YAMAHA MOTIF XS/XF

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 04 lis 2007 17:15

Pytkin píše:EXCOM ; pockaj .. martin hovori o 2och typoch .. MLAN je ten druhy ..
cez usb som to priznam sa este neskusal, ale dnes som pozeral ako funguje mLan na i88x a to by malo byt to iste ako XS a tam mas k dispozicii tych 14 a 2 channels.. u i88x je to az 18 channels

ale radsej to necham dopovedat Martinom, nemam na XSsku este mLan kartu, aby som zas nefabuloval :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 lis 2007 17:24

EXCOM : jasne .. no martin pisal o nejakej moznosti 14+2 kanali .. a potom ze v novom XS pribudla mlan karta .. mlan karta bude mat asio driver .. takze je to nahovno .. teda ak chces pouzivat aj daco ine .. ti staci to , tak by to mohlo ist .. v tvojom pripade by asio driver snad mal podporovat naraz vsetky mlan zariadenia .. cize snad by ti malo fungovat naraz Motif XS aj i88x .. ak by to neslo , tak v yamahe zase daco dosrali ..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 05 lis 2007 09:31

XS funguje v podstatě jako vst instrument (v asio setup se nic nezadává), když spustíš XS (a máš ji správně zapojenou - dle návodu) naběhne ti v vst mixer cubase4 dalších 14 výstupů a 2 vstupy.
Nově u XS je, že mLAN_zařízení může fungovat i jako zvukovka, pak se použije v cubase AI driver od yamahy.
Tak nechapem...bud mas audio in/outs v cubase.....a tym padom to funguje ako zvukovka....a je jedno po akom rozhrani...alebo nemas audio in/outs....nic medzi tym neexistuje.....samozrejme pri viacej vstupoch a vystupoch ide jednoznacne o USB2 alebo FW...kedze Yamaha nema USB2 driver pre audio streaming....tak tato moznost prichadza do uvahy len cez FW...alebo teda v terminologii Yamahy mLan. Zda sa ze nechete rozumiet Pytkinovi.....cely cas tu hovori to iste a sice ze pokial ficite pod CUbaseom s ASIO drivermi tak mozete pouzit vzdy len jednu zvukovku. A teda ze pokial mate aj ine HW nastroje doteraz napichane do nejakej multi in/out zvukovky tak bud budete prepinat medzi zvukovkami alebo cez mix vzdy po dvoch vstupoch nahravat material len cez Motif.....ani jedno ani druhe nieje bohviake riesenie....a hlavne pokial je moznost vyuzivat TI na Motife....tak je uplne kontraproduktivne zhravat jeho stopy do audia a prepinat na inu zvukovku. Pretoze TI rezim funguje samozrejme len vtedy ked je Motif navoleny ako ASIO zvukovka v Cubase. Skratka je to tak a je to otazka prave definicie ASIO zariadeni. Takze jediny kto to moze do buducnosti vyriesit je Steinberg.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 lis 2007 11:29

hubert : no verim ze yamaha asio driver na mlan snad podporuje viac zvukoviek .. cize EXCOMovi by mohol ist naraz MOTIF aj i88x .. to by bolo este celkom prijemne riesenie ..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 05 lis 2007 11:35

To je mozne.....aj ked:

Optional IEEE1394 interface for MOTIF XS6/7: This optional interface card allows the MOTIF XS to be directly connected to a computer via an IEEE1394 cable. The MOTIF XS AI Driver is required to allow communication between the MOTIF XS and a computer.

* As of July 2007 the MOTIF XS is not compatible with the 01x or other mLAN devices even when this interface is installed.

TOto pisu na Yamaha stranke......pokial to mysleli na urovni driveru....tak neviem,neviem..

i88x a 01x boli myslim produkty ktore boli ohlasovane naraz.....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 lis 2007 11:45

hubert : pravda .. no mozno su predsa len v yamahe kokoti :)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 05 lis 2007 11:54

inak k tej i88x, ta funguje ako bridge, na nu zapojis synthy ako pytkin vravel a v Cubase potom mas 18 channels a tie priradujes ku tracku a tam priamo linkujes ten konkretny synth ktory je zapojeny za i88x, cize ich mozes mat ak berem mono, tak 8 synthov do analog vstupov... takto som to pozeral teraz a nasetujes ASIO a WDM.. je tam taky config panel kde to musi byt takto nastavene, inak to nefunguje ak je ASIO a ASIO :D

ono ta i88x je vlastne externa zvukovka

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 lis 2007 12:01

ecom : ved uz tu o tom dobru stvrthodinku mluvime !

neviem ci dako nerozumies o com hubert hovori .. ale polopate !

Je dost velka pravedpodobnost , ze ti nepojde naraz i88x a MOTIF .. budes to musiet prepinat .. co je pekna chujovina ..

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 05 lis 2007 12:24

Po zakoupení MLAN16E2(IEEE1394 optional board) do XS se ve vst mixeru cubase4 objeví dalších 14 nezávislých výstupů z yamahy - to se děje, když používáte v Cubase "Studio Connections". Pokud se rozhodnete, že Studio Connection bebudete používat - bude neaktivní, můžete místo své zvukovky (RME, M-Audio) v ASIO nastavit jako zvukovku Motif XS (nevím jaké je přesné označení - AIdriver???... fakt nevím).
Pak má tato zvukovka (hardware yamahy) následující možnosti: maximum 2 vstupy a 6 výstupů(2 z toho jsou spdif), (software routing mLan má rozsáhlejší možnosti zapojení.)
USB2 řeší jen přenos dat(MIDI(64 kanálů out/in), načítání samplů, update OS,...)


Já myslím, že to jsou slušné možnosti.
Líbilo se mi, jak skvěle je vymyšlený nový "MOTIF XS Editor" naprosto skvěle spolupracuje s DAW.


Těch 14 nezávislých výstupů (bez nutnosti převodníku) a "studio connections" je ta největší devize tohoto nástroje.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 lis 2007 12:51

martin : pockaj .. nejak tomu stale nerozumiem .. teda v mixeri vidis treabrs 24 kanalov z RME zvukovky + 14 kanalov z motifu ?

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 05 lis 2007 13:02

Ano.
Jakmile zapneš v Cubase4 "Studio Connections" tak ano.

Pak v mixeru Cubase uvidíš všechny výstupy (14!!!) z XS a samozřejmě i všechny kanály ze zvukovky,kterou máš nastavenou v setupu jako ASIO (RME, ECHO, MOTU)

Nastavovaní Yamaha XS Editoru mi trochu připomíná nastavování v NI Kontakt2.
Vlastně se pak XS chová stejně jako VST instrument.
Vážně super vychytávka. A navíc hrozně logické.
Ostatní firmy by si měly vzít z Yamahy příklad a v tomto ji následovat.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 lis 2007 13:10

martin : jak je to zo synchronizaciou ? od kial motif berie hodiny ? ma wordclock input ? alebo s vie zavesit na digitalny vstup ?

totiz motifu a zvukovke bude treba zosynchronizovat hodiny ..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 05 lis 2007 13:18

To je nejaka hovadina...tak to podla mna z principu nemoze fungovat.....ak mas naroutovane audio vystupy do CUbase...tak to jednoznacne musi byt v mode "zvukovky"....

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 05 lis 2007 13:33

Sorry, ale na tohle už fakt nemám.
Jste jak nevěřící Tomášové!

Půjčte si XS, spojte s Cubase4 pomocí mLan a studio connections.
A vše hned pochopíte a uvidíte!

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 05 lis 2007 13:40

Pytkin píše:martin : jak je to zo synchronizaciou ? od kial motif berie hodiny ? ma wordclock input ? alebo s vie zavesit na digitalny vstup ?

totiz motifu a zvukovke bude treba zosynchronizovat hodiny ..
Jak by to asi bylo???
A jak je to se synchronizací u VST instrumentů?

(říkal jsem přece, že se XS po aktivaci Studio Connections chová stejně jako VSTi)

Odpovědět