SONAR

Vše o programu Cakewalk SONAR
Odpovědět
Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Příspěvek od Tranzistor » 25 srp 2008 19:04

Muzu se zeptat, jde v sonaru6 nastavit asio drivery? Vim ze to jde v sonaru7 ale nevim jestli to jde uz i v 6tce. Potrebuju to zjistit pro jednoho cloveka a nechce se mi ho kvuli tomu instalovat.... Diky

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 25 srp 2008 19:19

Tranzistor: jde, v pohodě, i nastavit latenci a všechno jako obvykle...

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Příspěvek od Tranzistor » 25 srp 2008 19:59

OK. diky... No zkusim mu to popsat, matne si pamatuju kde to tam bylo... Akorat sem si nebyl jistej, jestli to ma i 6tka...

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 25 srp 2008 20:06

Tanzistor: je to tam určitě, to ti zaručuju, před třema dny jsem 6 instaloval a tohle tam hledal...je to tam nějak divně schované to přepnutí na ASIO, ale je to tam a potom se zobrazí normálně i ASIO panel, pohodička...

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Příspěvek od Tranzistor » 25 srp 2008 20:11

Ja vim, je to tam schovany pod rolovacim menu. Je tam WDM standartne kdyz se na to klikne, tak se vyroluje ASIO na prepnuti...

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 27 srp 2008 08:02

Je to samozřejmě v audio optionech, karta General - vlevo roletka.

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

výsledek mixdownu je mnohem tišší než v CUBASE

Příspěvek od TAP » 28 srp 2008 13:33

Kvůli přechodu na x64 VISTU jsem se vrátil od CUBASE k používání SONARU. Mám dojem, že mixdownovaný track ze SONARU je strašně tichý. Rozhodně tišší než to co normálně leze z CUBASE.

Je to tak?
Je to dobře nebo špatně?
Nedělám někde chybu?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 srp 2008 13:37

tap : to je snad jedno .. ved si ho pri masteringu zase zhlasnis ..

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 28 srp 2008 13:54

Pytkin píše:tap : to je snad jedno .. ved si ho pri masteringu zase zhlasnis ..
snad?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 srp 2008 14:49

Tap : ?

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 28 srp 2008 20:54

Pytkin píše:Tap : ?
Nechci být nezdvořilý. Furt si připadám víc jako humaniťák než technik.(HLAVNĚ MEZI TECHNIKAMA)
Když na velkém obrázku nakreslím v pravém dolmím rohu malého batmana, tak po zvětšení bude velice kostkovaný. U hudební stopy, která má malé křivečky to tak není?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 srp 2008 22:28

tap : no ak mas mas dostatocne jemny atrament (24bit) , tak ten batman bude dostatocne jemny a vobec nebude kockovany .. predpokladam ze ten zmixovany track ma dake rozumne peaky .. dajme tomu -12dB .. nie -60dB .. ak su fakt velmi male , tak asi robis nieco zle ..

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 31 srp 2008 20:33

TAP: pokiaľ máš mixdawnované audio stopy ticho tak to máš potom zlú verziu Sonaru či čo...
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: výsledek mixdownu je mnohem tišší než v CUBASE

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 31 srp 2008 20:48

TAP píše:Kv%u16fli p%u159echodu na x64 VISTU jsem se vrátil od CUBASE k pou%u17eívání SONARU. Mám dojem, %u17ee mixdownovaný track ze SONARU je stra%u161n%u11b tichý. Rozhodn%u11b ti%u161%u161í ne%u17e to co normáln%u11b leze z CUBASE.

Je to tak?
Je to dob%u159e nebo %u161patn%u11b?
Ned%u11blám n%u11bkde chybu?
?

tissi nez kolik indikuje master savle pri praci v projektu?

delas realtime export? nemas potom v softwarovym mixaku snizenou hlasitost nebo tak neco?

kdyz vyexportujes do 32fp, nebudes mit pri expost zhlasiteni s kvantizaci problem.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: výsledek mixdownu je mnohem tišší než v CUBASE

Příspěvek od Neural_I » 03 zář 2008 14:13

TAP píše:Kvůli přechodu na x64 VISTU jsem se vrátil od CUBASE k používání SONARU. Mám dojem, že mixdownovaný track ze SONARU je strašně tichý. Rozhodně tišší než to co normálně leze z CUBASE.

Je to tak?
Je to dobře nebo špatně?
Nedělám někde chybu?

zajimava otazka 8) co ti normalne leze z cubase ? zkus treba pohnout savlema v sonaru trochu nahoru, nebo pri exportu nenechavat vysolovanou nevyuzitou audio stopu nebo tak neco, cely co pises je nejaky divny, kdyz ti lita na mastrklice peak temer do nuly, neni mozny aby mixdaun nebyl na stejny urovni jako mastrklika, ale kdyz se probirala logika tak sem chybel tak dyztak sorry

Odpovědět