:32

Tak, tak ako vraví Pytkin.......V Cubase alebo Nuende mozes mat len jedno ASIO zariadenie.....popripade viac od jedneho vyrobcu s tym ze ficia na jeden driver a tento podporuje sucasne tzv. multicard....ale dve rozne zvukovky sa nedaju....

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 02 lis 2007 17:41

Pytkin píše:excom : ved ja hovorim o uplne niecom inom .. napriklad ze mas m-audio solo FW .. rozsiris motif o mlan kartu .. a v cubase ti pojde bud motif alebo m-audio .. nepojdu naraz .. lebo len jednu si mozes vybrat v asio setupe ..
ok..

ja som len reagoval na to predtym ze to ma Yamaha vyriesene lebo spolu s XS distribuuje svoju special verziu Cubase 4 s oznacenim AI a tam su aj nejake nativne drivre oznacene ako AI drivre( ked sa nemylim ) a tam by s tym problem nemal byt kedze je to vytvorene priamo pre mLAN.. tymto som mal na mysli ze to maju vyriesene..

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 02 lis 2007 17:50

Pytkin píše:excom : ved ja hovorim o uplne niecom inom .. napriklad ze mas m-audio solo FW .. rozsiris motif o mlan kartu .. a v cubase ti pojde bud motif alebo m-audio .. nepojdu naraz .. lebo len jednu si mozes vybrat v asio setupe ..
ak bude nahravat s motifom, tak druhu zvukovku neporebuje (audio monitoring mu pobezi na audio out vystupoch na motife zatial co cez mLan mu vsetky kanaly sequenceru pobezia digitalne). zvukovku bude potrebovat, ak bude nahravat nieco mimo motifu (mikrofon, linky a pod.) potom si moze veselo prepnut v cubase na druhu zvukovku a frcat dalej. nechapem v com je problem

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 02 lis 2007 18:49

Poshook: Nie ze by to bol neprekonatelny problem.....ale je to trochu otravne prepinat medzi zvukovkami a studio setupmi......inak nic. Samozrejme pre niekoho kto cely alebo takmer cely aranz bude tahat z Motifu to nieje az taky problem, ale neviem kolko takych ludi je. Ale ak ma tahat z Motifu len par stop a ostane z inych nastrojov ktore budu nadratovane do hlavnej studiovej zvukovky, tak by som sa asi na to vykaslal a sypal to z Motifu von analogom.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 02 lis 2007 19:31

http://www.youtube.com/watch?v=udlKaY19ry8

nie je toto trochu lepsia kava? :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 lis 2007 23:40

poshook : no ja neviem .. ja by som osobne asi chcel naraz robit aj s motifom aj s inou zvukovkou , keby som ju mal .. motif predsa nemusis tahat do audiostop .. mozes ho live mixovat s ostatnymi trackmi a syntakmi okolo ..

dalsia vec .. ja co poznam muzikantov , tak ty netusia o nastavovani asio setupov .. raz im nastavim cubase/nuendo a tak funguju .. detto VST connections im nic nehovori .. cize taketo prehadzovania asio setupov vyzaduje trosku znalosti v technologiach .. do toho by som ja muzikantov nepustil ..

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 04 lis 2007 11:28

Pytkin píše:excom : ved ja hovorim o uplne niecom inom .. napriklad ze mas m-audio solo FW .. rozsiris motif o mlan kartu .. a v cubase ti pojde bud motif alebo m-audio .. nepojdu naraz .. lebo len jednu si mozes vybrat v asio setupe ..
Jen upřesnění, měl jsem xs dva měsíce doma. super mašinka.

XS funguje v podstatě jako vst instrument (v asio setup se nic nezadává), když spustíš XS (a máš ji správně zapojenou - dle návodu) naběhne ti v vst mixer cubase4 dalších 14 výstupů a 2 vstupy.
Nově u XS je, že mLAN_zařízení může fungovat i jako zvukovka, pak se použije v cubase AI driver od yamahy.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 04 lis 2007 12:10

Martin píše:
Pytkin píše:excom : ved ja hovorim o uplne niecom inom .. napriklad ze mas m-audio solo FW .. rozsiris motif o mlan kartu .. a v cubase ti pojde bud motif alebo m-audio .. nepojdu naraz .. lebo len jednu si mozes vybrat v asio setupe ..
Jen upřesnění, měl jsem xs dva měsíce doma. super mašinka.

XS funguje v podstatě jako vst instrument (v asio setup se nic nezadává), když spustíš XS (a máš ji správně zapojenou - dle návodu) naběhne ti v vst mixer cubase4 dalších 14 výstupů a 2 vstupy.
Nově u XS je, že mLAN_zařízení může fungovat i jako zvukovka, pak se použije v cubase AI driver od yamahy.
v tom druhom rezime by sa mal dat vyuzit aj mic/line vstup do motifu, cim by sa nutnost prepinania este viac obmedzila

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 lis 2007 16:41

poshook : a kde napchas tych dalsich 5 syntakov , kere mas zapojene v zvukovke ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 lis 2007 16:47

Martin to je cez USB ? A su to MIDI I/O alebo AUDIO ?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 04 lis 2007 17:08

Pytkin píše:Martin to je cez USB ? A su to MIDI I/O alebo AUDIO ?
to je cez mLan, zinsalujes drivre a potom sa to objavi v Cubase ako channel.. ja som dnes inak konecne zohnal i88x a tam to funguje presne tak isto

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 lis 2007 17:12

EXCOM ; pockaj .. martin hovori o 2och typoch .. MLAN je ten druhy ..

Odpovědět