SONAR

Vše o programu Cakewalk SONAR
Odpovědět
Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 25 kvě 2008 12:38

kexik píše:ableton nema 64bit, ma len 64bit sumaciu. to ma cubase takisto. sonar je full 64bit, vratane internych efektov. ovsem to je trebars reaper tiez :) (ten je ovsem ovela uspornejsie programovany, cela DAW ma par MB, co poukazuje na mimoriadne efektivny kod)
Cubase sa robi v 32bit aj full 64bit prevedeni, staci si vybrat

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 kvě 2008 16:10

Poshook píše:
kexik píše:ableton nema 64bit, ma len 64bit sumaciu. to ma cubase takisto. sonar je full 64bit, vratane internych efektov. ovsem to je trebars reaper tiez :) (ten je ovsem ovela uspornejsie programovany, cela DAW ma par MB, co poukazuje na mimoriadne efektivny kod)
Cubase sa robi v 32bit aj full 64bit prevedeni, staci si vybrat
to s tym, o com sa bavime, nema co do cinenia... ze ma aplikacia 64bitovu binarku, neznamena, ze spracovava audio 64bitovo a naopak
bavime sa o tom, kolkobitove sample pouziva daw interne vo svojich audio blokoch a v akom bitovom rozliseni tieto bloky spocitava, nasobi a hlavne deli

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 25 kvě 2008 16:52

kexik píše:
Poshook píše:
kexik píše:ableton nema 64bit, ma len 64bit sumaciu. to ma cubase takisto. sonar je full 64bit, vratane internych efektov. ovsem to je trebars reaper tiez :) (ten je ovsem ovela uspornejsie programovany, cela DAW ma par MB, co poukazuje na mimoriadne efektivny kod)
Cubase sa robi v 32bit aj full 64bit prevedeni, staci si vybrat
to s tym, o com sa bavime, nema co do cinenia... ze ma aplikacia 64bitovu binarku, neznamena, ze spracovava audio 64bitovo a naopak
bavime sa o tom, kolkobitove sample pouziva daw interne vo svojich audio blokoch a v akom bitovom rozliseni tieto bloky spocitava, nasobi a hlavne deli
malo by ale vyznam napisat komplet 64bit aplikaciu s 32bit engine? nebolo by prirodzenejsie aby 64bitova aplikacia pracovala aj s 64bit audiom?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 kvě 2008 16:58

neviem co by bolo prirodzenejsie, ale 64bitova verzia cubase 4 stale pracuje s 32 bitovym streamom, to viem skoro naisto... je to ten isty kod, len skompilovany 64bitovym kompilerom, takze vie adresovat 64bitovu pamat a pouziva 64bitove instrukcie pre procak, to co ale robi so samotnym audiom je identicke ako pri 32bitovej verzii

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 kvě 2008 17:12

poshook : to len ukazuje daky plugin .. ja som myslel interne pluginy ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 kvě 2008 17:13

kexik : audio sa predsa inerne spracovava vo floating point ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 kvě 2008 18:06

pytkin: cela daw urcite nebezi na floating point, na niekolkych urovniach celkom urcite prebehne zaokruhlenie (ked plnis 32bitove bufre, napriklad). na druhej strane, ja osobne si myslim ze 32bit kompromis stoji za tu usporu ramky a cpu vykonu, 64bit je lepsi teoreticky ale medzi zvukom sonaru a cubase ziadny svetoborny rozdiel nie je (rozhodne mensi nez urobia napriklad lepsie suciastky v zvukovej karte :) )
len aby sme si v tom spravili jasno. ono aj tak s rastucim vykonom pc je otazka casu, kedy budu vsetky daw 64bitove, je to prve logicke vylepsenie, ktore pride. dalsi na rade bude asi interny resampling vsetkeho

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 kvě 2008 18:08

kexik : neviem .. vsade to pisu .. ze audioengine bezi vo floating point .. ale to inak mam pocit pisu skoro vsetci ..

Frank_Dewy
Příspěvky: 10
Registrován: 15 lis 2007 22:22

Příspěvek od Frank_Dewy » 27 kvě 2008 10:51

Myslíte, že se dá SONAR LE používat komerčně... má to nějakej háček? De mi o to bejt legální ... v současný době nemůžu dát prachy za plnou verzi. Popřípadě jestli někdo nevíte, kolik stojí rozšížení z ty LE verze na STUDIO VERSION. Dík.
E-MU Xboard49, BCR-2000, TRUTH B2031P, T.AMP S-100, Fujitsu Siemens Amilo Pro

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 27 kvě 2008 12:06

Včera byl kamarád v Audioteku a prý mají Sonar 7 Studio za pět litrů. Krásná cena...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 kvě 2008 15:34

vasek : ano ano .. Cena je velky argument pre SONAR .. Ta vyssia verzia stoji 12.000 ? tak dako .. to je fakt super ..

fly_illusion
Příspěvky: 67
Registrován: 11 bře 2008 15:02

Příspěvek od fly_illusion » 04 čer 2008 07:39

Takže Sonar podporuje 64-bit engine. Proto je treba 64-bit Win XP nebo Vista. A k tomu pokud možno i vst (i) ktere podporuji 64-bit zpracovani (processing) :arrow: Je to tak?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 čer 2008 08:11

NIE! sonar ma 64bitovu engine, teda audio sa upsampluje rozlisenie 64 bitov a vsetky vypocty sa robia so 64bitovymi hodnotami. to ale NEZNAMENA ZE CPU MUSI BYT 64BITOVA, ani operacny system nemusi byt 64bitovy. kludne pouzivaj normalne xp. vst 2 je 332bitova, takze KAZDE vst prijima a odosiela 32bitove sample. je preto jedno ake vst pouzivas.

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 23 srp 2008 00:43

Nevíte prosím někdo, jak v Sonaru 6 rozchodím keyboard CME UF6 připojený přes MIDI kabel k E-MU 1212m? Zkoušel jsem tam v MIDI devices zaškrtávat všechno možné a nezdá se, že by to fungovalo, vlastně ani nevím, jak poznám, že to funguje.
Ve Fruity to jde v pohodě...

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 25 srp 2008 09:37

V midi inputs musí být zaškrtnutý nějaký E-MU midi port. Při startu Sonara se v systrayi objeví taková ikona s dvěma červenýma "světýlkama" - ty monitorujou midi aktivitu. Když Sonar přijímá signál z kláves, bliká jedno. Pokud nebliká, tak se midi ani do Sonaru nedostalo.

Odpovědět