na poslechové akci poslouchali vždy tak max max 2-3 lidi najednou, více se do té místnosti ani nevejde

ak ste pocuvali 8030A tak ako sa maju pouzivat - do 1,5m s nizsou hlasitostou (vhodnou na celodennu pracu), tak nemozes napisat, ze su ukricane. ukricane su, az ked ich vypecies, ale vzhladom na ich urcenie je tato informacia absolutne nekorektna.cough píše:poshooku, nedělej z nás pošuky...toto postavení beden bylo na začátku, jinak měly bedny při testu (alespoň mém):
1) stejné podmínky - poslech ze stejné vzdálenosti
2) optimální - tj poslech 8250 jako mid field, 8030 jako near field do 1,5 metru i míň.
hodnocení je z obou poslechů...
pohodicka, ja sa z nich velmi tesimfova píše:Poshooku, i kdyz budou mit ty 8030 sve mouchy, jak pise Cough, tak pro tebe je to obrovsky upgrade smerem nahoru od tech Fostexu, takze si nenech zkazit radost a uzij si praci na nich.
A az z nich vyrostes, tak muzes zase uvazovat o necem lepsim.
jasne, nejde tu o ziaden flame, ale o cisto pragmaticku debatu. podstatne je, ze kazdy si moze vybrat, co mu vyhovujecough píše:poshook: ono hlavne zalezi na tom, jak dynamicky material posloucháš/s jakym pracujes... potom se to dost projevi ... ale na to ty bedniska nejsou stavěná...
"renomovaná" fóra? no....já jsem byl z renomovaných fór natěšen na Genelecy... a jak to dopadlo...
já totiž měl původně na ty 8030 taky zálusk, něco malého přenosného/praktického (mimochodem v tomto ohledu má Genelec 1*, jak ve škole) na on-location nahrávání, co "zabalím do kapsy u kalhot", co nebude vážit tunu...
z mé strany dosť bolo, užij si je... je to dobrá bedna (myslím to vážně).
ano, idealne by bolo, keby existovala len jedna bedna a ziadna ina by sa nedala kupit. to by mal kazdy referencny posluch :)Brooklyn / juanita juarez píše:urcite, i kdyz... na cem poslouchas? do urcity urovne je kazda bedna jen jinym zpusobem nedostacujici.kexik píše: dnes ked mam o niekolko tried lepsi posluch mi nepride ten stary az tak hrozne nepouzitelny. ono netreba podcenovat ani skusenosti
porovnaval si aj nejake vacsie Genelecy (8040/8050) s S3A? mne pride, ze prave Genelecy maju najblizsie k Adamom, co sa tyka analytickosti v stredoch/vyskach z toho co som pocul. ked som sa rozhodoval, tak ku koncu som si prepinal uz iba medzi P11A a 8030A a sem-tam A7. prislo mi, ze P11A maju jasnejsie "ohranicene" transienty (u 8030A posobili trosku akoby rozmazanejsie) a "jasnejsie" definovany priestor. na 8030A zase bolo zretelnejsie pocut ocasy reverbov. basy boli jasne lepsie (sirsie/citatelnejsie) u 8030A.matucha píše:hehe... no kdyz jsem slysel ty 8020 vedle s3a (ne u me), tak byly ty genelecy rozhodne ukricenejsi (hezkej vyraz), ale kurna i tak hraly pekne a fungovaly... dokonce sem se neuvazene zeptal, jestli je zaplej subwoofer (a nebyl)
v posledni dobe se u me vystridalo par beden a kazda z nich mela svoje silny a slaby stranky... neexistuje dogma a myslim, ze nejlepsi je si vybrat, naucit se tu bednu, delat a neresit... sou dulezitejsi veci na svete nez tohle a ta uroven, o ktery se bavime je uz dost dobra na pekny vysledky, kdyz vis ceho chces dosahnout.