Adam A7 vs. Adam P11 vs. Genelec 8030A vs. BM6A MKII

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
cough

Příspěvek od cough »

já jsem si bedny poslechl sám v klidu několik dní, v klidu...

na poslechové akci poslouchali vždy tak max max 2-3 lidi najednou, více se do té místnosti ani nevejde :), poslouchali jak chtěli, jinak se ve vedlejším obýváku kecalo, žralo a jen malinko chlastalo... :)
Divíte se tomu, Klásek?.....

cough

Příspěvek od cough »

safa: no to bude z Bratislavy (kam jsem se přestěhoval trochu logistisch problema... ale rád porovnám, jakmile se něco ukáže (v plánu jsou K+H O300)

Martin: většina lidí byli spíš "hifisti, milovníci hudby" + jeden člověk navrhující a realizující akustické úpravy (včetně mojí místnosti) a moje maličkost....

Příště se polepším a dám pozvánku i na ezone, no... :)

fova

Příspěvek od fova »

Poshooku, i kdyz budou mit ty 8030 sve mouchy, jak pise Cough, tak pro tebe je to obrovsky upgrade smerem nahoru od tech Fostexu, takze si nenech zkazit radost a uzij si praci na nich.
A az z nich vyrostes, tak muzes zase uvazovat o necem lepsim.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

cough píše:poshooku, nedělej z nás pošuky... :) toto postavení beden bylo na začátku, jinak měly bedny při testu (alespoň mém):
1) stejné podmínky - poslech ze stejné vzdálenosti
2) optimální - tj poslech 8250 jako mid field, 8030 jako near field do 1,5 metru i míň.

hodnocení je z obou poslechů...
ak ste pocuvali 8030A tak ako sa maju pouzivat - do 1,5m s nizsou hlasitostou (vhodnou na celodennu pracu), tak nemozes napisat, ze su ukricane. ukricane su, az ked ich vypecies, ale vzhladom na ich urcenie je tato informacia absolutne nekorektna.
ak si clovek pozrie rozne "renomovane" fora na nete, vacsinou su 8030A spolu s A7 (pripadne este s BM5A) najlepsie hodnotene nearfieldy do 30tis. Sk, takze ukricanost nebude jedina ich vlastnost...

cough

Příspěvek od cough »

poshook: ono hlavne zalezi na tom, jak dynamicky material posloucháš/s jakym pracujes... potom se to dost projevi ... ale na to ty bedniska nejsou stavěná...

"renomovaná" fóra? no.... :roll: já jsem byl z renomovaných fór natěšen na Genelecy... a jak to dopadlo...

já totiž měl původně na ty 8030 taky zálusk, něco malého přenosného/praktického (mimochodem v tomto ohledu má Genelec 1*, jak ve škole) na on-location nahrávání, co "zabalím do kapsy u kalhot", co nebude vážit tunu...

z mé strany dosť bolo, užij si je... je to dobrá bedna (myslím to vážně).

Poshook

Příspěvek od Poshook »

fova píše:Poshooku, i kdyz budou mit ty 8030 sve mouchy, jak pise Cough, tak pro tebe je to obrovsky upgrade smerem nahoru od tech Fostexu, takze si nenech zkazit radost a uzij si praci na nich.
A az z nich vyrostes, tak muzes zase uvazovat o necem lepsim.
pohodicka, ja sa z nich velmi tesim :) dnes som dorabal jeden projektik. nove monitory uplne zmenili pracu so zvukom.
asi najzasadnejsie je to citit pri praci s EQ, na ktory reaguju podstatne citlivejsie a aj minimalne zmeny su okamzite jasne pocutelne v kontexte celeho mixu. je podstatne jednoduchsie posadit zvuk (farbou) tam, kam clovek chce a zdaleka nie su nutne extremne equalizacie, ako som casto robieval (bohuzial).
s ostatnymi procesmi je to podobne - reverb, compressor, modulacne efekty... proste clovek presne vie, co robi (ako napisal raz matucha)

Poshook

Příspěvek od Poshook »

cough píše:poshook: ono hlavne zalezi na tom, jak dynamicky material posloucháš/s jakym pracujes... potom se to dost projevi ... ale na to ty bedniska nejsou stavěná...

"renomovaná" fóra? no.... :roll: já jsem byl z renomovaných fór natěšen na Genelecy... a jak to dopadlo...

já totiž měl původně na ty 8030 taky zálusk, něco malého přenosného/praktického (mimochodem v tomto ohledu má Genelec 1*, jak ve škole) na on-location nahrávání, co "zabalím do kapsy u kalhot", co nebude vážit tunu...

z mé strany dosť bolo, užij si je... je to dobrá bedna (myslím to vážně).
jasne, nejde tu o ziaden flame, ale o cisto pragmaticku debatu. podstatne je, ze kazdy si moze vybrat, co mu vyhovuje

kexik

Příspěvek od kexik »

poshook: neboj, za chvilu pride faza vytriezvenia a zistis ze to nie je az tak lahke... clovek do toho idealneho stavu stale nejak aproximuje :)
dnes som otvoril jeden tri roky stary track, pac ide na jednu vyberovku, a zvuk mi prisiel napodiv uplne v poriadku, napriek tomu, ze som to zlepil na bedniach vyrobenych na kolene z lacnych reproduktorov. dnes ked mam o niekolko tried lepsi posluch mi nepride ten stary az tak hrozne nepouzitelny. ono netreba podcenovat ani skusenosti

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

kexik píše: dnes ked mam o niekolko tried lepsi posluch mi nepride ten stary az tak hrozne nepouzitelny. ono netreba podcenovat ani skusenosti
urcite, i kdyz... na cem poslouchas? do urcity urovne je kazda bedna jen jinym zpusobem nedostacujici.

kexik

Příspěvek od kexik »

Brooklyn / juanita juarez píše:
kexik píše: dnes ked mam o niekolko tried lepsi posluch mi nepride ten stary az tak hrozne nepouzitelny. ono netreba podcenovat ani skusenosti
urcite, i kdyz... na cem poslouchas? do urcity urovne je kazda bedna jen jinym zpusobem nedostacujici.
ano, idealne by bolo, keby existovala len jedna bedna a ziadna ina by sa nedala kupit. to by mal kazdy referencny posluch :)
dost komunisticka myslienka, nanestastie

matucha

Příspěvek od matucha »

hehe... no kdyz jsem slysel ty 8020 vedle s3a (ne u me), tak byly ty genelecy rozhodne ukricenejsi (hezkej vyraz), ale kurna i tak hraly pekne a fungovaly... dokonce sem se neuvazene zeptal, jestli je zaplej subwoofer (a nebyl)

v posledni dobe se u me vystridalo par beden a kazda z nich mela svoje silny a slaby stranky... neexistuje dogma a myslim, ze nejlepsi je si vybrat, naucit se tu bednu, delat a neresit... sou dulezitejsi veci na svete nez tohle a ta uroven, o ktery se bavime je uz dost dobra na pekny vysledky, kdyz vis ceho chces dosahnout.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

matucha píše:hehe... no kdyz jsem slysel ty 8020 vedle s3a (ne u me), tak byly ty genelecy rozhodne ukricenejsi (hezkej vyraz), ale kurna i tak hraly pekne a fungovaly... dokonce sem se neuvazene zeptal, jestli je zaplej subwoofer (a nebyl)

v posledni dobe se u me vystridalo par beden a kazda z nich mela svoje silny a slaby stranky... neexistuje dogma a myslim, ze nejlepsi je si vybrat, naucit se tu bednu, delat a neresit... sou dulezitejsi veci na svete nez tohle a ta uroven, o ktery se bavime je uz dost dobra na pekny vysledky, kdyz vis ceho chces dosahnout.
porovnaval si aj nejake vacsie Genelecy (8040/8050) s S3A? mne pride, ze prave Genelecy maju najblizsie k Adamom, co sa tyka analytickosti v stredoch/vyskach z toho co som pocul. ked som sa rozhodoval, tak ku koncu som si prepinal uz iba medzi P11A a 8030A a sem-tam A7. prislo mi, ze P11A maju jasnejsie "ohranicene" transienty (u 8030A posobili trosku akoby rozmazanejsie) a "jasnejsie" definovany priestor. na 8030A zase bolo zretelnejsie pocut ocasy reverbov. basy boli jasne lepsie (sirsie/citatelnejsie) u 8030A.
v podstate to bolo 50 na 50, takze nakoniec rozhodovala cena - u 8030A o 400,-EURO nizsia

matucha

Příspěvek od matucha »

neslysel jsem zadny jiny genelecy nez ty 8020

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

poshook : ak by si mal dakedy cas a chut , dones ich ku mne .. porovname s 1032 a air20

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Pytkin píše:poshook : ak by si mal dakedy cas a chut , dones ich ku mne .. porovname s 1032 a air20
to budu asi o kus vacsie bedne nie?

Odpovědět