Jak udělat z VSTcek analogová monstra

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Zamčeno
Poklop
Příspěvky: 1007
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop »

no fakt, tady je to jak u blbejch :D

Cyril
Příspěvky: 5704
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril »

...na dvorku :)

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2385
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy »

Ale Cyrile, tak si to neber zas tak osobně. Tolik jsme od tématu neodbočili.
Každý to prostě máme jinak a každý Ti napsal svůj názor. Co si z něj vezmeš, je na Tobě.

Každopádně se všichni shodneme na tom, že nejduležitější je stejně onen hudební nápad
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3263
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Příspěvek od Oxyygen »

Vy se tady pořád modlíte k analogům, přitom to často dopadá jako diskuse k TB303. TB303 je k nerozeznání od Audiorealism, ba simulace zni dokonce lip, ale TB303 je proste TB303..:))) BTW mel jsem oboje, me srovnani je stary 2 roky..:) Ja uz mam proste pocit, ze plno analogovejch simulaci zni analogoveji nez levny originaly..:) Nepachtete se necim, co je zbytecny. Protoze az ty juna apod uslysite, tak mozna budete zklamany, jak maj VSTckovej zvuk

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

oxygen: neviem ci bola rec prave o june ;)
ja osobne mam celkom konkretne postrehy, kde sa vsti nechova prave realisticky... vacsinou v dynamickych podmienkach, ked na nejaky parameter "hras", vtedy sa ta automatizacia chova hodne nespojite. svoju rolu asi hra aj 7bitove rozlisenie midi, ale skor si myslim ze to nezvladaju simulacie.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4793
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph »

kexik: a co VST autoatizace hostu? ta ma rozliseni 16bit, takze by mel byt treba pri ovladani filtru pres midi controler a pres VST automatizaci slyset rozdil?

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall »

7bit maju aj VA .. to je podla mna najhorsia vec proti pravym analogom... chyba tam spojitost pri kruteni knobom filtra.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2838
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal »

nevedel jsem cim to je, ale taky sem nad tim premyslel... kdyz na nekterych va syntech poznas otoceni knobu v jemne schodkovitosti ve zmene zvuku... jako vedel jsem ze to je otazka digital procesingu... ale ze to je kvuli midi... to by me vzivote nenapadlo

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

amorph: ved aj je pocut... to ale znamena nahrat tocenie cudlikmi a potom to este obtahovat mysou... taky masochista nie som
a aj mimoto, artefakty, ktore maju vstcka, ked sa natoci resonance na filtri, su ine ako na realnom filtri, ak ma nastroj overdrive, zasa znie vst verzia hrozne, atd...

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall »

virus je myslim jediny synth ktory ma na vyhladzovanie tychto krokov nejaku specialnu technologiu...

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3670
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness »

hele fakt resite ptakoviny. Ta schodkovitost/spojitost, to snad muze byt 100% jen na ultrastarych stoprocentnich analozich. Moje Alpha Juno 2 schodkuje jak prase a Virus nebo NL3 mi prijde ze schodkuje minimalne. Kdyz se filtr otevira rychleji, tak to neni poznat ani na tom Junu vubec...

Spis by se meli veci delit na dobre / spatne VST, dobre/spatne VA, dobre/spatne FM, dobre/spatne mono tranzistor bassynty......a taky by ty diskuse mohly probihat s ohledem na to jestli nekdo dela techno/dnb/trance nebo rock/folk/co ja vim.

Jestli chce nekdo prijenmenjsi zvuk, nez zatim delal s VST syntama, tak urcite na prvnim miste kupte starsi Virus. To je vsestranny syntak, ma miliony moznosti. Za ty penize nic lepsiho neni. Na druhym miste za nim bych koupil naky mono analog bassynt, jak psal Tudy. Da se to sekac koupit i za dvojku.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

je nejaky lacny bassynth, ktory ma insert aj na externe audio, a slo ho pouzit aj ako filter?

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2385
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy »

Kexik:
Konkrétně MB33II :) , ale problém je, že pracuje jen s tou TB303 obálkou (pouze nastavitelný decay - bez sustainu), takže na delší zvuky je nepoužitelný.
Yamaha CS10 je v tomto směru bez problémů (čili i levnější CS5) a má i BandPass a HiPass, ale má to svůj CS-charakter (LP, HP 12dB/oct a BP 6dB/oct).
Co takhle Doepfer MS404?
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Jindy
Příspěvky: 641
Registrován: 24 led 2006 13:28

Příspěvek od Jindy »

Cyril: já právě myslim že ty se držíš tématu, tak mi to příjde, protože mě zde opravdu nezajímají tipy na hw mašiny za x tisíc, ale spíš právě něco jako jsi psal ty...nebo tipy na nejlepší sw simulace analogu, jako třeba audiorealism bassline atp.

Cyril
Příspěvky: 5704
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril »

Jindy: dik

Zamčeno